Вчені відкрили нові види рослин, які можуть замінити какао

Вчені з Університету Коледж Корк (UCC), Університету Сан-Паулу та Нью-Йоркського ботанічного саду відкрили три нових види рослин, які є близькими родичами Theobroma cacao, дерева какао.

Це відкриття може стати ключем до створення стійких до кліматичних змін видів шоколаду.

Досліджуючи різноманіття роду Theobroma, вчені виявили нові види – Theobroma globosum, T. nervosum і T. schultesii. Ці рослини належать до секції Herrania Goudot, близької до роду Theobroma. Вони зростають у західній частині Амазонського дощового лісу, який відомий своєю біорізноманітністю.

Відмінною рисою Theobroma є те, що вони ростуть як невеликі дерева або кущі, з поодинокими стеблами, на яких радіально розташоване листя. Квіти та плоди цих рослин мають схожі внутрішні структури з Theobroma cacao, але плоди нових видів здебільшого мають 10 виступів, тоді як у Theobroma cacao вони можуть бути гладкими або мати до п’яти виступів. 

Нові види зазвичай мають великі, яскраві квіти та фруктові стручки, які можуть бути цінними для майбутнього сільського господарства

Відкриття нових видів є значущим, оскільки воно вказує на необхідність подальших досліджень в області біорізноманіття нашої планети. Вчені вважають, що це може сприяти розвитку кліматостійких сортів какао, що допоможе зробити виробництво шоколаду більш стійким екологічно та економічно.

“Відкриття нових видів, які є близькими родичами Theobroma cacao, показує, наскільки багато роботи ще потрібно провести для каталогізації величезної кількості невідомого біорізноманіття нашої планети”, – пояснив Джеймс Річардсон з Університету Коледж Корк.

Нагадаємо, раніше український бренд розробив солодощі, які можна їсти на дієті.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Чому ми всі маємо їсти білок, і де його шукати тим, хто не їсть тварин

Білок, він же протеїн, має бути в раціоні всіх, в тому числі літніх людей, коли м’язова маса зменшується, і...

Wanted Vegan годує українців рослинним салом та креветками

Заснований у 2020 році Романом Квашенком, який 20 років пропрацював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості,...

Відомий кіноактор Ештон Катчер інвестує в топовий стартап з вирощування лабораторного м’яса

Співпраця орієнтована на прискорення зростання компанії у розробці та комерціалізації власних технологій виробництва культивованого м’яса.MeaTech 3D вважає, що технології...

Перша риба з 3D-принтера йде у маси. Зараз можна стати її інвестором

Цільне філе лосося виготовляють на основі мікропротеїну за технологію екструзії. Це дозволяє поєднати різні типи пластів та волокон та...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Bolt Food розширюється на Харків та дає безкоштовну доставку в честь запуску

В компанії зазначають, що прагнуть покрити сервісом якомога більше...

Корейці випустили тунця із зернових відходів, оцту та какао

Компанія виробляє альтернативне м’ясо, використовуючи перероблені інгредієнти (наприклад, зерно),...

Інтелектуальні системи управління запасами: допомога AI в логістиці харчових продуктів

Що таке інтелектуальні системи управління запасами? Інтелектуальні системи управління запасами...

Щоденне вживання квасолі знижує вагу та поліпшує імунітет: дослідження

Дорослі, що постійно споживають ці бобові, мають меншу необхідність...

М’ясо, БАДи, упаковка — все це стартап робить із морської капусти

Особливу увагу на розвитку ринку водоростей зосереджує ЄС.  Очікується, що...

Вибір редактора
В продовження теми