Стартап створив олію, яку можна нагрівати до інопланетних градусів за Цельсієм

Американський стартап Algae Cooking Club вивів на ринок інноваційну кулінарну олію, виготовлену з мікроводоростей за допомогою точного бродіння. Отримання олії з мікроводоростей триває лише три дні та потребує значно менше ресурсів і виділяє менше вуглецю, ніж традиційне виробництво соняшникової або оливкової.

Заявлена як перша у своєму роді мікроводорослева олія на ринку США, ця розробка не лише є екологічно стійкою альтернативою, але й кулінарною інновацією.

Відомий шеф-кухар Даніель Хумм з ресторану Eleven Madison Park, що має три зірки Мішлен, провів випробування олії у своїй кухні та схвалив її якість, приєднавшись до стартапу як кулінарний директор.

Однією з головних переваг цієї олії є її висока точка димлення — 535°F (279°C), що робить її однією з найкращих на ринку для смаження, обсмажування та випікання без утворення диму чи неприємного запаху. 

Окрім цього, олія має нейтральний смак і є універсальною у використанні, підходячи як для простих страв, так і для складних гастрономічних шедеврів.

Олія містить 93% корисних жирів Омега-9 

Це — більше, ніж в оливковій олії чи олії авокадо. 

Вона також містить на 75% менше насичених жирів і лише невелику кількість лінолевих жирів Омега-6.

Algae Cooking Club, заснований у 2023 році Касом Саїді, робить акцент на мікроводоростях як перспективному джерелі стійких харчових продуктів. У компанії розповідають, що процес ферментації не потребує пестицидів, хімічних речовин чи змішування, що робить виробництво олії більш екологічним і ефективним. 

Температура 279 градусів за Цельсієм є надзвичайно високою і не зустрічається в природних умовах на Землі. Це більше схоже на температуру, яку можна знайти в промислових процесах або на інших планетах.

Нагадаємо, раніше в лабораторії створили олію, яка містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо

З рейтингом олій для приготування їжі можна ознайомитися тут.

 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарський гігант Migros варить рослинні яйця з сої. Їх продаватимуть уже в листопаді

Це останнє доповнення до рослинної лінійки V-Love. Яйце під назвою The Boiled виготовлене з соєвого білка і буде доступне в...

Створювати м’ясо «з повітря» в 10 разів ефективніше, ніж вирощувати сою

За основу дослідження взяли техніку, подібно до тієї, що застосовує фінський харчовий стартап Solar Foods.Стартап використовує електроенергію для отримання...

Компанія, в яку інвестував Ді Капріо, годуватиме тайців яловичиною із лабораторії

Очікується, що процес затвердження триватиме близько 18 місяців, а вихід продукту на ринок планується у 2026 році.Компанія звернулася до...

Майже $1 млн зібрав шведський стартап на розробку жиру для рослинних стейків

Раунд очолив Nordic FoodTech VC, серед решти інвесторів —венчурна група Paulig PINC, Purple Orange Ventures та Chalmers Ventures.Спочатку компанія...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Інвестиції у foodtech: більше вливають у доставку, на черзі штучне молоко

Сума інвестицій збільшилася в порівнянні з аналогічним періодом 2019...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra...

У США відтворили вівсяне молоко за старовинним рецептом та зробили його органічним

Сестри  Крістіна Дорр Дрейк та Олена Дорр Зієнда відтворили...

Їстівне чорнило для друку на тістечках визнали кошерним

Хоча їстівне чорнило принтерів Eddie завжди було кошерним, виробник...

Із цілої тростини зробили підсолоджувач. Він містить магній та смакує як карамель

Підсолоджувач не піддається рафінації та центрифугуванню, тому зберігає всі...

Вибір редактора
В продовження теми