Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

Переселенка з Маріуполя Марія Бубнова разом із чоловіком Сергієм перезапустили на Київщині виробництво готових супів у ретор-пакетах.

“Нова кухня” знову почала виробництво супів у Славутичі на Київщині в лютому 2024 року. Попередні потужності засновники підприємства втратили під час облоги Маріуполя. Залишилась лише одна вантажівка, на якій родина покинула місто.

Марія та Сергій, які працюють у сфері харчового бізнесу з 2011 року, спочатку займалися продажем овочів та фруктів у Маріуполі.

Згодом вони отримали грант, що дозволив їм розширити діяльність і налагодити виробництво салатів і заморожених супів під брендом “Азовська фабрика-кухня”.

Говорять, що продукція була популярною не тільки в Маріуполі, але й в інших містах регіону. 

Перенесення виробництва з Маріуполя до Славутича стало складним і тривалим процесом. Довелося шукати нове приміщення та замовляти обладнання, поставка якого із-за кордону зайняла півтора року.

Інноваційну технологію виготовлення готових супів засновниця привезла з Нідерландів 

Виробництво супів відбувається на автоматизованому обладнанні, що дозволяє забезпечити високу якість і тривалий термін зберігання. 

Процес виготовлення включає кілька етапів: спочатку овочі очищають та нарізають, потім їх пасерують, готують м’ясний бульйон і фасують готові страви у реторт-пакети. Завдяки використанню автоклаву пакети проходять додаткову обробку — вони там “варяться” та стерилізуються.

Зараз “Нова кухня” виробляє до 1700 порцій супів і борщів щодня

В асортименті — борщ із телятиною, грибний суп з куркою, сирний крем-суп на курячому бульйоні, суп із курячими фрикадельками, а також картопляно-грибний суп-пюре. Страви з пакетів готові до споживання після розігріву. 

Це дуже зручно для сучасного ритму життя, говорить Марія. А також – для військових.

Нагадаємо, раніше львів’яни створили унікальний сухий борщ та бограч. 24 тисячі порцій передали військовим.

 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Next Egg: японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Стартап поки що не розголошує всіх інгредієнтів, з яких створене Next Egg 1.0, але наявні в ньому продукти виготовлені...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Жуй кунжут. Штучний інтелект вирощує «смарт-кунжут» з підвищеним вмістом білку

«Ми розпочали селекцію «смарт-кунжуту» в 2014 році, а вже 2019-го випустили наші перші комерційні сорти кунжуту без ГМО», —...

Мільйон літрів молока без корів — німці будують гігантський завод

Головна мета проєкту — зробити культивоване молоко доступним за ціною, порівнянною з традиційним, що допоможе зменшити екологічний слід молочної...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Європейські вчені знайшли дієвий спосіб привчити людей їсти комах

Проблему взялися вирішити європейські дослідники.Когнітивний нейробіолог, доктор Яніна Зойберт...

NEWFOOD.UA та експерти обрали найкращі інноваційні харчові компанії

Редколегією першого українського видання про фудтек — NEWFOOD.UA —...

Новий бренд виготовляє косметику із українського меду. Інвестори — теж українці

Інгредієнтом для нового бренду став мед виробництва компанії Beehive,...

Вибір редактора
В продовження теми