Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Стартап Optimized Foods удосконалив культивовану чорну ікру завдяки використанню міцелію. Це дозволило значно покращити її смак, текстуру та поживну цінність.

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він відомий своїми унікальними властивостями, такими як здатність перетворювати органічні речовини на корисні поживні елементи.

Optimized Foods використовує власну платформу MycoCarrier™ для створення стійких харчових продуктів. 

Одним із ключових досягнень компанії стала культивована ікра, виготовлена у лабораторії за допомогою клітин осетрових риб та їстівного міцелієвого каркасу. Цей підхід не лише знижує негативний вплив на довкілля, але й забезпечує структуру і текстуру, які максимально наближені до традиційної чорної ікри. 

Завдяки власнй технології компанія може виробляти високоякісну ікру лише за один місяць

Для порівняння, традиційне фермерське вирощування ікри потребує років – залежно від виду риби. Наприклад, самка білуги дозріває від малька до статевої зрілості приблизно за 10 років, після чого дає ікру кожні 4 роки.

До речі, Optimized Foods розробила на основі міцелію також рослинний жировий інгредієнт HYphat. Він імітує тваринні жири, пропонуючи аналогічну текстуру та смакові властивості – наприклад, повільно тане під час приготування. 

HYphat можна виготовляти різним за розміром, кольором і текстурою, що дозволяє використовувати його в широкому переліку продуктів на рослинній основі. 

Нагадаємо, раніше на полицях супермаркетів з’явилася чорна та червона ікра із водоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Піранья із корнеплоду — на прилавках з’явилися нові продукти від стартапів

Лінійка продуктів включає рослинні версії популярної риби, як-от лосось, копчений лосось і тунець, а також інноваційні варіанти, які досі...

Наростили м’ясо. Інвестиції в альтернативний білок потроїлися всього за рік

«2020-й став роком прориву для альтернативних білків. Рекордні інвестиції надійшли у всі сегменти галузі», — говорить Керолайн Бушнелл, директор...

Рослинний стейк міньйон вперше потрапить на сковорідки споживачів. Виробник зібрав $4,5 млн

Фінансування є першим капіталовкладенням нового інвестора World Fund, який і очолив раунд.Juicy Marbles створили рослинний стейк з філе міньйону,...

Lay’s побудує футбольні поля з перероблених пачок з чіпсів

Завдяки технології, розробленій спільно з Greenfields, пусті пачки з чіпсів відбирають на сортувальних станціях, миють та подрібнюють. Далі додають...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Фінські вчені створили яєчний білок з грибів, якими залатують тріщини в бетоні

Фінський Центр технологічних досліджень VTT спільно з вченими Future...

Стартап планує заробити мільярд на печиві, яке готується 25 секунд

Щоб отримати свіже печиво, заготовки необхідно помістити на короткий...

Захоплені кулінарією сестри створили замінник ікри з чіа та водоростей

Засновниці бренду – сестри Люсіль та Емілі Баттафарано, які...

Український винахідник створив технологію виробництва горіхової пасти, яка зберігається 2 роки

Як повідомляє Укрінформ, на переробку йде широкий перелік сировини...

«Капучино» з грибів та смажені крумплі — оригінальні розробки закарпатських рестораторів

Ресторан, як і решта виробництва, розташована у селі Нижнє...

Вибір редактора
В продовження теми