Яйця із дріжджів та молоко без корів: Стартапи отримали рекордні інвестиції на нову їжу

Європейські стартапи, що спеціалізуються на ферментації їжі, демонструють значний ріст інвестиційної активності у 2024 році.

За перші шість місяців 2024 року їм вдалося залучити понад €164 млн, що перевищує показник за весь 2023 рік, коли сума інвестицій склала €100 млн, свідчать дані звіту європейського The Good Food Institute (GFI).

Основна частина інвестицій надійшла до компаній, що займаються біомасовою ферментацією, яка використовує подібний до виробництва пива чи йогурту метод для вирощування великої кількості мікопротеїнів з грибів. 

Такі стартапи залучили понад €115 млн, що значно більше, ніж €67 млн, залучених у 2023 році. 

Крім того, стартапи, які працюють з прецизійною ферментацією – процесом, що використовує дріжджі для виробництва інгредієнтів як то геме або справжні білки яєць і молока, – залучили €49 млн, що перевищує €33 млн, залучені у 2023-му.

Серед компаній, які отримали найбільші інвестиції – німецькі стартапи ProteinDistillery та Infinite Roots

ProteinDistillery отримав €15 млн для масштабування виробництва мікопротеїнів із відходів пивоваріння. Infinite Roots залучив €53 млн для реалізації аналогічних цілей

Ще одним важливим гравцем став фінський стартап Enifer, який отримав €36 млн на запуск нової фабрики.

GFI зазначає, що інвестиції в інноваційні стартапи спрямовані на розширення виробничих потужностей та підготовку до виходу продукції на ринок, що є одним із ключових викликів для європейського сектору ферментації. 

Згідно зі звітом, відсутність необхідної інфраструктури є одним із головних бар’єрів на шляху розвитку галузі, тому стартапи активно використовують залучені кошти для створення виробничих об’єктів. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інновації в харчовій промисловості: здобутки та перспективи майбутнього

Новий сорт гороху з високим вмістом білка, морозиво, вирощене в лабораторії, та підсолоджувачі без калорій — усі ці харчові...

Куряче м’ясо, вирощене в лабораторіях, вперше допущено до продажу

На відміну від таких стартапів як Beyond Meat і Impossible Foods, які розробляють рослинні аналоги м'ясних продуктів, намагаючись досягти...

Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку,...

Швейцарський харчовий гігант створив креветки зі зміїної пальми – через рік після запуску веганського тунця

Веганські яйця під брендом Garden Gourmet Veggie містять у складі містить соєвий білок та омега-3 жирні кислоти й уже...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Шеф-кухар, який допомагає українцям, першим в США смажитиме лабораторну курятину

Міністерство сільського господарства США надало підрозділам Upside Foods і...

У 2024 році топ-трендом буде гречка, рослинні морепродукти і кава з грибами

Про це свідчить звіт бакалійного ритейлера натуральних та органічних...

Unilever очікує, що продажі альтернативного білка зростуть на $1 млрд

Продовольчий гігант планує наростити продажі альтернативний білок до 1,2...

Шоколад для сну, спокою та енергії — розробник поєднав ліки та ласощі

Компанія поєднує інгредієнти фармацевтичного рівня з шоколадом, який допомагає...

Сухі енергетики випустила компанія, створена на честь шерпа, що покорив Джомолунгму

Нова позиція TENZING — енергетичні напої у вигляді порошків,...

Вибір редактора
В продовження теми