Ізраїльський стартап створив картоплю, третина якої – чистий білок

Ізраїльський стартап ReaGenics розробив картоплю з 31% вмістом білка, який теоретично може бути ще вищим.

Інноваційна бульба має значні переваги над соєю або горохом. Для порівняння, звичайна картопля зазвичай містить лише 2% природного білка і не сприймається як білковий продукт. 

Для розробки високобілкової картоплі ReaGenics використала клітинну агрокультуру.

Потенційно вміст білку можна збільшити до 40%, говорять у компанії

“Для цієї технології можуть бути використані не всі сорти картоплі, – говорить співзасновник і голова правління компанії Майкл Каган. – Але ми змогли зробити це з деякими вибраними сортами, і коли оптимізували умови для росту клітин, виявили, що концентрація білків у клітинах значно вища”.

ReaGenics поки що не будує “масивних виробничих об’єктів” для виробництва картоплі майбутнього. Проте активно тестує безперервний виробничий процес на власних платформах біореакторів, місткість яких складає від 4 000 до 10 000 літрів.

До речі, компанія працює і над іншими інгредієнтами, розробленими за допомогою культури рослинних клітин, такими як канабіноїди, ресвератрол (природний поліфенол, що міститься у винограді), антоціани з фіолетової кукурудзи та кава. 

У останньому випадку у неї навіть є свої конкуренти. Наприклад, інший ізраїльський гравець, компанія Pluri, також навчилася вирощувати кавові зерна з клітин самого дерева. Ту ж саму технологію застосовує паризький стартап Stem. А компанія Kokomodo виробляє в Ізраїлі шоколад за допомогою культури рослинних клітин. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Беконовий джем з бурбоном. Українські мандрівники виготовляють під Львовом унікальні соуси

Такий виготовляє українська гастромарка «Боїм». У складі джему – безпосередньо сам бекон, цибуля, часник, приправлені спеціями та бурбоном.«Боїм» –...

Китайці створили 3D-м’ясо за допомогою какао, грибів та злаків

Сонгбай Лю і Шаньшань Ван, дослідники з Університету Чжецзян в Китаї, розробили рецептуру альтернативного м’яса із «тіста», яке включає...

Український бренд виготовляє молоко для покращення пам’яті — із вівса та гречки

Гречане молоко Green Smile є 100% рослинним напоєм, який не містить лактози, холестерину, ГМО та доданого цукру. Натомість воно...

Смачні і соковиті креветки тепер штампують із крохмалю, ламінарії та пшениці

Пропозицій на ринку стає дійсно багато, і вони набувають гарної текстури – соковитої та ситної.Одним із найкращих зразків на...

Дніпровська пивоварня MOVA випускає власну версію Ukrainian Golden Ale

Це перший сорт, представлений у межах нової мистецької лінійки MOVA ART."У нашої країни не існувало свого власного стилю пива...

Лієв Шрайбер та Євген Гудзь спекли великодній хліб із борошна з розмінованого поля

Пшеницю, з якої була виготовлена ​​ця паска, зберіг фермер із північної частини області, що потерпала від постійних обстрілів. Вироблене...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

Може вас зацікавити

Ізраїльська Aleph Farms залучила $100 млн на створення лабораторних стейків

Aleph Farms базується в Ізраїлі. У компанії заявляють, що...

Дефіцит морепродуктів закриють рослинні креветки, друковані кальмари та краби із пробірки

Проте пропозиція не зростає такими ж темпами. Кількість морепродуктів,...

В Каліфорнії з водоростей створили яйця, які підвищують розумову та фізичну працездатність

Компанію заснував піонер рослинної їжі Брендан Бразер з метою...

Зри в корінь. Українці створили сканер продуктів на наявність шкідливих добавок

За допомогою камери користувач сканує штрихкод, система знаходить товар...

Гігант ринку разом зі штучним інтелектом від Безоса створили сир майбутнього

Згідно з коментарями до квартального звіту про прибутки Kraft...

Вибір редактора
В продовження теми