На рисовому лушпинні та кавових відходах: китайці вирощують живі меблі із грибів

Китайська дизайнерська студія NONGZAO представила інноваційний проект під назвою CONSUMER, який досліджує можливість використання міцелію та сільськогосподарських відходів для створення побутових предметів.

Ідея проєкту полягає в тому, щоб надати нове життя відходам та переосмислити підхід до виробництва предметів повсякденного вжитку, надаючи їм унікальні естетичні форми та забезпечуючи їхню повну біорозкладність.

Дизайнери студії почали з того, що використали звичайні пластикові стільці, крісла та світильники як форми для вирощування міцелію у вигляді цих предметів.

Міцелій вирощували на кавовій гущі, багатій на цулюлозу та лігнін, та рисовому лушпинні

Кожен виріб отримав унікальну, органічну форму – залежно від особливостей росту міцелію.

Автори проєкту також акцентують, що “процес вирощування нових побутових виробів допомагає поглинає вуглець, знижуючи рівень CO2 в атмосфері”.

NONGZAO демонструє потенційне рішення для заміни пластику шляхом використання неймовірної універсальності міцелію. Але насправді до нього приглядаються чимало стартапів. Окрім пластику, вони шукають рішення для використання міцелію як заміни шкірі та нафтохімічним матеріалам.

Наприклад, британська компанія Biohm створює регенеративні будівельні матеріали, також вирощуючи міцелій на харчових відходах, а виробники їжі уже загортають продукти в упаковку із коріння грибів.

Нагадаємо, раніше німецький стартап отримав рекордні $58 млн на сосиски з міцелію.

Джерела: NONGZAO, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник крекерів із цвіркунів запускає франчайзинг. Вхід у бізнес – 300 тис. євро

Вхід у новий бізнес коштуватиме 300 тис. євро За ці кошти Origen Farms забезпечить початківців обладнанням та навчить їх технології...

Творець першої у світі лабораторної риби тепер друкує на 3D-принтері диких вугрів

Це сталося після того, як виробник дебютував з першим у світі культивованим окунем разом із сінгапурським виробником культивованого м’яса...

Желе з біореактора: стартапи шукають нові способи створення желатину

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися для кремів, начинок, замороженої випічки та решти термочутливих продуктів.Інгредієнт можна...

В Амстердамі показали березовий сироп. На варку йдуть сотні літрів березового соку

Хоча березовий сироп містить багато природних цукрів (глюкози й фруктози), на смак він кисло-солонуватий і скоріше нагадує соєвий соус...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Може вас зацікавити

Миколаївська компанія пече хліб із м’яса, а ковбасу варить із водоростей та грибів

Леберкезе походить із Баварії, де щороку проводиться знаменитий Октоберфест....

Сіль із яєць динозавра за 6 тисяч: сімейна компанія відроджує забуте ремесло

Назва зумовлена унікальною формою та методом виробництва цієї солі,...

Візитівка столиці. Виробник «Київського Сухого Варення» розробив нові продукти — з буряку та гарбузів

Як розповів newfood.ua Ярослав Семенець, який заснував крафтове виробництво...

Nestlé та Starbucks розлили каву у пляшки, щоб вийти на нові ринки

«Завдяки нашим планам розширення кави RTD, Nestlé продовжуватиме розвивати...

Фіналіст GeekWire навчив свого робота-піцайоло місить тісто та складати сотні піц за годину. Тепер його може купити кожен

Компанія створила модульну систему, що використовує комп’ютерний зір та...

Вибір редактора
В продовження теми