Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Міністерство оборони України повідомило про плани з грудня 2024 року включити кошерні, халяльні та веганські пайки для військовослужбовців.

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи їхні релігійні переконання, здоров’я та етичні принципи. Вони будуть впроваджені після завершення процесу розробки та затвердження асортименту.

У межах підготовки до впровадження цих пайків уже відбулися консультації з представниками різних релігійних громад, а також з організаціями, що займаються захистом прав тварин, такими як «Кожна Тварина» та UAnimals. Зокрема, ці організації допомагали у розробці веганських пайків, які за калорійністю, поживністю та простотою приготування не поступаються традиційним наборам.

«Ми знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця», – коментує Дмитро Кліменков, заступник міністра оборони України.

Він також додав, що ця ініціатива є частиною ширшого підходу Міноборони до інклюзивності та забезпечення комфортних умов для всіх військовослужбовців.

До слова, дослідження Київського міжнародного інституту соціології за 2020 рік показало, що 4,5 млн українців були вегетаріанцями, а близько 800 тис. – веганами.

Петицію до президента Володимира Зеленського створити військові страви для вегетаріанців і веганів у повсякденних операціях і в зоні бойових дій підписало 25,5 тисячі українців.

Наразі веганські пайки для військових забезпечують або волонтери, наприклад Lviv Vegan Kitchen, або Every Animal, яка надсилає бійцям  рослинну їжу за спеціальною програмою.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що в Україні створюють унікальні веганські солодощі.

Джерела: Міноборони, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український стартап створив додаток, який визначає шкідливі добавки в їжі

Щоб дізнатися склад продуктів харчування та оцінити сукупну користь і шкоду, достатньо відсканувати штрих-код на упаковці.Після зчитування коду, програма...

Данський постачальник інгредієнтів створив «надбілок» — він формує м’язи та лікує

Новий Lacprodan BLG-100 — це чистий інгредієнт бета-лактоглобуліну (BLG), виготовлений за новою запатентованою технологією поділу.Він містить на 45% більше...

Суші з риби трирічної витримки: в Японії відродили 400-річний рецепт

У невеликому автентичному магазинчику з власним виробництвом протягом 18 поколінь виготовляють унікальну рибну закуску нарезуші — ферментовані суші.Загальновживані нарезуші...

Найбільший у світі переробник м’яса вирощуватиме лабораторну свинину в Іспанії

Компанія оголосила про плани щодо придбання BioTech Foods, іспанського стартапу, що займається вирощуванням м'яса у біореакторах, а також створення...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Стартап створив технологію, яка передаватиме аромати страв для дегустацій на відстані

Процес починається з аналізу обраного аромату за допомогою приладу...

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з...

Країна, що п’є найбільше кави на душу населення, виростила її в біореакторі

Процес полягає у виробництві недиференційованих кавових клітин (біомаси) у...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження,...

Вибір редактора
В продовження теми