Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Further Foods, дочірня компанія фірми Cult Food Science, яка спеціалізується на м'ясі, вирощеному в лабораторних умовах, подала заявку до Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) на проведення випробувань кормів для домашніх тварин із використанням лабораторно вирощеної курки.

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом приблизно 45 днів та планує розпочати самі випробування у четвертому кварталі 2024 року.

Протокол для цього унікального випробування, який має на меті науково підтвердити безпеку та ефективність використання культивованої курки у кормах для собак, вже завершено та офіційно подано до FDA. 

Після схвалення цього протоколу Further Foods планує розпочати випробування негайно 

“Успішне випробування може значно змінити ландшафт індустрії кормів, пропонуючи власникам тварин поживні, екологічні та етичні рішення”, – вважає Мітчелл Скотт, генеральний директор Cult Food Science.

Очікується, що випробування триватиме 26 тижнів та буде мінімально інвазивним. У ньому візьмуть участь 30 здорових дорослих собак різних порід та вікових груп. 

Дослідження включатиме моніторинг споживання корму, аналіз крові, сироватки, сечі, ваги, фекалій та показників засвоюваності, щоб переконатися, що включення вирощеного в лабораторії м’яса є безпечним для тварин.

До речі, на цей час Further Foods є єдиною компанією, яка веде діалог із FDA щодо випробувань кормів із використанням культивованої курки саме для собак.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв про те, що британських котів також годуватимуть курятиною із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Український шеф-кухар створює унікальні спеції за давніми рецептами Півдня

Ікорна сіль – авторська розробка, що виготовляється з засоленої та висушеної ікри локального коропа і є натуральним підсилювачем смаку...

Молочага — з гриба-паразита створили новий вид рослинного молока, яке захищає від стресу

Черговим фісташковим чи ячмінним «молоком» уже нікого не здивуєш, тому стартапи йдуть далі. Як, приміром, Blume, який розраховує активізувати...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв Lifeway з вівсом. У їх складі – десять живих і...

Швейцарці створили рослинну качку за технологією, якій уже 60 років

Рослинне м’ясо Planted виготовляється лише з кількох натуральних інгредієнтів. Наприклад, курятину швейцарська компанія створює із води, білку та клітковини...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Nestle будує центр за $52 млн для доставки готових страв

Новий розподільчий центр працевлаштує 665 робітників. Будівнитцво обійдеться компанії в...

Стартап створив «безвідходні» рослинні реберця з їстівними кістками

Раніше Juicy Marbles уже спробувала продавати обмежені партії реберець...

New Food Summit 2023 вперше обʼєднає корпорації, продуктові мережі, інвесторів та Food tech-стартапи

За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору...

Українці витратили на незвичні перекуси із хрусткого сиру 20 млн грн

Бренд заснували у 2015 році брати Вадим і Пилип...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів,...

Вибір редактора
В продовження теми