Стартап вирощує у лабораторії чорну ікру на звичайному грибному корінні

Стартап Optimized Foods удосконалив культивовану чорну ікру завдяки використанню міцелію. Це дозволило значно покращити її смак, текстуру та поживну цінність.

Міцелій — це коренева структура грибів, яка складається з тонких ниток і слугує основою для росту грибних тіл. Він відомий своїми унікальними властивостями, такими як здатність перетворювати органічні речовини на корисні поживні елементи.

Optimized Foods використовує власну платформу MycoCarrier™ для створення стійких харчових продуктів. 

Одним із ключових досягнень компанії стала культивована ікра, виготовлена у лабораторії за допомогою клітин осетрових риб та їстівного міцелієвого каркасу. Цей підхід не лише знижує негативний вплив на довкілля, але й забезпечує структуру і текстуру, які максимально наближені до традиційної чорної ікри. 

Завдяки власнй технології компанія може виробляти високоякісну ікру лише за один місяць

Для порівняння, традиційне фермерське вирощування ікри потребує років – залежно від виду риби. Наприклад, самка білуги дозріває від малька до статевої зрілості приблизно за 10 років, після чого дає ікру кожні 4 роки.

До речі, Optimized Foods розробила на основі міцелію також рослинний жировий інгредієнт HYphat. Він імітує тваринні жири, пропонуючи аналогічну текстуру та смакові властивості – наприклад, повільно тане під час приготування. 

HYphat можна виготовляти різним за розміром, кольором і текстурою, що дозволяє використовувати його в широкому переліку продуктів на рослинній основі. 

Нагадаємо, раніше на полицях супермаркетів з’явилася чорна та червона ікра із водоростей.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японці розробили спосіб як адаптували гранолу до мікробіому споживача. Тест можна зробити вдома.

Рецептура проста — багаторазове запікання цілих злаків та їх подрібнення. Вже у наші часи — приблизно у 1960-ті роки...

Київська сироварня варить унікальні сири — з хвоєю, рожевою м’якоттю та вугіллям

"Сироман" — не лише сироварня, але й крамниця-кав’ярня, де відвідувачі можуть насолоджуватись різноманіттям сирів з білою пліснявою, виготовлених з...

Фріпси з кавуна та пастила із йогурту: у Рівному варять унікальні фруктові снеки

Засновниця бренду Тетяна Новачук почала варити пастилу ще у 2018 році, а тепер і навчає це робити інших. За місяць...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи ракоподібних тварин, таких як креветки і раки. Він відомий своїми...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

IncrEdible Spoon – їстівні ложки замість пластика

Одноразові пластикові прилади - невід'ємна частина великої кількості бізнесів,...

Продовольчий гігант створив заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнту

Ця інноваційна заміна обіцяє виробникам підтримку стабільної якості та...

Розумні упаковки: як технології змінюють підхід до зберігання продуктів

Що таке розумна упаковка? Розумна упаковка – це інноваційний тип...

Смажені цвіркуни під соусом теріякі: споживчий психолог заохочує їсти комах

Одні з небагатьох комах, які Чаттерджі звик їсти на...

Блакитні водорості стануть їжею людей майбутнього — розробники з США

“Спіруліна настільки вражаюча, що спочатку ми самі не вірили,...

Вибір редактора
В продовження теми