Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Further Foods, дочірня компанія фірми Cult Food Science, яка спеціалізується на м'ясі, вирощеному в лабораторних умовах, подала заявку до Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) на проведення випробувань кормів для домашніх тварин із використанням лабораторно вирощеної курки.

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом приблизно 45 днів та планує розпочати самі випробування у четвертому кварталі 2024 року.

Протокол для цього унікального випробування, який має на меті науково підтвердити безпеку та ефективність використання культивованої курки у кормах для собак, вже завершено та офіційно подано до FDA. 

Після схвалення цього протоколу Further Foods планує розпочати випробування негайно 

“Успішне випробування може значно змінити ландшафт індустрії кормів, пропонуючи власникам тварин поживні, екологічні та етичні рішення”, – вважає Мітчелл Скотт, генеральний директор Cult Food Science.

Очікується, що випробування триватиме 26 тижнів та буде мінімально інвазивним. У ньому візьмуть участь 30 здорових дорослих собак різних порід та вікових груп. 

Дослідження включатиме моніторинг споживання корму, аналіз крові, сироватки, сечі, ваги, фекалій та показників засвоюваності, щоб переконатися, що включення вирощеного в лабораторії м’яса є безпечним для тварин.

До речі, на цей час Further Foods є єдиною компанією, яка веде діалог із FDA щодо випробувань кормів із використанням культивованої курки саме для собак.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв про те, що британських котів також годуватимуть курятиною із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Найшвидший протеїн у світі: німці виготовляють білок із мікробів за 24 години

За словами генеральної директорки компанії Кателіньє Бекерс, багато біотехнологічних стартапів зіштовхуються з труднощами при масштабуванні виробництва, зупиняючись на зовсім...

McDonald’s готує “тест-драйв” рослинних бургерів, розроблених з Beyond Meat

McPlant — це бургер з котлетою на рослинній основі, розроблений корпорацією спільно з гігантом альт-м’ясної промисловості Beyond Meat.Раніше цього...

Сироватку від йогурту перетворили в ігристий тонік з пробіотиками та кальцієм

Ще з 17-го століття сироватку вважали модним імуностимулюючим напоєм та подавали в сироваткових барах і курортах по всій Європі.На...

Напої з адаптогенними грибами — американці розробили пробіотичні шоти

Американська компанія So Good So You розробила органічні пробіотичні шоти на рослинній основі, кожен з яких створений для підтримки...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Може вас зацікавити

Найбільший німецький молочний кооператив переходить на веганську продукцію на основі вівса і рису

«Оскільки попит на альтернативний протеїн зростає у всьому світі,...

Фермери створили молоко для покращення розуму

Молоко містить стандартних 12 основних поживних речовин, як і...

Штучний інтелект дозволить суттєво покращити якість меду, який був створений без бджіл

Після запуску багатьох продуктів у сегменті веганського меду MeliBio...

Брокомоле та їжа лівійських євреїв. Українська «Стодола» виготовила унікальні соуси

У лютому компанія випустила на ринок цілу лінійку незвичайної...

На відходах деревини вчені виростили їжу австралійських аборигенів

До комерційного виробництва цього альтернативного джерела білку ще далеко,...

Вибір редактора
В продовження теми