Світова компанія, яка має офіс в Україні, братиме участь у виробництві ароматизаторів для рослинного м’яса

Компанія Bunge, один із світових лідерів у сфері агропродуктів, харчової промисловості та інгредієнтів, оголосила про співпрацю з Національним університетом Сінгапуру (NTU) для виробництва нових харчових ароматизаторів за допомогою ферментації.

У межах цієї співпраці Bunge буде постачати соєву, рапсову та соняшникову олію, а також шрот і макуху для створення альтернативних білкових ароматизаторів.

Ця угода є першим успішним проєктом в рамках Лабораторії агрохарчових інновацій Сінгапуру (SAIL), яка фінансується державним агентством Enterprise Singapore. Нагадаємо, метою SAIL є зміцнення екосистеми агрохарчових інновацій через співпрацю між постачальниками рішень та транснаціональними корпораціями, які шукають ринково орієнтовані рішення.

Bunge постачатиме жири та олії, отримані з олійних культур – сої, ріпаку та соняшнику, а також шрот і макуху, які залишаються після видобутку олії

Зазвичай останні використовуються як корм для худоби, але в рамках цієї співпраці вони стануть основою для виробництва ароматизаторів.

Для створення нових смакових рішень науковці NTU під керівництвом професора Вільяма Чена використовуватимуть технологію твердофазної ферментації. Ця технологія є більш економічною, ніж традиційні методи ферментації, оскільки потребує менше ресурсів, таких як вода та електроенергія.

Нові ароматизатори, які будуть створені за допомогою цієї технології, планується використовувати в продуктах на основі альтернативних білків та рослинних протеїнів. 

До речі, одним із головних напрямків розробки є створення смаків з характеристикою умамі – “приємного насиченого смаку”, який додає стравам глибини та багатства смаку.

Нагадаємо, продовольчий гігант Bunge уже говорив раніше про виробництво їжі майбутнього. Тоді компанія стала інвестором Nutrition Technologies, яка виготовляє борошно та олію з комах.

Також раніше Bunge розробила дитячу суміш, яка імітує материнське молоко, а до того створила заміну какао-масла з неочікуваного інгредієнта.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Швейцарський роздрібний гігант взяв на “тест-драйв” морепродукти, створені мікробами

У рамках співпраці Migros оцінюватиме сприйняття споживачами нових альтернатив тунця та сига, а також їх потенціал зробити революцію на...

Ноти до рота. Sound Nutrition створила ультразвукові снеки

Виробництво з використанням ультразвукових хвиль допомагає зберегти поживні речовини та підсилює аромат продукту, створюючи при цьому насичене відчуття здобного...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

VOLIA ДО ПЕРЕМОГИ: індустріальний парк у Вінниці — шлях до нової foodtech екосистеми

Парк має стати справжнім інкубатором для проєктів у харчовій галузі. Резиденти парку отримають менторську допомогу керівної команди парку від...

Український бренд Jaffa випустив Ice Coffee — натуральну холодну каву

Продукт створено для сучасних споживачів, які цінують якість, натуральність, зручність і естетику. Це відповідь на глобальний тренд кави «to...

Alviva Group збільшує експорт кондитерської продукції

Продуктові лінійки мусово-йогуртових тортів та еклерів бренду Tarta розроблені з урахуванням потреб міжнародного ринку та відповідають останнім трендам у...

Mars контролюватиме походження морепродуктів у кормах

Компанія Mars стала першою у світі серед виробників кормів для домашніх тварин, яка офіційно зобов’язалася дотримуватися стандартів Глобального діалогу...

Nestlé використовує відходи какао-бобів для збільшення виробництва шоколаду

Швейцарська компанія Nestlé оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-плодів, яка дозволяє використовувати до 30% частин, що раніше йшли...

Може вас зацікавити

Українці запустили перше у світі промислове виробництво харчового паперу із опалого листя

Завод, розташований у Парижі, є першим у своєму роді...

Найвідоміший виробник вівсяного молока відкриває власні магазини морозива

Рослинні молочні ласощі продають у екологічних стаканах із картону...

«М’ясо» зі сейтану врятує від глобального потепління

Сейтан або «пшеничне м’ясо»  — це рослинний білок, який...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Вибір редактора
В продовження теми