Нектар із щавля: колишній айтішник чавить на Прикарпатті сік із мікрозелені

Харків’янин Володимир Мироненко, колишній айтішник, виробляє на Івано-Франківську мікрозелень та чавить із неї сік вітграс.

Переїхавши з початком повномасштабного вторгнення на Прикарпаття, Володимир заснував сіті-ферму «Micro Green Прикарпаття». 

Спочатку це було приміщення на 70 квадратних метрів, сьогодні ферма займає площу 350 м² і є лідером на ринку мікрозелені в місті.

Основними культурами ферми є горох, соняшник та редиска. Також сіють екзотику — як то японська морква та щавель Мері, та вирощують їстівні квіти. Під останні відведено п’ять стелажів, з яких можна отримати близько 20 тис. суцвіть.

Володимир розповідає, що із мікрозелені згодом почали виготовляти сік. Це – концентрат, який містить усі корисні вітаміни

30 мл соку вітграсу замінюють до 1,5 кг овочів і фруктів на день

Сік можна додавати до інших напоїв чи змішувати із фруктовими та овочевими соками, що робить його дуже універсальним.

Загалом «Micro Green Прикарпаття» виготовляє 35-38 тисяч порцій зеленого соку щомісяця.

Зараз продукція «Micro Green Прикарпаття» доступна в мережі магазинів «Сільпо» та «Арсен». 70% збуту доводиться саме на ритейл. Як вважає засновник компанії, це важливо для збільшення впізнаваності бренду і популяризації його продукції серед широкого загалу споживачів.

Поряд з цим, 30% обсягу збуту мікрозелені доводиться на ресторани. 

Нагадаємо, раніше NEWFOOD розповідав, що мініферма під Києвом вирощує для ресторанів їстівні квіти — настурції, кілька сортів чорнобривців, нагідки, цвіт кабачків та цукіні, білі й сині квіти огірочника лікарського та ін.

Джерела: Facebook, Gafka 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Тисячолітню воду з діючого вулкана випускатимуть у бутильованому форматі

Південноамериканський виробник напоїв Splendor випустить новий бренд мінеральної бутильованої води в січні 2022 року на південному сході США.Splendor Water...

В магазинах з’явиться лосось із спіруліни — він копчений та містить 40% білка

Компанія SimpliiGood, яка спеціалізується на продуктах із мікроводоростей, анонсувала випуск свого довгоочікуваного спірулінового копченого лосося на початку 2025 року.Цей...

Харчування 2050: яким буде наше меню в майбутньому?

Харчова індустрія стрімко змінюється під впливом нових технологій та інновацій, які покликані задовольнити потреби сучасного суспільства у безпечних, екологічних...

Молекулярний веганський мед почнуть продавати в Європі з наступного року

Інноваційний продукт американського виробництва просуватиме на новому ринку виробник органічних продуктів Narayan Foods. Зараз продукція компанії представлена в більш...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Прориви ринку foodtech: від найшвидшого протеїну до передачі ароматів на відстані

Німці, які навчились за допомогою мікробів виробляти найшвидший протеїн...

10 000 хлібин отримали мешканці прифронтових територій від Good Bread за підтримки Corteva та GlobalGiving

Міжнародна науково-технологічна сільськогосподарська компанія Corteva Agriscience у партнерстві з...

Американский виробник альтернативного м’яса відкриє свій дослідний центр з тестувальною кухнею в Китаї

Гігант альт-м'ясної промисловості Beyond Meat планує глобальне розширення, відкривши...

П’ять найкорисніших овочів для зміцнення імунітету

Імунна система кожної людини – це захисний бар'єр для...

Сектор інноваційної їжі переповнений поглинаннями: тільки за січень – чотири великі угоди

Зокрема, американський бренд безмолочних кавових вершків Nutpods був придбаний...

Вибір редактора
В продовження теми