Кавовий гігант випускатиме мед, створений бджолами, які й запилюють каву

Nespresso запускає лінійку меду — першу в історії компанії інновацію, яка не пов'язана з кавою.

Лінійка під назвою Nespresso Bloom включає продукти на основі меду, такі як Coffee Blossom Honey та Coffee Blossom Honey Syrup. 

мед виробляють бджоли, які запилюють ті самі кавові рослини, що й для кави Nespresso

Запуск лінійки меду є частиною амбіцій Nespresso щодо переходу до регенеративного сільського господарства, говорять у компанії. Бджоли відіграють важливу роль у виробництві кавових ягід, але загрози, пов’язані зі зміною клімату та використанням пестицидів, ставлять під загрозу їхнє існування, а отже, і саму каву.

Nespresso обрала для свого проекту пагорби Анд у регіоні Кальдас-Антіокія в Колумбії, де фермери активно досліджують регенеративні методи сільського господарства. Мед Coffee Blossom Honey і Coffee Blossom Honey Syrup збирається з тих самих квітів, що й кава для капсул Nespresso Master Origins Colombia. 

Ці продукти рекомендують вживати разом із кавою, випічкою, сніданками та іншими стравами.

Варто зазначити, що компанія інтегрує вулики та технології моніторингу на кавових фермах у Кальдасі з 2020 року. У проєкті вже беруть участь понад 50 колумбійських фермерів, які разом доглядають за понад 43 мільйонами бджіл. 

Це не тільки сприяє природному запиленню кавових рослин, але й підвищує врожайність кави на 10-15%, а також збільшує дохід фермерів на 30-40% за рахунок додаткових джерел доходу від меду та супутніх продуктів, діляться в Nespresso.

Нагадаємо, раніше каліфорнійці створили каву з молекул.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Міжнародна компанія виготовлятиме в Україні унікальне вино з власним генетичним кодом

Виготовляти крафтове вино в Одеській області буде українська Big Wines, що входить до глобальної групи Vinos de La Luz.Філософія...

Названі світові потужності виробництва їжі із мікробів. Де найбільше?

Згідно з даними останнього звіту Інституту доброї їжі (Good Food Institute, GFI) та Integration Consulting, наразі в Європі розміщено...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods, яка нещодавно отримала в США дозвіл на комерційні продажі свого...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Європейський інвестбанк вперше виділив 20 млн євро на альтернативне м’ясо

Компанія підписала кредитну угоду на 20 млн євро, що...

Мікрогель робить рослинне м’ясо соковитішим без додавання жиру

Метод передбачає створення крихітних гелеподібних частинок із рослинних білків...

Чоботи за 15 чашок кави: з відпрацьованої кавової гущі створили взуття

Щорічно витрачається понад 25 млн тонн кави, з яких...

Українська молочна компанія “Люстдорф” представила питну кашу

Як зазначають в компанії, аналогів новому продукту на ринку...

Вибір редактора
В продовження теми