Понеділок, 2 Грудня, 2024
інше

    Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

    Шеф-кухар Ніколай Трам, удостоєний минулого року зеленої зірки Мішлена, готує у невеликому селі на півдні Швеції незвичну екологічну їжу.

    Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу  (приблизно 10 тис. грн), і скоріше нагадує щось неїстівне. Але всі страви надзвичайно смачні та екологічні.

    Центральним елементом кухні Трама є вогнище, де готують страви на березовій деревині, що надає їм особливий аромат і характер.

    Вогнище — не просто засіб для приготування їжі, а скоріше втілення традицій та єднання з природою, говорить шеф-кухар

    Конструкція вогнища зроблена з двох старих лез від млина, що дозволяє зберігати тепло та рівномірно прожарювати інгредієнти. Його використовують для готування їжі незалежно від погоди, навіть у холодні зимові дні.

    У меню Трам пропонує страви, які поєднують традиції скандинавської кухні з сучасними кулінарними техніками. Наприклад, одним із його фірмових десертів є запечена на відкритому вогні груша, карамелізована з медом та подана з місцевим вершковим соусом. 

    Цей десерт, як і всі інші страви в його меню, створений з інгредієнтів, вирощених на відстані не більше 30 км від ресторану. 

    Це – екологічно, адже знижує вплив на навколишнє середовище для транспортування їжі на великі відстані. Окрім того, подібний підхід стимулює до розвитку місцеві громади та підтримує місцеве сільське господарство, ділиться шеф-кухар.

    Нагадаємо, український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами.

    Джерело

    НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

    введіть свій коментар!
    введіть тут своє ім'я

    Схожі теми

    Японська фабрика випікає печиво з диких земляних ос — нагадує ізюм і горіхи

    Готується незвичне печиво з традиційних для Японії інгредієнтів — рисового борошна та кокосового молока, а в якості оригінальної добавки...

    Розробили протеїнові батончики з курятини: в асортименті перець та гарячий мед

    Трендові курячі снеки стануть частиною флагманської лінійки бренду Tender Chicken Bites, який дебютував у березні.Виготовлені з курятини та спецій,...

    Майонез з шоколадом та апельсином — легендарна компанія випустила до Різдва ексклюзивний продукт

    Heinz, найвідоміший у світі виробник кетчупів та майонезів, об’єднався з американською компанією виробником солодощів Terry, аби створити неймовірне святкове...

    Сегмент рослинної риби схожий на дикий захід: на що стартапи отримують інвестиції у 2022 році

    Ці цифри враховують усі інвестиції в компанії, що займаються виробництвом рослинних, ферментованих і культивованих морепродуктів.Величезна частка зібраного фінансування пішла...

    Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

    Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

    Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

    5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

    Може вас зацікавити

    У Кривому Розі роблять борошно з плоду довголіття, сушать на чіпси та печуть фокаччу

    Вона розповідає, що на старті, розпочавши вирощувати батат, її...

    Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

    Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та...

    Вибір редактора
    В продовження теми