Із відходів пивоваріння створили штучну шкіру для гаманців та сумок

Британський стартап Arda Biomaterials у співпраці з пивоварнею Beavertown Brewery створює стильні аксесуари з відпрацьованого ячмінного зерна.

Arda започаткувала випуск картхолдерів із відпрацьованих відходів пивоваріння як крок до розвитку сталої моди та практик циркулярної економіки.

Картхолдери прикрашені характерним дизайном із черепом та кістками від Beavertown, які мають слугувати натяком на “екологічну свідомість”.

Запуск продукту є частиною ширшої ініціативи Arda Biomaterials, спрямованої на революціонізацію матеріалознавства через створення альтернатив, які не містять тваринних компонентів і пластику.

Новий матеріал під назвою New Grain™ пропонує ряд переваг, зокрема можливість налаштування текстури, еластичності та навіть аромату.

За словами Рейчел Гаррісон, керівника відділу цифрового маркетингу в Beavertown, картхолдери — це лише початок співпраці. У майбутньому компанія планує виготовити серією інших подібних продуктів, зокрема, сумок та гаманців.

У компанії також акцентують, що виготовлення матеріалу із ячмінного зерна значно знижує викиди CO2, а також усуває необхідність шкідливих процесів дублення, які пов’язані з виробництвом традиційної шкіри.

Нагадаємо, раніше шкіра з ананасів стала новою сировиною для Nike, H&M та Hugo Boss.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапурські вчені друкують їжу із цвіркунів та моркви

Старіння населення призведе до зростання попиту на продукти, багаті білком. Потужним джерелом білку можуть стати комахи та водорості.Виробництво цих...

Виробник вівсяного молока, в якого вклалися Опра Уїнфрі і Джей Зі, програв суд за бренд

Oatly звернулася до суду з вимогою заборонити Glebe Farm використовувати свою торгову марку, адже та надто схожа на його...

«Міцний» сік з яєчним білком та грибами заспокоює нервову систему

BUILD – перший у світі “міцний” сік з підвищеним вмістом протеїну, створений для задоволення зростального попиту на функціональні напої.BUILD...

Колекціонери 40 років збирали каміння у вигляді їжі. Його досі намагаються кусати відвідувачі

У американському місті Корпус-Крісті (штат Техас) майже 40 років збирають та поповнюють дивовижну арт-інсталяцію. Це — виставка каміння, яке...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Сухий борщ: львівські підприємці розробили інновацію для ЗСУ

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи...

З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник,...

Британський стартап створив заміну соєвим соусам з морських водоростей

Sozyë запустила три рослинні альтернативи рибному, соєвому та устричному...

Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122...

Вибір редактора
В продовження теми