Wanted Vegan годує українців рослинним салом та креветками

Бренд Wanted Vegan популяризує на українському ринку унікальні замінники м’ясних продуктів та риби. У асортименті – як традиційні веганські бургери та нагетси, так і рослинні креветки, рослинне сало та котлета по-київськи.

Заснований у 2020 році Романом Квашенком, який 20 років пропрацював у сфері виробництва та дистрибуції інгредієнтів для харчової промисловості, Wanted Vegan швидко здобув популярність серед українців завдяки смачному рослинному м’ясу.

Перші продукти бренду з’явилися на полицях супермаркетів у серпні 2020-го

Спочатку це були бургерні котлети та нагетси. Протягом наступних років асортимент поповнився рослинним фаршем, котлетою по-київськи та сашимі зі смаком лосося. Останні два продукти стали першими такого роду на українському ринку. 

За принципом виготовлення сашимі створюють і рослинне сало.

Виготовлення сала – це справжнє мистецтво, говорить Роман

Для приготування сала використовують пароконвекційні печі або термокамери, де варять стабілізаційну суміш. Суміші різних кольорів для сала накладають шарами, як торт, а потім знову запікають, щоб шари склеїлися і створили монолітний продукт з виглядом справжнього сала з м’ясними прожилками. Після охолодження продукт нарізають, заморожують та фасують за допомогою вакуумного пакувальника.

Популярність сала вражаюча: за тиждень після запуску компанія продала майже всі 80 кг, які були на складі, причому половину партії – у перший день. 

Зараз, попри війну, Wanted Vegan продовжує шукати інновації та способи вирішення існуючих на ринку проблем. Наприклад, сировину з Європи уже вдалося замінити на власну внаслідок інвестицій у нове обладнання. 

Тільки минулого року в обладнання було інвестовано 10 млн грн. Тоді ж було запущено два нові продукти — веган-сашимі зі смаком тунця та копченого лосося.

Wanted Vegan не обмежується лише веганами. Бренд орієнтований на всіх, хто прагне скуштувати смачну, але не м’ясну їжу. До речі, у виробництві інноваційної їжі також працюють не вегани. 

Нагадаємо, раніше стартап зі штаб-квартирою в Парижі створив рослинний бекон, який можна смажити на сковорідці.

Джерела: Wanted Vegan, AIN, The Village

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Як нейротехнології та штучний інтелект змінюють харчову індустрію та раціон

Штучний інтелект (ШІ) у харчовій індустрії змінює підхід до створення продуктів та їх персоналізації. Завдяки обробці великих обсягів даних,...

Штучний інтелект допоможе скоротити харчові відходи та придумає рецепти із того, що є у холодильнику

Мета розробників – допомогти споживачам максимально використовувати придбані продукти та зменшити кількість відходів.“Відкрийте камеру, проскануйте свій холодильник, і ваш...

Стартап, який залучив третину мільярда, запускає вже другий завод лабораторного м’яса

Після запуску на повну потужність підприємство вироблятиме щонайменше 10 тис. т м’яса, вирощеного на клітинних культурах, на рік. Площа нового...

Власник АВК про те, чому кондитерська компанія взялася за випуск рослинного м’яса

Компанія «АВК», один із трьох найбільших кондитерських брендів України, недавно відкрила для себе нову нішу, запустивши на ринок рослинне...

Енергетик «Воля» від «Моршинська» запускає соціальну ініціативу на підтримку відновлення військових

Відтепер кожна гривня, отримана від продажу енергетика «Воля» зі смаком «Оригінальний», буде спрямована на відновлення українських захисників, які проходять...

ТМ «Яготинське» вперше презентує лінійку молочних шейків

Молочні шейки – це готове рішення для споживачів, які цінують якісні молочні продукти та шукають смачний перекус. Шейки створені...

Смарт-їжа: що це? Як технології впливають на наш раціон

Життя стає дедалі динамічнішим, а разом із ним змінюються й наші харчові звички. Якщо раніше приготувати вечерю означало витратити...

Найбільша торгівельна мережа в Канаді почала продавати українські продукти

У торонтському супермаркеті Loblaws з’явилася спеціальна полиця з українськими товарами. На ній представлені такі бренди, як «Наш сік», Yogoda,...

Може вас зацікавити

Посміхніться і скажіть «Cheese»: американці розробили сир з коноплею

Американський стартап Grounded Foods, заснований у 2019 р., створив...

Якщо припече. Створена самонагрівальна банка для кави

Щоб активувати процес нагрівання, необхідно покрутити дно банки і...

Філейні котлети з грибного міцелію розкупили менш ніж на добу

Міцелій, коренева структура грибів, ідеально підходить для приготування альтернативного...

Тайська компанія створила вишукану шинку із кореня лотоса

Шинку під брендом готової їжі Sun N Moon нещодавно...

Вибір редактора
В продовження теми