Фермерка на Львівщині виготовляє масло, яке можна гріти до 250 градусів

На Львівщині фермерка варить натуральне масло гхі, яке підкорює гурманів.

Юлія Малекс, разом із чоловіком, у 2018 році переїхала з Києва на хутір, де вони придбали хату з 45 сотками землі. Там подружжя заснувало невелике фермерське господарство, де вирощують кіз, овець та доглядають сад. Вони також приватизували ще 2 гектари землі та взяли в оренду луг для випасу тварин.

Одним із головних продуктів, що виготовляє Юлія, є масло гхі. Натуральне масло вона робить з коров’ячого молока, яке купує у місцевих фермерів. 

Масло гхі вирізняється своєю чистотою та корисними властивостями, що робить його популярним серед тих, хто шукає здорові альтернативи звичайним вершковим маслам, ділиться фермерка. 

Під час приготування їжі гхі не стає токсичним, не димить і не горить до температури 250 градусів, що робить його ідеальним для смаження і випікання.

Масло гхі, очищене від молочного білка і цукру, є чистим жиром, багатим на вітаміни А, Е та К

Воно не підвищує рівень холестерину, тому підходить для людей з непереносимістю лактози, вагітних і дітей. Завдяки своїм властивостям, гхі Юлія радить використовувати для приготування сніданків, десертів, напоїв, таких як кава чи какао, та навіть для приготування різних страв.

Властивості гхі, за словами фермерки, залежать від якості сировини. Це відображається і на смаку та кольорі продукту. Влітку масло має бурштиновий відтінок і більш вершковий смак, тоді як взимку набуває світлішого кольору і горіхових ноток. 

Нагадаємо, раніше голландці створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Австралійці створили дитячу суміш із кокоса. Майже як материнське молоко

Співпраця з Університетом Квінсленду, батьками та медичними фахівцями дозволила створити продукт, що максимально наближений до материнського молока та забезпечує...

Безос допоміг виробнику альтернативного молока на штучному інтелекті залучити $0,3 млрд

Раунд очолив Tiger Global. У ньому взяли участь Фонд зростання DFJ та ZOMA Lab. Приєдналися також Джек Дорсі, Джо...

Щоб змінити смак віскі, рокери Metallica приставили до бочок сабвуфери

У Великобританії нещодавно запустили новий бренд міцних алкогольних напоїв, які створювали цілих десять років – Blackened American Whisky. З’явившись...

Glovo планує працювати на ринку B2B Східної Європи

Сервіс доставки їжі Glovo розширює асортимент послуг і пропонує доставку для корпоративних клієнтів. Компанія представила спеціальний додаток Q-Commerce, за...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Безос і Гейтс інвестували мільйони в стартап, який за допомогою вулканічного мікроба виробляє м`ясо

Альтернативні молочні та м’ясні продукти з’являться на полицях уже...

Японська компанія видалила з яєць білок, який викликає алергію

Це досягнення є важливим кроком у розвитку харчової індустрії,...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Інноваційні жувальні цукерки покращують м’язи, мозок та імунітет

Все більше ринкових гравців розробляють креатинові жувальні цукерки та...

Вибір редактора
В продовження теми