Стартап “вирощує” веганське карпаччо на відходах з кафетеріїв

Нідерландський стартап GRO Mushrooms вирощує гливи на кавових відходах, створюючи з них інноваційні та корисні снеки.

Заснована у 2011 році Ян Віллемом Босманом Янсеном, компанія впровадила кругову систему, у якій кавова гуща, зібрана з кафетеріїв та кейтерингових сервісів, використовується для вирощування глив (сорт грибів). 

кавова гуща, багата на поживні речовини, забезпечує ідеальне середовище для розвитку грибів

Далі зібрані гливи перетворюють на різноманітні веганські та вегетаріанські продукти, такі як крокет, рагу-роли, карпачо, бургери та інші снеки.

Засновник компанії розповідає, що натхненням для кругового виробництва екологічних снеків для нього став проєкт у Зімбабве, де відходи кавових плантацій використовують для вирощування грибів. Переносячи цю концепцію у Нідерланди, він вирішив взяти за основу для вирощування грибів кавову гущу, яку зазвичай утилізують чисельні ресторани, готелі та кафе.

В результаті Босман Янсен створив інноваційний ланцюжок співпраці між постачальниками відходів кави та виробництвом грибів, а далі – і готових до споживання вегетаріанських продуктів. 

Найближчим часом GRO планує значне розширення та вихід у роздрібну торгівлю та кейтеринг

Компанія активно шукає партнерів серед роздрібних магазинів та закладів громадського харчування для просування екологічних продуктів із нетваринного білка. 

Також стартап активно посилює власну команду задля зростання та розширення бренду.

Нагадаємо, раніше британці створили цільну баранину з королівської гливи.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Каліфорнійці створили перший у світі коктейль для людей з нирковою недостатністю

Renal Support 1.8 — це єдиний у своєму роді органічний коктейль на рослинній основі, для людей з нирковою недостатністю.Щоб...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону без традиційного пластикового покриття. Ложки – теж паперові. Морозиво буде продаватися...

За сім років гамбургери на клітинній основі здешевшали у 28 000 разів

Після того, як голандська компанія Mosa Meat представила перший у світі гамбургер з клітинного м'яса в 2013 році (процес...

Речовина, яку добувають із ракоподібних, зберігає свіжість авокадо

Хітозан — це природна речовина, яка отримується зі шкарлупи ракоподібних тварин, таких як креветки і раки. Він відомий своїми...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Потенціал ринку альтернативного м’яса — чому такі продукти не тільки для веганів?

Ми звикли до соєвого та кокосового молока у магазинах,...

Голландці за допомогою точного бродіння створили справжнє “вершкове” масло із соєвих бобів

Інноваційний продукт під назвою «The Original Better» надійде у...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners,...

Український бренд ліпить пельмені з м’ясом із буряку та ламінарії

"Ми розклали м’ясо на компоненти та заново зібрали, використовуючи...

Вибір редактора
В продовження теми