Ізраїльський стартап створив картоплю, третина якої – чистий білок

Ізраїльський стартап ReaGenics розробив картоплю з 31% вмістом білка, який теоретично може бути ще вищим.

Інноваційна бульба має значні переваги над соєю або горохом. Для порівняння, звичайна картопля зазвичай містить лише 2% природного білка і не сприймається як білковий продукт. 

Для розробки високобілкової картоплі ReaGenics використала клітинну агрокультуру.

Потенційно вміст білку можна збільшити до 40%, говорять у компанії

“Для цієї технології можуть бути використані не всі сорти картоплі, – говорить співзасновник і голова правління компанії Майкл Каган. – Але ми змогли зробити це з деякими вибраними сортами, і коли оптимізували умови для росту клітин, виявили, що концентрація білків у клітинах значно вища”.

ReaGenics поки що не будує “масивних виробничих об’єктів” для виробництва картоплі майбутнього. Проте активно тестує безперервний виробничий процес на власних платформах біореакторів, місткість яких складає від 4 000 до 10 000 літрів.

До речі, компанія працює і над іншими інгредієнтами, розробленими за допомогою культури рослинних клітин, такими як канабіноїди, ресвератрол (природний поліфенол, що міститься у винограді), антоціани з фіолетової кукурудзи та кава. 

У останньому випадку у неї навіть є свої конкуренти. Наприклад, інший ізраїльський гравець, компанія Pluri, також навчилася вирощувати кавові зерна з клітин самого дерева. Ту ж саму технологію застосовує паризький стартап Stem. А компанія Kokomodo виробляє в Ізраїлі шоколад за допомогою культури рослинних клітин. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Гігант зернового ринку створив екстра-веганський шоколад, аналогів якого немає на ринку

Для створення нової лінійки, «інженери щоколаду» визначили основні «енергетичні» інгредієнти, які «забезпечать особливий смак і текстуру». Ними стали порошок...

Найцікавіші новинки серед веганських продуктів на світовому ринку

Рослинне харчування постійно набуває популярності — про це свідчить дослідження, опубліковане проєктом Smart Protein у партнерстві з ProVeg International,...

Безос та Ді Капріо допомогли виробнику культивованого лосося зібрати рекордні інвестиції

Найбільший в історії раунд фінансування очолив Л. Каттерон. Серед інших відомих інвесторів — Леонардо Ді Капріо, Bezos Expeditions, Temasek...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція його рецептури?Ідея з’явилася ще у 2014 чи 2015 році. Ми...

«Яготинське для дітей» змінило дизайн пляшок дитячих йогуртів і кефіру

На відміну від скла, пластик не так легко б'ється, що особливо важливо для дітей молодшого віку, які можуть випадково...

Pripravka: секретний інгредієнт успіху 

Хоч вважається, що найкраща приправа до їжі — це голод, попит на спеції та прянощі в Україні був завжди,...

Віртуальна реальність у гастрономії: як VR змінює споживання їжі?

Сучасні технології невпинно змінюють різні сфери життя, і гастрономія не стала винятком. Віртуальна реальність (VR), яка дозволяє створювати та...

Проєкт Bake4Ukraine отримав грант на обладнання українським пекарням

Гуманітарний проєкт #Bake4Ukraine отримав грант, що передбачає надання обладнання (нового чи б/в) 50 українським пекарням, які знаходяться в зоні...

Може вас зацікавити

Із бузини та брусниці створять порошки для соків з пребіотиками. Їх можна їсти сухими

Asiros створює суміші, які поєднують в собі переваги клінічно...

Дві європейські країни побили рекорд у фінансуванні сектору клітинного м’яса

Зокрема, Данія оголосила про виділення приблизно $99,5 млн на...

Шоколад із грибами замість цукру ввійшов у десятку найкращих снеків

Для цього Macalat додав у шоколадні плитки особливий інгредієнт...

Вибір редактора
В продовження теми