Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Further Foods, дочірня компанія фірми Cult Food Science, яка спеціалізується на м'ясі, вирощеному в лабораторних умовах, подала заявку до Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) на проведення випробувань кормів для домашніх тварин із використанням лабораторно вирощеної курки.

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом приблизно 45 днів та планує розпочати самі випробування у четвертому кварталі 2024 року.

Протокол для цього унікального випробування, який має на меті науково підтвердити безпеку та ефективність використання культивованої курки у кормах для собак, вже завершено та офіційно подано до FDA. 

Після схвалення цього протоколу Further Foods планує розпочати випробування негайно 

“Успішне випробування може значно змінити ландшафт індустрії кормів, пропонуючи власникам тварин поживні, екологічні та етичні рішення”, – вважає Мітчелл Скотт, генеральний директор Cult Food Science.

Очікується, що випробування триватиме 26 тижнів та буде мінімально інвазивним. У ньому візьмуть участь 30 здорових дорослих собак різних порід та вікових груп. 

Дослідження включатиме моніторинг споживання корму, аналіз крові, сироватки, сечі, ваги, фекалій та показників засвоюваності, щоб переконатися, що включення вирощеного в лабораторії м’яса є безпечним для тварин.

До речі, на цей час Further Foods є єдиною компанією, яка веде діалог із FDA щодо випробувань кормів із використанням культивованої курки саме для собак.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв про те, що британських котів також годуватимуть курятиною із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Стартап отримав 6 млн євро на завод, який вироблятиме харчову олію із тирси

Інвесторами стали Voima Ventures, 2C Ventures, Nordic Foodtech VC, а також фонд SmartCap Green Fund, підтриманий Естонією та ЄС.Äio...

Японський розробник зібрав мільйони на платформу для вирощування клітинного м’яса вдома

Окрім існуючих інвесторів компанію підтримали AgFunder та Beyond Next Ventures, тим самим піднявши загальне фінансування IntegriCulture до $16,4 млн.Кошти...

Часниковий хліб та авокадо зі згущеним молоком: гігант доставки про топ замовлень у 2023 році

Найнезвичнішими замовленнями цього року поєднання стейка з желе, сиру з гірчицею, згущеного молока з авокадо, морської капусти з соусом...

Мініатюрні букети: у Польщі створили унікальний формат чаю

Унікальний чай компанія презентувала на виставці Biofach, найбільшій виставці органічної їжі, в Німеччині.Щоб чай було зручно заварювати, мінібукети кріплять...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

$1,1 млрд за мівіну: локшина швидкого харчування породить нового мільярдера

У разі успіху це стане найбільшим IPO в історії...

Перше у світі морозиво з повітря стало доступним для споживачів

Новий десерт, розроблений фінською харчовою технологічною компанією Solar Foods,...

ТОП-12 овочів і фруктів із низьким рівнем цукру для діабетиків

Іноді буває, що обід або вечеря ще попереду, а...

Японія готова увірватися у сегмент лабораторного м’яса та риби

Глобальна співпраця буде спрямована на прогресуючий розвиток клітинного виробництва...

Вибір редактора
В продовження теми