Українці варять готові супи прямо в пакетах — за технологією з Нідерландів

Переселенка з Маріуполя Марія Бубнова разом із чоловіком Сергієм перезапустили на Київщині виробництво готових супів у ретор-пакетах.

“Нова кухня” знову почала виробництво супів у Славутичі на Київщині в лютому 2024 року. Попередні потужності засновники підприємства втратили під час облоги Маріуполя. Залишилась лише одна вантажівка, на якій родина покинула місто.

Марія та Сергій, які працюють у сфері харчового бізнесу з 2011 року, спочатку займалися продажем овочів та фруктів у Маріуполі.

Згодом вони отримали грант, що дозволив їм розширити діяльність і налагодити виробництво салатів і заморожених супів під брендом “Азовська фабрика-кухня”.

Говорять, що продукція була популярною не тільки в Маріуполі, але й в інших містах регіону. 

Перенесення виробництва з Маріуполя до Славутича стало складним і тривалим процесом. Довелося шукати нове приміщення та замовляти обладнання, поставка якого із-за кордону зайняла півтора року.

Інноваційну технологію виготовлення готових супів засновниця привезла з Нідерландів 

Виробництво супів відбувається на автоматизованому обладнанні, що дозволяє забезпечити високу якість і тривалий термін зберігання. 

Процес виготовлення включає кілька етапів: спочатку овочі очищають та нарізають, потім їх пасерують, готують м’ясний бульйон і фасують готові страви у реторт-пакети. Завдяки використанню автоклаву пакети проходять додаткову обробку — вони там “варяться” та стерилізуються.

Зараз “Нова кухня” виробляє до 1700 порцій супів і борщів щодня

В асортименті — борщ із телятиною, грибний суп з куркою, сирний крем-суп на курячому бульйоні, суп із курячими фрикадельками, а також картопляно-грибний суп-пюре. Страви з пакетів готові до споживання після розігріву. 

Це дуже зручно для сучасного ритму життя, говорить Марія. А також – для військових.

Нагадаємо, раніше львів’яни створили унікальний сухий борщ та бограч. 24 тисячі порцій передали військовим.

 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Японка та американець створили молоко із кабачка — з вітаміном С та залізом

На сьогодні вже нікого не здивуєш мигдальним, вівсяним чи соєвим молоком. Більш того, шведи створили молоко з картоплі, яке...

В Україні створили круасан з начинкою зі списку спадщини ЮНЕСКО

Основою страви став зерновий круасан, вперше представлений у меню Lviv Croissants, а начинкою — свинина в томатно-сливовому соусі з...

Ринок веганської риби подвоїться. Її створюють із баклажанів

Оскільки споживачі дедалі більше хвилюються про навколишнє середовище, добробут тварин і власне здоров’я, попит на морепродукти рослинного походження стрімко...

Революція в доставці їжі за допомогою роботів та автономних автомобілей

Роботизовані системи та автономні автомобілі вже давно вийшли за рамки науково-фантастичних фільмів і стали повсякденною реальністю для багатьох компаній...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Захисники та захисниці можуть отримати 1 млн грн гранту на власний бізнес

Захисники і захисниці можуть отримати на ці цілі від...

Impossible Foods восени виведе на ринок рослинну курятину. Почнуть — з ресторанів

Компанія не відмовляється від своїх планів, навіть попри те,...

Перша країна у світі дозволила стейки, вирощенні з клітин корови

Це робить Ізраїль, який все ще перебуває в центрі...

У Нідерландах за допомогою мікробів створили замінник риби та м’яса

Білковий продукт може бути отриманий з маніоки, кукурудзи, картоплі,...

Вибір редактора
В продовження теми