Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Нідерландський стартап FUL Foods, заснований жінками, представив новий інноваційний продукт – веганський блакитний напій зі спіруліною під назвою BLUwater.

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу», що містить вітаміни, мінерали, антиоксиданти та незамінні жирні кислоти.

Напої BLUwater уже продаються в США за ціною 23,00 долари за упаковку з 6 пляшок (приблизно 950 грн). 

Спіруліна, що використовується в напоях, вирощується у контрольованих умовах без застосування добрив і пестицидів, що можуть спричиняти шкідливий хімічний вплив і мати негативну дію на природні водні екосистеми.

«Наш виробничий процес спроєктований таким чином, щоб поглинати CO2 і перетворювати його на багате джерело харчування. На кожні дві тонни CO2 ми виробляємо одну тонну корисних речовин», – пояснює технічний директор FUL Foods Крістіна Прат Таранілла. 

Завдяки замкнутій системі вирощування, FUL Foods також обмежує використання прісної води, переробляючи 85% води, яка потім використовується для наступних циклів культивації. Саме це дозволяє віднести продукт до продуктів, які підходять до раціону астронавтів в умовах, де прісна вода проходить кілька циклів вживання.  

Це робить BLUwater не тільки корисним, але й екологічно відповідальним вибором для споживачів, говорять у компанії.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей, а український виробник створює гранолу зі спіруліною.

Джерела: FUL Foods, TrendHunter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Футурологи назвали головний інгредієнт майбутнього. Ним стане повітря

Зростання цін на сировину змушує виробників харчових продуктів використовувати можливості, які надає повітря як інгредієнт.Про це заявила д-р Моргейн...

Андрій Зінчук: «Після нас майже всі виробники приправ, що маскувалися під екобренди, прибрали зі складу глутамат та ароматизатори»

Здається, що історія компанії Андрія Зінчука типова для багатьох українських компаній, які стали першовідкривачами ринків у 90-х та нульових:...

Болгарська компанія створила мед для спортсменів у вигляді енергетичного гелю

«Першою ідеєю було створити більш здорову альтернативу спортивному харчуванню та енергетичним гелям», — підкреслює Біляна Лоундес-Ніколова, засновник і генеральний...

Відштовхує воду та бруд – в Австралії винайшли інноваційний біопластик для пакування

Мехран Гасемлу, науковець PhD RMIT та провідний автор дослідження, опублікованого в Science of the Total Environment​, говорить, що новий...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Може вас зацікавити

Вчені поселили буру гниль на вичавки смородини, і отримали новий ароматизатор

Результати дослідження вони опублікували в ACS’ Journal of Agricultural...

Найбільша бійня Європи відступає перед альтернативним м’ясом

Також компанія визнає, що недооцінила можливості розвитку сегменту рослинної...

Стартап створив веганський корм для котів, який запобігає раку

Нові рослинні ласощі для котів від Cult Food Science...

З “мікробного” молока печуть торти та брауні — після успіху з морозивом виробник створив готові суміші

Стійка до зберігання суміш виготовляється на основі молочного білка...

Вінницька компанія робить макарони з виноградними кісточками та гарбузом

Макарони «Мак-Вар Екопродукт» — єдині, що визнані МОЗ України...

Вибір редактора
В продовження теми