Стартап створив олію, яку можна нагрівати до інопланетних градусів за Цельсієм

Американський стартап Algae Cooking Club вивів на ринок інноваційну кулінарну олію, виготовлену з мікроводоростей за допомогою точного бродіння. Отримання олії з мікроводоростей триває лише три дні та потребує значно менше ресурсів і виділяє менше вуглецю, ніж традиційне виробництво соняшникової або оливкової.

Заявлена як перша у своєму роді мікроводорослева олія на ринку США, ця розробка не лише є екологічно стійкою альтернативою, але й кулінарною інновацією.

Відомий шеф-кухар Даніель Хумм з ресторану Eleven Madison Park, що має три зірки Мішлен, провів випробування олії у своїй кухні та схвалив її якість, приєднавшись до стартапу як кулінарний директор.

Однією з головних переваг цієї олії є її висока точка димлення — 535°F (279°C), що робить її однією з найкращих на ринку для смаження, обсмажування та випікання без утворення диму чи неприємного запаху. 

Окрім цього, олія має нейтральний смак і є універсальною у використанні, підходячи як для простих страв, так і для складних гастрономічних шедеврів.

Олія містить 93% корисних жирів Омега-9 

Це — більше, ніж в оливковій олії чи олії авокадо. 

Вона також містить на 75% менше насичених жирів і лише невелику кількість лінолевих жирів Омега-6.

Algae Cooking Club, заснований у 2023 році Касом Саїді, робить акцент на мікроводоростях як перспективному джерелі стійких харчових продуктів. У компанії розповідають, що процес ферментації не потребує пестицидів, хімічних речовин чи змішування, що робить виробництво олії більш екологічним і ефективним. 

Температура 279 градусів за Цельсієм є надзвичайно високою і не зустрічається в природних умовах на Землі. Це більше схоже на температуру, яку можна знайти в промислових процесах або на інших планетах.

Нагадаємо, раніше в лабораторії створили олію, яка містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

З рейтингом олій для приготування їжі можна ознайомитися тут.

 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробники альтернативних морепродуктів за півроку отримали рекордні $116 млн — на ринку стає гаряче

Як свідчать дані нового звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI), у 2020 р. продажі альтернативних морепродуктів, отриманих...

Вчені змішали “коктейль” для геймерів: покращує швидкість, точність і зосередженість

Кофеїн є загальним вибором стимулятора для електронних ігор через його вплив на підвищену пильність і когнітивну продуктивність. Однак це...

Oleksii Kovalenko, ‘Epicur’ brand founder: on earning reputation and money on the philosophy of happiness

Even in his daily life, this person wears clothed in the corporate green colors. It's hard to catch him...

Американці додали у гарячий шоколад адаптогенні гриби, щоб підвищити його користь

Компанія Laird Superfood, що базується в штаті Орегон, США, розробила суміш для приготування гарячого шоколаду із «функціональними грибами».Порошкоподібний екстракт...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен...

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший...

Корінна японська рослина замінить консервант у ковбасі та зменшить канцерогенний вплив

Група вчених випробувала продукти з використанням екстракту споришу японського,...

З конопель, кешью та макадамії створили перший у світі концентрат «безмолочного молока»

Це дозволяє отримати екологічний продукт з довшим терміном зберігання...

Вибір редактора
В продовження теми