В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

З наступного року в Європі почнуть продавати перший у світі лосось, виготовлений зі спіруліни.

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала випуск свого довгоочікуваного спірулінового копченого лосося на початку 2025 року.

Цей продукт є справжньою інновацією в галузі рослинних альтернатив — він містить 40% білка, має чистий склад із менш ніж десятьма інгредієнтами, що є справжньою відповіддю на висхідний попит споживачів на прозорість та короткі списки інгредієнтів на етикетках харчових продуктів. 

Лосось зі спіруліни не містить стабілізаторів та консервантів

Барух Дах, засновник та технічний директор компанії AlgaeCore Technologies, материнської компанії SimpliiGood, вважає важливим запуск продукту саме в Європі.

«Ми бачимо кращі перспективи зростання та вищий рівень прийняття альтернативних продуктів на європейському ринку. Споживачі тут більше обізнані про переваги таких продуктів, і ми очікуємо високого попиту на наш лосось зі спіруліни», – говорить він.

Спочатку лосось був однокомпонентним продуктом, який містив 95% спіруліни. Проте, за словами Баруха, нова версія має набагато кращі смакові якості та може стати серйозною альтернативою традиційному копченому лососю. SimpliiGood також планує розширити свою лінійку продуктів, додавши альтернативи курячому м’ясу та інші продукти на основі спіруліни.

Компанія використовує текстуровану спіруліну, яка імітує структуру тваринного м’яса завдяки унікальній технології ферментації мікроводоростей. «Наш підхід дозволяє створювати рослинні продукти, які за текстурою та смаком дуже близькі до реальних м’ясних чи рибних страв, але при цьому вони не містять жодних штучних добавок», — додає Барух.

Нагадаємо, раніше українська компанія запустила виробництво  рослинних креветок, кальмарів, лосося та тунця.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ветеран алкогольної індустрії разом з лауреатом Греммі створили міцну комбучу. З персиками

Mate Maker виготовляє напій на основі чайного гриба з 6% вмістом спирту. Міцна комбуча доступна у трьох смаках: манго-персик, кривавий...

Відомий виробник піци створив до свят вино із помідорів

Це – лімітований напій, виготовлений із соковитих помідорів з додаванням базиліку, що відтворює смакові відчуття, асоційовані з піцою.Tomato Wine...

Японці розробили стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб допомогти прискорити загальний розвиток сектору: джерело клітин, культуральне середовище, обладнання...

Дегустація допомогла шанхайському стартапу зібрати мільйони на просування лабораторної свинини

Раунд очолив ZhenFund, створений китайськими технологічними гігантами (на ранніх термінах фонд також підтримував Apple, Google та Instagram). Серед інших...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Лабораторну свинину відтепер зможуть вирощувати у промислових об’ємах

Нова клітинна лінія демонструє найбільш сприятливу реакцію на запатентовану...

Тисячолітню воду з діючого вулкана випускатимуть у бутильованому форматі

Південноамериканський виробник напоїв Splendor випустить новий бренд мінеральної бутильованої...

В Іспанії створили упаковку із сироватки. Вона подовжить термін зберігання сиру на 50%

За даними Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН, з 18...

Новий кулінарний рекорд України встановили в «Музеї Їжі» від родини брендів МХП

Попередньо замариновані курячі гомілки смажили на 30 мангалах досвідчені...

“Морозиво майбутнього” створили за технологією корму для тварин. Зараз його продають по 70 млн порцій на рік

Окрім розважальних закладів, спортивних заходів, парків розваг “морозиво майбутнього”,...

Вибір редактора
В продовження теми