Із японського сорго створили стейк, «кращий за м’ясо». Розповідаємо, чим

Японська компанія Fujiya, відома своїми ресторанами в префектурах Токусіма та Каґава, вивела на ринок новий вид рослинного м’яса під брендом Nikugoe.

Основою продукту стало японське сорго (такібі), що вирощується в Токусімі 

Однією з головних продуктів лінійки є Nikugoe Hamburg Steak, який, за словами виробника, значно «перевершує м’ясо» за своїми властивостями. Також до лінійки входить Meat Super Cheese Hamburger і Demi Sauce Meat Super Hamburger, сертифіковані як веганські. 

Fujiya стверджує, що їхня рослинна альтернатива не лише максимально наближена за текстурою та смаком до м’яса, але навіть краща за нього за низкою параметрів.

Однією з головних переваг, наприклад, стейку є те, що воно містить на 65% менше солі та на 55% менше жиру порівняно з традиційними яловичими котлетами. 

Крім того, унікальний склад продукту дозволяє досягти чудової текстури та смаку без використання сої. Це допомагає уникнути гіркуватого смаку, різкого запаху та грубої текстури, які часто супроводжують інші рослинні замінники м’яса.

Японське сорго, або такібі, відоме в Японії як суперфуд, стало основним інгредієнтом цього продукту завдяки своїм винятковим поживним властивостям, пояснюють у компанії. 

У ньому містяться фолієва кислота, вітамін D, залізо, калій та магній, які забезпечують добову норму необхідних речовин. Крім сорго, у складі Nikugoe використовуються кунжутна олія для омега-3 жирних кислот, грибний порошок для додаткового вітаміну D і калію, а також спеціально ферментований рис для дієтичної клітковини.

Fujiya підкреслює, що їхній Nikugoe Hamburg Steak — це не просто альтернатива м’ясу, а новий харчовий продукт – поживніший за м’ясо

Маючи 55-річний досвід роботи в ресторанній сфері, компанія планує продати за перший рік інноваційного рослинного м’яса щонайменше на 100 мільйонів єн. Також до кінця 2024 р. компанія планує отримати на інноваційне м’ясо сертифікат Халяль.

Нагадаємо, раніше ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Університет штату Вашингтон вперше в історії отримав схвалення FDA на виробництво генномодифікованої свинини

Вчені Університету штату Вашингтон використовували передові методи генного редагування, щоб створити свинину з покращеними характеристиками. Ця нова технологія дозволяє...

Wallmart анонсував запуск доставки продуктів за допомогою дронів

Програма доставки продуктів харчування і товарів першої необхідності буде запущена спільно з компанією Flytrex, дрони якої вже успішно використовуються...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, член аграрного комітету Спілки українських підприємців і...

Українська компанія створює для військових інноваційну «польову» дріп-каву

Дріп-кава — це порція меленої кави в пакетику, яку легко зварити у будь-якому місці за допомогою склянки окропу. В...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Продовольчий гігант з мільярдною капіталізацією вступає у веганську гру

Бренд Nestlé Freshly анонсував меню Purely Plant, яке містить...

Cargill інвестував у стартап, що вирощує в лабораторії тваринний жир

Cubiq Foods виготовляє відразу декілька продуктів, серед яких –...

Сто грамів для Вертера. Робот-баріста з комп’ютерним зором уже здатний замінити людину

Роботів-баристів зараз не бракує. Свої розробки виводять на ринок...

У легендарному британському стейк-хаусі подають стейки, надруковані на 3D-принтері

Запуск відбувся завдяки численним запитам клієнтів, що дотримуються рослинної...

Ізраїльська інновація знизить вартість лабораторного м’яса в рази — до $13 за кіло.

Ця технологія стала значним проривом на тлі занепокоєнь щодо...

Вибір редактора
В продовження теми