Стартап випускає блакитні напої з водоростями, якими харчуються астронавти

Нідерландський стартап FUL Foods, заснований жінками, представив новий інноваційний продукт – веганський блакитний напій зі спіруліною під назвою BLUwater.

Напій, який випускається в бляшанках, багатий антиоксидантами та має природний блакитний колір саме завдяки спіруліні – справжньому «харчовому скарбу», що містить вітаміни, мінерали, антиоксиданти та незамінні жирні кислоти.

Напої BLUwater уже продаються в США за ціною 23,00 долари за упаковку з 6 пляшок (приблизно 950 грн). 

Спіруліна, що використовується в напоях, вирощується у контрольованих умовах без застосування добрив і пестицидів, що можуть спричиняти шкідливий хімічний вплив і мати негативну дію на природні водні екосистеми.

«Наш виробничий процес спроєктований таким чином, щоб поглинати CO2 і перетворювати його на багате джерело харчування. На кожні дві тонни CO2 ми виробляємо одну тонну корисних речовин», – пояснює технічний директор FUL Foods Крістіна Прат Таранілла. 

Завдяки замкнутій системі вирощування, FUL Foods також обмежує використання прісної води, переробляючи 85% води, яка потім використовується для наступних циклів культивації. Саме це дозволяє віднести продукт до продуктів, які підходять до раціону астронавтів в умовах, де прісна вода проходить кілька циклів вживання.  

Це робить BLUwater не тільки корисним, але й екологічно відповідальним вибором для споживачів, говорять у компанії.

Нагадаємо, раніше в Ізраїлі створили курячий шніцель із водоростей, а український виробник створює гранолу зі спіруліною.

Джерела: FUL Foods, TrendHunter

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Між європейськими перспективами та українськими викликами: відкрито реєстрацію на головну агріфуд-конференцію року New Food Summit 2024

15-16 жовтня 2024 у Києві та онлайн відбудеться New Food Summit, який вже вдруге об’єднає головних гравців агро-, ритейл-...

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку...

Віце-президент Google та один з продовольчих гігантів інвестували у протеїн із ряски

Кошти підуть на будівництво першого комерційного заводу, який запустять наступного року. Групу інвесторів, яку привабила ідея виробництва інноваційного продукту, очолила...

Pepsi вперше випустила лімітовану серію фірмових пончиків

Бокс включає в себе унікальний пончик Pepsi ColaCream Donut та півлітровий напій Pepsi. Шанувальники можуть скуштувати новинку в магазині...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Розумні упаковки: як технології змінюють підхід до зберігання продуктів

Що таке розумна упаковка? Розумна упаковка – це інноваційний тип...

Ядерна ікра. Британці першими виростили чорну ікру у лабораторії

Exmoor Caviar відома світу як ферма по вирощуванню ікри...

Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом...

Австралійці роблять унікальні горілку, джин, лікер та перший у світі віскі з овечої сироватки

Винокурню власники ферми створили як екологічний спосіб переробки відходів...

Вибір редактора
В продовження теми