В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

З наступного року в Європі почнуть продавати перший у світі лосось, виготовлений зі спіруліни.

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала випуск свого довгоочікуваного спірулінового копченого лосося на початку 2025 року.

Цей продукт є справжньою інновацією в галузі рослинних альтернатив — він містить 40% білка, має чистий склад із менш ніж десятьма інгредієнтами, що є справжньою відповіддю на висхідний попит споживачів на прозорість та короткі списки інгредієнтів на етикетках харчових продуктів. 

Лосось зі спіруліни не містить стабілізаторів та консервантів

Барух Дах, засновник та технічний директор компанії AlgaeCore Technologies, материнської компанії SimpliiGood, вважає важливим запуск продукту саме в Європі.

«Ми бачимо кращі перспективи зростання та вищий рівень прийняття альтернативних продуктів на європейському ринку. Споживачі тут більше обізнані про переваги таких продуктів, і ми очікуємо високого попиту на наш лосось зі спіруліни», – говорить він.

Спочатку лосось був однокомпонентним продуктом, який містив 95% спіруліни. Проте, за словами Баруха, нова версія має набагато кращі смакові якості та може стати серйозною альтернативою традиційному копченому лососю. SimpliiGood також планує розширити свою лінійку продуктів, додавши альтернативи курячому м’ясу та інші продукти на основі спіруліни.

Компанія використовує текстуровану спіруліну, яка імітує структуру тваринного м’яса завдяки унікальній технології ферментації мікроводоростей. «Наш підхід дозволяє створювати рослинні продукти, які за текстурою та смаком дуже близькі до реальних м’ясних чи рибних страв, але при цьому вони не містять жодних штучних добавок», — додає Барух.

Нагадаємо, раніше українська компанія запустила виробництво  рослинних креветок, кальмарів, лосося та тунця.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник лабораторної курятини вирощуватиме мільйони кілограмів м’яса на рік

Завод вироблятиме курячі продукти, вирощені на клітинах, з потужністю в мільйони кілограмів на рік.Будівля площею близько 60 тис. кв....

Відомий бренд досипав у закуски електролітів. Розповідаємо, для чого

Нові фруктові мікси містять електроліти натрій і магній, а також антиоксиданти та вітаміни A, C і E. Вийшов смачний спортивний...

Компанія Ді Капріо везе вирощенні в лабораторії стейки до європейських ресторанів

Aleph Farms подала заявку через кілька днів після того, як запросила дозвіл у Швейцарії на продаж інноваційного м’яса на...

Ринок сухих сніданків зросте на третину. В тренді — беззернові та протеїнові

До 2025 року показник досягне $75,44 млрд.У лондонській аналітичній компанії GlobalData пояснюють, що категорія готових сніданків зросла через сплеск...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Крафтова виноробня створює під Києвом унікальні вина, які рекомендують у Лондоні

«Сказати, що вино це моя пристрасть – нічого не...

Дослідження: до 2030 року 10% м’яса в світі стане штучним

За даними аналітиків J’son&Partners Consulting, до 2025 року фудтеч...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

Харчування 2050: яким буде наше меню в майбутньому?

Харчова індустрія стрімко змінюється під впливом нових технологій та...

Джефф Безос протестував підземний гіперлуп для доставки їжі, який змінить ринок назавжди

Патент на створення мережі підземної доставки Amazon отримала ще...

Вибір редактора
В продовження теми