Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з одного інгредієнта — конопляного протеїну.
Продукт від TerraMeat є зручним для споживачів, оскільки його можна зберігати при кімнатній температурі. Для приготування до порошку з конопляних зерен потрібно додати воду і трохи олії, а потім розігріти його в мікрохвильовці протягом 90 секунд.
Котлети із цього місива можна приправити й готувати на грилі, запікати, тушкувати або смажити.
“У свої 90 років я бачив багато змін у харчовій промисловості, але я вірю, що Elmhurst TerraMeat Plant-Based Chick’n має потенціал переосмислити ринок рослинного м’яса, ” – сказав генеральний директор Elmhurst 1925 Генрі Шварц, батько і дядько якого заснували бренд 100 років тому.
Досі Elmhurst 1925, яка перейшла з виробництва молочних продуктів на рослинні у 2017 році, була відома своїми “чистими етикетками” веганських молочних продуктів, сметани та готових до споживання лате. Тобто у їх складі були лише прості інгредієнти.
Вихід на ринок рослинного м’яса є цікавим кроком, враховуючи, що ця категорія є перенасиченою та фінансово складною. Наприклад, торік у США продажі м’ясних і рибних аналогів впали на 12%, у той час, як рослинне молоко зросло лише на 1%.
Elmhurst 1925 ставить на свою технологію — той самий процес HydroRelease, який уже використовується для виробництва рослинного молока.
“Ми починаємо з конопляного зерна”,— говорить Шеріл Мітчелл, старший віцепрезидент з виробництва інгредієнтів у Steuben Foods, яка виробляє TerraMeat Chick’n. Зерно подрібнюють в борошно або пасту, виділяють білок.
За відносно низьких температур білок починає коагулювати й змінюватися. “Коли ви додаєте воду, трохи олії й нагріваєте, він розвиває текстуру та шари, аналогічні м’язам. Ви фактично за хвилину отримуєте шматок м’яса з порошку, який виглядає, нарізається і готується як курка,” — поділилась вона.
У конопляного м’яса майже немає смаку, він досягається внаслідок додавання приправ. Як мінімум, говорить розробник, варто додати сіль та перець.
Нагадаємо, раніше вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі.
Джерела: Elmhurst 1925, The Green Queen