Лабораторна фуа-гра готується до виходу відразу на п’ять великих ринків світу

Французька компанія Gourmey подала заявки на дозвіл продавати фуа-гра із культивованої печінки качок на п’яти великих ринках — у Сінгапурі, США, Великобританії, Швейцарії та ЄС.

Традиційна фуа-гра є частиною культурної спадщини Франції, але її спірний метод виробництва — примусове годування качок для збільшення жирових відкладень у їхніх печінках — викликає занепокоєння у багатьох споживачів з причин добробуту тварин та здоров’я.

Gourmey заявляє, що створює стійкі гастрономічні продукти, використовуючи технології культивування клітин у поєднанні з кулінарним мистецтвом.

“Ми не використовуємо ГМ-клітини, тому наша заявка підпадає під регулювання нових харчових продуктів. У ЄС це перший раз, коли компанія подає заявку на дозвіл на культивовані харчові продукти до Європейської комісії,”— розповідає Ніколя Морін-Форест, генеральний директор Gourmey.

Після отримання дозволу, єдиний ринок ЄС надасть компанії доступ до національних ринків 27 держав-членів та країн Європейської економічної зони. 

Очікується, що процес затвердження в ЄС займе 18-24 місяці

Морін-Форест зазначає, що інновація Gourmey з лабораторної фуа-гри з’являється у вирішальний час, коли споживачі все частіше шукають нові стійкі альтернативи м’ясу та молочним продуктам. Це стосується і преміальної їжі, зокрема фуа-гра.

До речі, культивований продукт Gourmey уже отримав позитивні відгуки від французьких та міжнародних шеф-кухарів зі зірками Мішлен та дистриб’юторів якісного м’яса. 

Нагадаємо, Gourmey зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гру ще у 2021 році. Це була перша французька компанія, яка розробила власну технологію вирощування на основі клітин жирної печінки гусей та качок. 

Минулого року французький рослинний бренд Aberyne також запропонував ринку веганський варіант делікатесу – із горіхів кеш’ю, масла какао та кокосової олії. 

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Великий банк та виробник шоколаду вклали мільйони у какао із пробірки

Інвесторами стартапу у початковому раунді стали четвертий за величиною банк у Швейцарії Zürcher Kantonalbank, виробник шоколаду Max Felchlin, а...

Німці розробили низькокалорійні яйця з люпину, що імітують структуру курячих

Новий продукт має такі ж функціональні властивості, як звичайне куряче яйце, проте з наполовину меншою калорійністю.PLANT B Egg є...

Слава моху: у морозиво та цукерки почали додавати ірландський мох — сприяє зниженню ваги

Відомий також як ірландський мох, цей вид червоних водоростей (Chondrus crispus) росте на скелястих узбережжях Північної Атлантики.  Морський мох відзначається...

Піонер ринку рослинного м’яса випустить стейк, який поверне компанії втрачені мільярди

Новий продукт матиме мінімальний перелік інгредієнтів із високим вмістом білка та низьким рівнем насичених жирів.Генеральний директор компанії Ітан Браун...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Євген Черняк інвестує $1,3 млн у виробництво канадського віскі

Частину виготовленої продукції планують залишати на місцевому ринку, а решту — експортувати до кількох країн світу, зокрема в Україну.У...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Може вас зацікавити

Проект веганського яйця, яке виготовляється за допомогою штучного інтелекту, зібрав мільйони інвестицій

Компанія орієнтована на створення екологічно чистих і здорових харчових...

Німецькі вчені розробили шоколад із квашеного вівса та дріжджів

Planet A Foods заснували німецькі вчені – брат та...

Виробники їжі можуть отримати до 1 млн грн на зменшення викидів вуглецю

У межах проєкту «Power Up!» бізнеси, що постраждали внаслідок...

Часник без запаху — ліванська компанія отримала премію за кращий продукт 2021 року

Ліванська компанія Garlidoux перетворила звичайний часник на часник без...

Штучний інтелект приймає замовлення їжі за телефоном

Стартап розробляє голосові інтерфейси для автоматизації прийому телефонних дзвінків...

Вибір редактора
В продовження теми