Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Український стартап Melt Water Club очищує питну воду методом заморозки.

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у 2023 році склав $210 тис.

Мета Melt Water Club — забезпечити чистою питною водою щоденно принаймні 1 мільярд людей по всьому світу до 2033 року. Для досягнення цього стартап озброївся технологічними інноваціями та знаннями про природу води.

Компанія створює портативні та стаціонарні пристрої для очищення води, які працюють на принципі заморожування. Під час заморожування вода очищається від домішок, які залишаються в рідкому стані й автоматично видаляються. Очищена вода може бути холодною, гарячою або газованою. У майбутньому пристрої будуть мати додаткові цікаві опції та можливість регулювання швидкості роботи.

Особливо цікава розробка компанії – портативний пристрій для очищення води, який можна наповнювати водою без підключення до водопостачання. Крім того, команда розробляє додаток, який буде нагадувати користувачам, коли потрібно чистити пристрій.

“Наша передова технологія, процес заморожування, може очистити воду з кранів, озер, річок і морів лише за 20 хвилин, усуваючи потребу у дорогих фільтрах, які не підлягають переробці, або зворотному осмосі”, – розповідає Андрій.

Стартап уже встановив партнерство з кількома компаніями, включаючи Al-Sayer Soft Drinks Factory в Кувейті, що відкрило великий потенціал ринку Катару, Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту та інших країн Перської затоки.

На початку 2021 року Андрій разом із командою запустили брендовану воду Melt Water Club, яку сьогодні можна знайти в мережі магазинів “Еколавка”, деяких спортклубах та ресторанах. Проте війна змусила команду зробити паузу і зосередитися на технологічній частині проєкту.

У 2022 році стартап відродився і команда створила пристрій для незалежного очищення води, який випробували вдома та на виробництві. Стартапери створили системи очищення води для госпіталів, забруднених районів та фронту. 

Нагадаємо, раніше британці створили напої в мікрокубиках.

Джерела: Melt Water Club, Dev.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Півмільйона гривень за два тижні: українці донатять на реабілітаційне обладнання

2 грудня 2024 року PJSC Carlsberg Ukraine разом із Фундацією збірної України з футболу ініціювали благодійний Різдвяний збір. Мета...

Датський виробник інгредієнтів створив нову культуру, яка підвищує солодкість молочних продуктів без цукру

«Діапазон Sweety є культурою термофільного стрептокока і лактобактерій, які перетворюють галактозу і лактозу молока в глюкозу за допомогою ферментації»,...

Мішленівський шеф-кухар готує еко-страви на двох лезах від старого млина

Обід у його ресторані Knystaforsen обійдеться у 2450 шведських крон на одну особу  (приблизно 10 тис. грн), і скоріше...

Замінники м’яса: ТОП-13 продуктів з високим вмістом білка

Яйця В одному яйці може бути від 5 до 8 г протеїну. Корисні речовини, які є в яйцях, засвоюються людським...

Крафтові виробники, гаївки й лекторій: в Києві пройде 13-й фестиваль True&Local

Цього разу фестиваль присвячений «Гаївкам» — традиційним весняним пісням, які здавна символізують пробудження природи й прихід нового життя.Весняний настрій...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Дві українські компанії потрапили до списку номінантів Gulfood Innovation Awards 2025

З 17 до 22 лютого 2025 року в Dubai World Trade Centre (Дубай, ОАЕ) відбулася одна з найбільших світових...

Йогуртові соуси від Молокія у шорт-листі глобальної нагороди World Food Innovation Awards 2025

Йогуртові соуси від Молокія потрапили до шорт-листа в категорії «Найкращий молочний продукт». Молокія змагатиметься за першість із одними з...

Може вас зацікавити

Виробники їжі загортатимуть продукти в упаковку з міцелію та конопель

Запатентований компанією відновлюваний матеріал під назвою MycoComposite виготовляється з...

Штучний інтелект імітував смак справжньої курки з місива бамбуку, персиків та нуту

Нова розробка буде використана на створення нових продуктів і...

Ізраїльська компанія найняла робота друкувати веганські 3D-бургери

Ізраїльська компанія використовуватиме цю технологію для виробництва м’ясних альтернатив...

Рейтинг зернових: найкращі варіанти для поліпшення травлення

Щодня ми вживаємо різноманітні продукти, кожен з яких має...

Генетично змінена соя виробляє казеїн та стане основою для моцарели

Стартап використає залучені кошти для комерціалізації своїх перших сирних...

Вибір редактора
В продовження теми