Господарство на Чернігівщині плавить шоколадну моцарелу та варить сир з шафраном

Фермерське господарство «Напорівське» після деокупації варить на Чернігівщині унікальні сири – плавлену шоколадну моцарелу, зелену гауду та три десятки інших м’яких та твердих сирів.

Засновник фермерського господарства та сироварні Григорій Ткаченко говорить, що навесні 2022-го під час боїв він втратив більшу частину стада. Зараз поголів’я відновили, а спроба варити сир стала новим етапом розвитку господарства.

“Сироварня – моя давня мрія”, – ділиться Григорій. Ферма запустила власне виробництво сирів разом із технологом Інною Черниш, яка переймала досвід у Швейцарії та Італії. 

Фермер говорить, що у виробництві сирів дуже багато нюансів. “На мій погляд, зварити хороший сир набагато складніше, ніж хорошу ковбасу. Бо для виготовлення ковбаси треба чітко дотримуватися рецептури та певних умов. А сир – це живий організм”, – пояснює засновник сироварні. 

Приміщення для сироварні знайшли в Чернігові, обладнавши його камерами зберігання з особливим температурним режимом та вологістю.

За рік роботи асортимент зріс до близько 30 видів сирів

“Спочатку ми мали лише кілька видів сирів, але зараз ми переробляємо 200–300 літрів молока на добу і постійно вдосконалюємося”, – додає Григорій. Серед їхніх продуктів є рулет з моцарели з рикотою, зелена гауда, рожевий камамбер, а також чедер, підфарбований рослинним барвником.

Фірмовим продуктом сироварні є плавлена шоколадна моцарела – унікальний сир, який ніхто раніше не пробував плавити. 

Серед нових сирів – твердий пікарино з шафраном і чорним перцем. Він визріватиме шість місяців і буде готовий до вживання взимку.

Нагадаємо, інший український бренд створює хрусткі снеки, що на 100% складаються із сиру.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльтяни створили закуски з ультразвуком замість цукру

У печиві або батончиках мюслі для поєднання різних натуральних компонентів разом часто використовують цукор як зв’язуючу речовину, щоб виріб...

Шведи знайшли спосіб зробити зерно таким же поживним, як м’ясо

Цей прорив допомагає вирішити одну з основних проблем рослинної дієти — низьку біодоступність мінералів у рослинній їжі, порівняно з...

Батлхантер для PepsiCo: автомат навчили сортувати пляшки

Автомат вміщує 1000 пластикових пляшок, 850 алюмінієвих банок та 50 скляних пляшок.Використовуючи технологію штучного інтелекту, установка самостійно може сортувати...

Гіоргі Іукурідзе, SHABO: «Продажі у нашому онлайн-магазині у 2020 році виросли в 100 разів»

Ще 17 років тому його родина поставила собі за мету зробити так, аби про Україну говорили, як про винну...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Лідер інноваційної етноботаніки створив їстівний порошок із коноплі, що не впливає на психіку

«Значні дослідження чітко показують, що КБР може допомогти зменшити...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив...

Олена Вовк, співвласниця Enzym Group, про інновації на ринку їжі: тренди, суперфуди та інвестиції

У 2023 році, в умовах повномасштабного вторгнення, Enzym Group...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а...

Співзасновник Beyond Meat першим випустив рослинний напій для людей за 50

Напій пропонується під брендом Perennial та містить 140 Ккал...

Вибір редактора
В продовження теми