Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Шеф-кухар Ніколай Трам, удостоєний минулого року зеленої зірки Мішлена, готує у невеликому селі на півдні Швеції незвичну екологічну їжу.

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу  (приблизно 10 тис. грн), і скоріше нагадує щось неїстівне. Але всі страви надзвичайно смачні та екологічні.

Центральним елементом кухні Трама є вогнище, де готують страви на березовій деревині, що надає їм особливий аромат і характер.

Вогнище — не просто засіб для приготування їжі, а скоріше втілення традицій та єднання з природою, говорить шеф-кухар

Конструкція вогнища зроблена з двох старих лез від млина, що дозволяє зберігати тепло та рівномірно прожарювати інгредієнти. Його використовують для готування їжі незалежно від погоди, навіть у холодні зимові дні.

У меню Трам пропонує страви, які поєднують традиції скандинавської кухні з сучасними кулінарними техніками. Наприклад, одним із його фірмових десертів є запечена на відкритому вогні груша, карамелізована з медом та подана з місцевим вершковим соусом. 

Цей десерт, як і всі інші страви в його меню, створений з інгредієнтів, вирощених на відстані не більше 30 км від ресторану. 

Це – екологічно, адже знижує вплив на навколишнє середовище для транспортування їжі на великі відстані. Окрім того, подібний підхід стимулює до розвитку місцеві громади та підтримує місцеве сільське господарство, ділиться шеф-кухар.

Нагадаємо, український виробник за допомогою бронзи створює макарони, які найкраще просочуються соусами.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап зібрав $10 млн на оцифровку смакових рецепторів людини

Стартап зібрав $10 млн інвестицій під керівництвом Rabo Food & Ag Innovation Fund та SOZO Ventures. У фінансовому раунді...

Піонер ринку рослинного м’яса випустить стейк, який поверне компанії втрачені мільярди

Новий продукт матиме мінімальний перелік інгредієнтів із високим вмістом білка та низьким рівнем насичених жирів.Генеральний директор компанії Ітан Браун...

Штучний інтелект розробив іноваційну газовану воду для ринку Швейцарії

Компанія Vivi Kola (створена у 1938 році) заявила, що завдяки інструментам штучного інтелекту, їй вдалося розробити рецепт нового веганського...

Що таке індустріальний парк? Навіщо вони потрібні?

Індустріальний/промисловий парк – це територія для промислового розвитку в 15 га та більше, виділена при плануванні міста, яка надається...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

У Сінгапурі будують перший автоматизований завод з виробництва рослинних морепродуктів

Нова фабрика буде служити виробничим майданчиком компанії, де розміщуватиметься...

Сонячна паляниця: нідерландська пекарня розробила хліб з вітаміном D

Проте це не є відповіддю на ажіотажний попит споживачів...

Бренд Unilever створив синьо-жовті кросівки із залишків їжі, що йде у смітник

Гриби, кукурудза, яблука та виноград – тепер вони можуть...

Вибір редактора
В продовження теми