IKEA інвестує мільйони у виробництво морепродуктів із рослин

Стартап New School Foods залучив $6 млн початкового фінансування на виробництво риби рослинного походження.

Загальна сума інвестицій у компанію тепер становить $18 млн. 

Серед основних інвесторів останнього раунду фінансування – глобальні гравці Inter IKEA Group, Good Startup, NewTree Capital та Hatch.

IKEA, яка генерує $2,5 млрд на рік від продажу їжі, активно підтримує розвиток багатьох рослинних альтернатив. Причому морепродукти у меню ресторанів IKEA – на другому місці після фірмових мітболів.

Компанія має амбітні цілі щодо впровадження рослинної їжі: до 2025 року 50% основних страв у ресторанах IKEA мають бути на рослинній основі, 80% – без червоного м’яса, а 80% всіх упакованих продуктів мають бути рослинного походження. 

“New School Foods є справжнім піонером у сфері альтернативних білків, і ми були вражені командою, їхніми продуктами та виробничими технологіями. Ми прагнемо дослідити та дізнатися більше про потенціал рослинних альтернатив”, – прокоментував Роберт Карлеке, менеджер з інноваційних інвестицій Inter IKEA Group.

Інвестиції відбулися на тлі відкриття нового пілотного виробничого підприємства New School Foods у Торонто площею 2600 кв. метрів. 

Завод почне випускати перший комерційний продукт компанії – рослинний лосось у вигляді філе, який планують запустити в ресторанах США та Канади пізніше цього року.

Підприємство оснащене комерційною лінією, яка використовує запатентовані технології New School Foods, включаючи спрямоване заморожування та створення структур, що імітують м’язові волокна та сполучні тканини в морепродуктах і м’ясі. 

Це дозволяє створювати рослинний продукт, який максимально наближений до текстури та відчуттів від традиційної риби.

Нагадаємо, раніше IKEA створила чорну ікру із водоростей.

Джерела: New School Foods, Vegconomist, Inter IKEA Group

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці» з антиоксидантними та антимікробними властивостями.Дослідження тривало більше восьми років. Вченим...

В Україні створили круасан з начинкою зі списку спадщини ЮНЕСКО

Основою страви став зерновий круасан, вперше представлений у меню Lviv Croissants, а начинкою — свинина в томатно-сливовому соусі з...

На виробництво сухпайків, печива та масла можна отримати 400 тис. грн гранту

У межах проєкту українські виробники зможуть отримати грант до 10 000 євро (приблизно 400 тис. грн). Взяти участь у грантовій...

Продовольчий гігант Bunge інвестує у їжу майбутнього – продукти з комах

Nutrition Technologies використовує личинки чорної солдатської мухи для біологічного ферментування харчових відходів і промислових органічних побічних продуктів.Будучи тропічним видом,...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Чехи виростили з водоростей та клітин дешеве м’ясо для гамбургерів

Інновація знаменує собою нову віху в секторі культивованого м’яса,...

Штучний інтелект подовжив термін зберігання свіжих салатів на третину

«Techno Fresh Hadano — це перша фабрика з переробки...

Інвестори вклали $5 млн у виробництво котлет із плодів хлібного дерева

Компанія, яка спеціалізується на виробництві м'ясних альтернатив на основі...

Лише два виробники рослинних бургерів за рік врятували мільйон тварин

Некомерційна організація World Animal Protection (WAP) зібрала дані та...

Вибір редактора
В продовження теми