Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу (приблизно 10 тис. грн), і скоріше нагадує щось неїстівне. Але всі страви надзвичайно смачні та екологічні.
Центральним елементом кухні Трама є вогнище, де готують страви на березовій деревині, що надає їм особливий аромат і характер.
Вогнище — не просто засіб для приготування їжі, а скоріше втілення традицій та єднання з природою, говорить шеф-кухар
Конструкція вогнища зроблена з двох старих лез від млина, що дозволяє зберігати тепло та рівномірно прожарювати інгредієнти. Його використовують для готування їжі незалежно від погоди, навіть у холодні зимові дні.
У меню Трам пропонує страви, які поєднують традиції скандинавської кухні з сучасними кулінарними техніками. Наприклад, одним із його фірмових десертів є запечена на відкритому вогні груша, карамелізована з медом та подана з місцевим вершковим соусом.
Цей десерт, як і всі інші страви в його меню, створений з інгредієнтів, вирощених на відстані не більше 30 км від ресторану.
Це – екологічно, адже знижує вплив на навколишнє середовище для транспортування їжі на великі відстані. Окрім того, подібний підхід стимулює до розвитку місцеві громади та підтримує місцеве сільське господарство, ділиться шеф-кухар.
Нагадаємо, український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами.