Світова компанія, яка має офіс в Україні, братиме участь у виробництві ароматизаторів для рослинного м’яса

Компанія Bunge, один із світових лідерів у сфері агропродуктів, харчової промисловості та інгредієнтів, оголосила про співпрацю з Національним університетом Сінгапуру (NTU) для виробництва нових харчових ароматизаторів за допомогою ферментації.

У межах цієї співпраці Bunge буде постачати соєву, рапсову та соняшникову олію, а також шрот і макуху для створення альтернативних білкових ароматизаторів.

Ця угода є першим успішним проєктом в рамках Лабораторії агрохарчових інновацій Сінгапуру (SAIL), яка фінансується державним агентством Enterprise Singapore. Нагадаємо, метою SAIL є зміцнення екосистеми агрохарчових інновацій через співпрацю між постачальниками рішень та транснаціональними корпораціями, які шукають ринково орієнтовані рішення.

Bunge постачатиме жири та олії, отримані з олійних культур – сої, ріпаку та соняшнику, а також шрот і макуху, які залишаються після видобутку олії

Зазвичай останні використовуються як корм для худоби, але в рамках цієї співпраці вони стануть основою для виробництва ароматизаторів.

Для створення нових смакових рішень науковці NTU під керівництвом професора Вільяма Чена використовуватимуть технологію твердофазної ферментації. Ця технологія є більш економічною, ніж традиційні методи ферментації, оскільки потребує менше ресурсів, таких як вода та електроенергія.

Нові ароматизатори, які будуть створені за допомогою цієї технології, планується використовувати в продуктах на основі альтернативних білків та рослинних протеїнів. 

До речі, одним із головних напрямків розробки є створення смаків з характеристикою умамі – “приємного насиченого смаку”, який додає стравам глибини та багатства смаку.

Нагадаємо, продовольчий гігант Bunge уже говорив раніше про виробництво їжі майбутнього. Тоді компанія стала інвестором Nutrition Technologies, яка виготовляє борошно та олію з комах.

Також раніше Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко, а до того створила заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнта.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Британці створили рослине молоко третього покоління

Йоркширський бренд Mighty Drinks, найбільш відомий своїм веганським гороховим молоком, залучив $10 млн інвестицій та відразу оголосив про запуск...

Веганські жуйки з малиною та коноплею усувають проблеми зі сном і біль у суглобах

Жуйки мають подвійну дію – з одного боку, вони природним і безпечним способом максимально розслабляють і піднімають сонливість, з...

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його витоків — туди, звідки все почалося майже 900 років тому,...

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю Ромеро-Фауд та її сестрою з Маніли Шейлою, а також трьома...

Український виробник корисних солодощів виходить на ринки США та Великої Британії

За останні три роки сукупний виторг вінницького виробника зріс у 2,5 рази, а у 2024 році перевищив 1,5 млрд...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Може вас зацікавити

«Тарілка» на всіх. В Україні запрацював перший банк їжі

Організацію у 2019 році створив у Львові українець Ростислав...

Тестові кухні, коворкінги та бродіння: аграрний гігант відкриває простір для створення їжі майбутнього

Розташована в Сінгапурі, ScaleUp Bio керуватиме новою пілотною лабораторією...

Бостонський виробник закусок випустив «здорові» чіпси з протизапальними властивостями

Mark’s Mindful Munchies пропонують корисні закуски із цільного зерна...

Інвестиції у м’ясо із пробірки сягнули мільярда доларів: скільки компаній його вирощує

Як свідчить останнє дослідження ResearchAndMarkets, кількість стартапів у цьому...

Вибір редактора
В продовження теми