IKEA інвестує мільйони у виробництво морепродуктів із рослин

Стартап New School Foods залучив $6 млн початкового фінансування на виробництво риби рослинного походження.

Загальна сума інвестицій у компанію тепер становить $18 млн. 

Серед основних інвесторів останнього раунду фінансування – глобальні гравці Inter IKEA Group, Good Startup, NewTree Capital та Hatch.

IKEA, яка генерує $2,5 млрд на рік від продажу їжі, активно підтримує розвиток багатьох рослинних альтернатив. Причому морепродукти у меню ресторанів IKEA – на другому місці після фірмових мітболів.

Компанія має амбітні цілі щодо впровадження рослинної їжі: до 2025 року 50% основних страв у ресторанах IKEA мають бути на рослинній основі, 80% – без червоного м’яса, а 80% всіх упакованих продуктів мають бути рослинного походження. 

“New School Foods є справжнім піонером у сфері альтернативних білків, і ми були вражені командою, їхніми продуктами та виробничими технологіями. Ми прагнемо дослідити та дізнатися більше про потенціал рослинних альтернатив”, – прокоментував Роберт Карлеке, менеджер з інноваційних інвестицій Inter IKEA Group.

Інвестиції відбулися на тлі відкриття нового пілотного виробничого підприємства New School Foods у Торонто площею 2600 кв. метрів. 

Завод почне випускати перший комерційний продукт компанії – рослинний лосось у вигляді філе, який планують запустити в ресторанах США та Канади пізніше цього року.

Підприємство оснащене комерційною лінією, яка використовує запатентовані технології New School Foods, включаючи спрямоване заморожування та створення структур, що імітують м’язові волокна та сполучні тканини в морепродуктах і м’ясі. 

Це дозволяє створювати рослинний продукт, який максимально наближений до текстури та відчуттів від традиційної риби.

Нагадаємо, раніше IKEA створила чорну ікру із водоростей.

Джерела: New School Foods, Vegconomist, Inter IKEA Group

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою створити найбільш екологічний спосіб виробництва білка, максимально насиченого поживними речовинами.Основним...

Компанії-гіганти стимулюють революцію рослинного м’яса: за три роки ринок подвоїться

Згідно зі свіжим звіту ProVeg International, явним лідером у “рослинній революції” є Burger King. Проте всі п’ять основних мереж...

Клімат-контроль: кожна коробка крекерів видаляє парникові гази з повітря

Крекери виготовляються із вівса з чотирма різними смаками У компанії стверджують, що саме завдяки їхній технології виготовлення та співпраці з...

Харчові звички майбутнього: як технології змінять наш раціон у 2030 році

Яка їжа майбутнього: якою вона буде? Однією з найбільш значущих змін, які ми можемо очікувати, є поява штучного м'яса та...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Чіпскоїн. Pringles продає віртуальні чіпси за криптовалюту

Свою пропозицію компанія називає CryptoCrisp. Об’єм випуску серії з...

На інновації в їжі та релокацію ресторанів можна отримати 100 тис. грн

Конкурс має на меті підтримку сталого розвитку підприємництва у...

Вчителька історії пече дизайнерський хліб з картинами на скоринці

Сам хліб майстриня не продає, але навчає пекарському мистецтву...

Діабет змусив винахідника придумати новий вид морозива — без цукру, тваринних та рослинних жирів

У 2014 році Никласу Лутману, у співзасновника шведської компанії...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Вибір редактора
В продовження теми