Wanted Vegan годує українців рослинним салом та креветками

Бренд Wanted Vegan популяризує на українському ринку унікальні замінники м’ясних продуктів та риби. У асортименті – як традиційні веганські бургери та нагетси, так і рослинні креветки, рослинне сало та котлета по-київськи.

Заснований у 2020 році Романом Квашенком, який 20 років пропрацював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості, Wanted Vegan швидко здобув популярність серед українців завдяки смачному рослинному м’ясу.

Перші продукти бренду з’явилися на полицях супермаркетів у серпні 2020-го

Спочатку це були бургерні котлети та нагетси. Протягом наступних років асортимент поповнився рослинним фаршем, котлетою по-київськи та сашимі зі смаком лосося. Останні два продукти стали першими такого роду на українському ринку. 

За принципом виготовлення сашимі створюють і рослинне сало.

Виготовлення сала – це справжнє мистецтво, говорить Роман

Для приготування сала використовують пароконвекційні печі або термокамери, де варять стабілізаційну суміш. Суміші різних кольорів для сала накладають шарами, як торт, а потім знову запікають, щоб шари склеїлися і створили монолітний продукт з виглядом справжнього сала з м’ясними прожилками. Після охолодження продукт нарізають, заморожують та фасують за допомогою вакуумного пакувальника.

Популярність сала вражаюча: за тиждень після запуску компанія продала майже всі 80 кг, які були на складі, причому половину партії – у перший день. 

Зараз, попри війну, Wanted Vegan продовжує шукати інновації та способи вирішення існуючих на ринку проблем. Наприклад, сировину з Європи уже вдалося замінити на власну внаслідок інвестицій у нове обладнання. 

Тільки минулого року в обладнання було інвестовано 10 млн грн. Тоді ж було запущено два нові продукти — веган-сашимі зі смаком тунця та копченого лосося.

Wanted Vegan не обмежується лише веганами. Бренд орієнтований на всіх, хто прагне скуштувати смачну, але не м’ясну їжу. До речі, у виробництві інноваційної їжі також працюють не вегани. 

Нагадаємо, раніше стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинний бекон, який можна смажити на сковорідці.

Джерела: Wanted Vegan, AIN, The Village

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Суперпродукт майбутнього: із ряски роблять зелену ікру та збираються вирощувати на Марсі

Ряска (лемна, водяна сочевиця, або інколи навіть “зелена ікра”) – це вільноплавні прісноводні рослини, які ростуть зеленим килимом на...

«Попри війну в Україні та інфляцію»: стартап зробив із грибів сир та шукає інвесторів

Сири виготовлені за допомогою новітньої технології MycoVeg, яка комбінує грибну біомасу з ферментованими овочами. Дегустатори високо оцінили кремовість продуктів, описуючи...

Коктейлі з самогоном — новий напій «народного» бренду, що працював з зірками кантрі-музики

Sugarlands Distilling Company — це ремісничий спиртзавод, чия продукція, включаючи самогон, ром, вершкові лікери та житній віскі відзначені нагородами,...

Найбільша сімейна агрокомпанія світу інвестує у рослинний 3D-бекон

Загалом ідеться про інвестиційний раунд у $2,5 млн. Яка сума фінансування залучена саме від Cargill, стартап не уточнює.   Cocuus друкує...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023...

Львівська майстерня створює морозиво із борщу. Весь прибуток іде на дрони

“Такого поєднання ви точно не куштували: томати, цибуля, буряк,...

Nestlé створила кашу з побічних відходів своєї фабрики, щоб нагодувати бідні сім’ї

Сорго змішують із злаками, такими як пшениця та кукурудза Зараз...

Перший рослинний супермаркет здивував: що найбільше купують вегани

Магазин площею 212 кв. м пропонує понад 2700 продуктів...

Вибір редактора
В продовження теми