У пиво та шоти доливають кленовий сік: допомагає відновитися після спорту

Ринок кленового соку набирає обертів, і аналітики очікують його значного зростання у найближчі роки.

Якщо у 2021 році обсяг ринку кленового соку становив $335 млн, то до 2030 року очікується, що він досягне $3,1 млрд, свідчать дані аналітичної компанії Strait Research.

Кленовий сік відомий унікальним мінеральним складом та електролітами

Тому він стає особливо популярним серед споживачів, які шукають екологічно чисті та корисні альтернативи традиційним напоям. 

З кленового соку не тільки варять сироп (це, до речі, дуже затратно з погляду сировини), але й активно додають у соки, каву, холодні чаї, оздоровчі шоти, спортивні напої, еліксири та навіть пиво і коктейлі.

Використання кленового соку, приміром, у пивоварінні додає напою особливого смаку та додаткових корисних властивостей, говорять фахівці. Кленовий сік допомагає зменшити запалення, покращує відновлення після фізичних навантажень і сприяє контролю рівня цукру в крові.

Кленовий сік має легкий солодкий смак і містить лише декілька грамів цукру

Також він забезпечує значну гідратацію та підтримує відновлення після фізичних навантажень.

При цьому процес збору кленового соку є екологічно безпечним і сприяє здоровому управлінню лісами, що робить цей продукт ще більш привабливим для споживачів, які дбають про навколишнє середовище. 

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що колишній айтівець чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені35-38 тисяч порцій щомісяця.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Україна стала світовим лідером з експорту замороженої малини, випередивши Польщу та Сербію

За даними EastFruit, у 2024 році експорт замороженої малини з України досяг рекордних 65 тисяч тонн, що на 34%...

Ізраїльська компанія культивує у лабораторії ягоди. Рослини більше не потрібні

Novella знаходиться на ранніх стадіях розробки ягідних сумішей. За допомогою  «нової технології точного контролю середовища» компанії вдається відтворювати цілі...

Львівські крафтярі сушать хрусткі бурякові чіпси, що покращують зір

Чіпси створюються шляхом сушіння тонко нарізаних кілець буряка за низьких температур, що зберігає їх природний смак і корисні властивості.  Ідея...

Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого волокна, що біологічно розкладається, переробляється та може використовуватись для заміни...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014...

Спадковий джелатер’є робить у Львові морозиво до картоплі фрі

Морозиво Ice Cream Shop постачають у понад 70 закладів,...

Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та...

Доісторичне печиво: Виробник сумішей для випічки створив лінійку старовинного харчування

Продукти, натхненні аюрведичними принципами, є органічними та не містять...

«Чайний гриб» став відкриттям для покоління Z та демонструє неймовірний ріст

Комбуча — це продукт, виготовлений шляхом бродіння солодкого чаю...

Вибір редактора
В продовження теми