Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Відомий виробник рослинних молочних продуктів Elmhurst 1925 зробив несподіваний крок у категорію м’ясних аналогів, запустивши новий бренд TerraMeat.

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з одного інгредієнта — конопляного протеїну.

Продукт від TerraMeat є зручним для споживачів, оскільки його можна зберігати при кімнатній температурі. Для приготування до порошку з конопляних зерен потрібно додати воду і трохи олії, а потім розігріти його в мікрохвильовці протягом 90 секунд.

Котлети із цього місива можна приправити й готувати на грилі, запікати, тушкувати або смажити.

“У свої 90 років я бачив багато змін у харчовій промисловості, але я вірю, що Elmhurst TerraMeat Plant-Based Chick’n має потенціал переосмислити ринок рослинного м’яса, ” – сказав генеральний директор Elmhurst 1925 Генрі Шварц, батько і дядько якого заснували бренд 100 років тому.

Досі Elmhurst 1925, яка перейшла з виробництва молочних продуктів на рослинні у 2017 році, була відома своїми “чистими етикетками” веганських молочних продуктів, сметани та готових до споживання лате. Тобто у їх складі були лише прості інгредієнти.

Вихід на ринок рослинного м’яса є цікавим кроком, враховуючи, що ця категорія є перенасиченою та фінансово складною. Наприклад, торік у США продажі м’ясних і рибних аналогів впали на 12%, у той час, як рослинне молоко зросло лише на 1%.

Elmhurst 1925 ставить на свою технологію — той самий процес HydroRelease, який уже використовується для виробництва рослинного молока. 

“Ми починаємо з конопляного зерна”,— говорить Шеріл Мітчелл, старший віцепрезидент з виробництва інгредієнтів у Steuben Foods, яка виробляє TerraMeat Chick’n. Зерно подрібнюють в борошно або пасту, виділяють білок.

За відносно низьких температур білок починає коагулювати й змінюватися. “Коли ви додаєте воду, трохи олії й нагріваєте, він розвиває текстуру та шари, аналогічні м’язам. Ви фактично за хвилину отримуєте шматок м’яса з порошку, який виглядає, нарізається і готується як курка,” — поділилась вона.

У конопляного м’яса майже немає смаку, він досягається внаслідок додавання приправ. Як мінімум, говорить розробник, варто додати сіль та перець.

Нагадаємо, раніше вчені отримали із коноплі їстівне нанопокриття для їжі.

Джерела: Elmhurst 1925, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Грибні омари, равіолі та бекон: стартап запозичив ідею з японською кухні

Замовлення продукту доступне на сайті компанії, і, за словами засновниці Кімберлі Ле, він швидко розпродається.Ті, хто уже спробував, говорять,...

Собаку з’їли: корейський стартап виростив яловичий стейк за ціною традиційного м’яса

FBS — це суміш, видобута з крові плодів, вирізаних із вагітних корів. Містить «коктейль із білків», що робить його...

Як ракета над Парижем: Український сервіс доставки їжі розпочав роботу у Греції та Франції

У Греції Rocket запустив доставку в Афінах. На сьогодні там підключені до сервісу десятки ресторанів в різних районах міста.У...

Діабетик винайшов із плодів монаха замінник цукру без неприємного післясмаку

Американський стартап B.T. Sweets, заснований у 2019 році, представив свій перший продукт — альтернативу цукру Cambya, виготовлену з рослинних...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Рослинні яйця з квасолі та вівса витіснять справжні з тарілок індійських споживачів

Вони випускатимуться в попередньо змішаному форматі, що забезпечує більш...

Коктейлі з самогоном — новий напій «народного» бренду, що працював з зірками кантрі-музики

Sugarlands Distilling Company — це ремісничий спиртзавод, чия продукція,...

50% споживачів готові доплачувати за корисну та місцеву їжу: про тренди майбутнього

Такі результати глобального дослідження, отримані міжнародною консалтинговою компанією PwC....

З жиром, безалкогольною горілкою та кавовою гущою: топ безвідходних коктейлів до Різдва

Оскільки третина їжі у всьому світі викидається на смітник,...

Рослинну їжу перепаковують з пластику та маркують QR-кодами замість етикеток

Чому, пропонуючи більш екологічну альтернативу їжі, виробники настільки ж...

Вибір редактора
В продовження теми