Три десятки собак півроку тестуватимуть лабораторне м’ясо на смак

Further Foods, дочірня компанія фірми Cult Food Science, яка спеціалізується на м'ясі, вирощеному в лабораторних умовах, подала заявку до Управління з контролю за якістю харчових продуктів та медикаментів США (FDA) на проведення випробувань кормів для домашніх тварин із використанням лабораторно вирощеної курки.

Компанія очікує відповіді від FDA щодо схвалення проєкту протягом приблизно 45 днів та планує розпочати самі випробування у четвертому кварталі 2024 року.

Протокол для цього унікального випробування, який має на меті науково підтвердити безпеку та ефективність використання культивованої курки у кормах для собак, вже завершено та офіційно подано до FDA. 

Після схвалення цього протоколу Further Foods планує розпочати випробування негайно 

“Успішне випробування може значно змінити ландшафт індустрії кормів, пропонуючи власникам тварин поживні, екологічні та етичні рішення”, – вважає Мітчелл Скотт, генеральний директор Cult Food Science.

Очікується, що випробування триватиме 26 тижнів та буде мінімально інвазивним. У ньому візьмуть участь 30 здорових дорослих собак різних порід та вікових груп. 

Дослідження включатиме моніторинг споживання корму, аналіз крові, сироватки, сечі, ваги, фекалій та показників засвоюваності, щоб переконатися, що включення вирощеного в лабораторії м’яса є безпечним для тварин.

До речі, на цей час Further Foods є єдиною компанією, яка веде діалог із FDA щодо випробувань кормів із використанням культивованої курки саме для собак.

Нагадаємо, раніше NEWFOOD повідомляв про те, що британських котів також годуватимуть курятиною із клітин.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сінгапур навчатиме студентів технологіям виготовлення альтернативного м’яса

Пройти перший в історії Азії курс вивчення альтернативного білку зможуть студенти Технологічного університету Наньян (NTU). Він стартує у серпні,...

Всесвітньо відома корпорація виводить на ринок сир нового покоління

Цього тижня компанія оголосила про запуск Bold Cultr — безтваринного сиру, створеного із сироватки Perfect Day, яка сама нещодавно...

Danone створила спеціальне молоко для дітей із суміші вівса та гороху

Випуск нового продукту відображає зростальний попит на рослинні напої для дітей, говорять у компанії. майже три з чотирьох батьків, які...

Рибні консерви з жовтого гороху стали найкращою смаковою інновацією 2021 року

Альтернативні морепродукти будуть представлені у трьох типах продуктів: рибний салат, шматочки та спред.На їх розробку пішло більше року та...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

Німці будуватимуть біореактори для вирощування лабораторного м’яса у національних масштабах

Компанія стверджує, що закрила найбільший раунд початкового фінансування в...

У найближчі десять років має з’явитися 800 заводів з виробництва рослинного м’яса

Про це свідчать прогнози некомерційної організації Good Food Institute...

18 лютого на форумі «Хлібопекарський бізнес – 2021» обговорять проблемні питання галузі

Цільова аудиторія: керівники хлібопекарських і кондитерських підприємств, директори з...

Інвестори повірили в рослинні креветки. Стартап зібрав $18 млн

Американський жіночий стартап New Wave Foods випускає на ринок...

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав...

Вибір редактора
В продовження теми