Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Міністерство оборони України повідомило про плани з грудня 2024 року включити кошерні, халяльні та веганські пайки для військовослужбовців.

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи їхні релігійні переконання, здоров’я та етичні принципи. Вони будуть впроваджені після завершення процесу розробки та затвердження асортименту.

У межах підготовки до впровадження цих пайків уже відбулися консультації з представниками різних релігійних громад, а також з організаціями, що займаються захистом прав тварин, такими як «Кожна Тварина» та UAnimals. Зокрема, ці організації допомагали у розробці веганських пайків, які за калорійністю, поживністю та простотою приготування не поступаються традиційним наборам.

«Ми знаємо, що багато наших військових дотримуються різних релігійних традицій або мають особливі дієтичні потреби, тому активно співпрацюємо з релігійними громадами та експертами в галузі харчування. Ми також розуміємо важливість етичного вибору, тому рослинні сухпайки стануть важливою частиною нашої нової стратегії. Це не лише питання харчування, але й поваги до переконань кожного бійця», – коментує Дмитро Кліменков, заступник міністра оборони України.

Він також додав, що ця ініціатива є частиною ширшого підходу Міноборони до інклюзивності та забезпечення комфортних умов для всіх військовослужбовців.

До слова, дослідження Київського міжнародного інституту соціології за 2020 рік показало, що 4,5 млн українців були вегетаріанцями, а близько 800 тис. – веганами.

Петицію до президента Володимира Зеленського створити військові страви для вегетаріанців і веганів у повсякденних операціях і в зоні бойових дій підписало 25,5 тисячі українців.

Наразі веганські пайки для військових забезпечують або волонтери, наприклад Lviv Vegan Kitchen, або Every Animal, яка надсилає бійцям  рослинну їжу за спеціальною програмою.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв, що в Україні створюють унікальні веганські солодощі.

Джерела: Міноборони, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Стартап із Кремнієвої долини перепрограмував ДНК дріжджів, щоб створити яєчний білок без курей

Продукт під назвою EVERY ClearEgg має широке застосування та повинен підвищувати поживність нетваринних продуктів.Заснована в 2014 році, компанія розробляє...

ТОП-25 цікавих фактів про кулінарію

Факт №1 – в Японії один із найпопулярніших десертів – це кленове листя у фритюрі, витримане в бочках з...

Чорнила каракатиці та закваска – українці печуть хліб, що ніколи не пліснявіє

Пекарня «Жицень» – це сімейна справа всього життя двох поколінь, яку починав батько, а продовжив хлібопекарську справу – син. Увесь...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Uber Eats з нового року доставлятиме їжу безпілотними автомобілями Hyundai

Платформа доставки їжі Uber Eats та технологічна компанія Motional,...

Споживачі переходять з кофеїну на гриби-адаптогени. Краще концентрація

Також сприятимуть покращенню когнітивного здоров’я адаптогени, вітаміни групи В...

Перше в світі лабораторне м’ясо краба потрапило в ресторани. Ціна — $3000 за кілограм

Її провів шеф-кухар Хосе Луїс Дель Амо з компанії...

Виробник веганських цукерок планує IPO з оцінкою компанії в $50 млн

Очікувана капіталізація Yumy Bear після IPO складе $50 млн Компанія...

Голландці виростили золоті водорості на м’ясо. На 40% — це чистий білок

Водорость практично без зелених пігментів вдалося виростити у природних...

Вибір редактора
В продовження теми