Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Український стартап Melt Water Club очищує питну воду методом заморозки.

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у 2023 році склав $210 тис.

Мета Melt Water Club — забезпечити чистою питною водою щоденно принаймні 1 мільярд людей по всьому світу до 2033 року. Для досягнення цього стартап озброївся технологічними інноваціями та знаннями про природу води.

Компанія створює портативні та стаціонарні пристрої для очищення води, які працюють на принципі заморожування. Під час заморожування вода очищається від домішок, які залишаються в рідкому стані й автоматично видаляються. Очищена вода може бути холодною, гарячою або газованою. У майбутньому пристрої будуть мати додаткові цікаві опції та можливість регулювання швидкості роботи.

Особливо цікава розробка компанії – портативний пристрій для очищення води, який можна наповнювати водою без підключення до водопостачання. Крім того, команда розробляє додаток, який буде нагадувати користувачам, коли потрібно чистити пристрій.

“Наша передова технологія, процес заморожування, може очистити воду з кранів, озер, річок і морів лише за 20 хвилин, усуваючи потребу у дорогих фільтрах, які не підлягають переробці, або зворотному осмосі”, – розповідає Андрій.

Стартап уже встановив партнерство з кількома компаніями, включаючи Al-Sayer Soft Drinks Factory в Кувейті, що відкрило великий потенціал ринку Катару, Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту та інших країн Перської затоки.

На початку 2021 року Андрій разом із командою запустили брендовану воду Melt Water Club, яку сьогодні можна знайти в мережі магазинів “Еколавка”, деяких спортклубах та ресторанах. Проте війна змусила команду зробити паузу і зосередитися на технологічній частині проєкту.

У 2022 році стартап відродився і команда створила пристрій для незалежного очищення води, який випробували вдома та на виробництві. Стартапери створили системи очищення води для госпіталів, забруднених районів та фронту. 

Нагадаємо, раніше британці створили напої в мікрокубиках.

Джерела: Melt Water Club, Dev.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Ковбойський» стартап хоче повторити процес поїдання коровою трави за допомогою мікробів та перевинайти сир

Засновники стартапу — підприємці Яап Кортевег і Ніко Коффеман. Вони звернули увагу на сегмент веганського молока після того, як...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Стартап створив перший ростер, який обсмажує каву радіохвилями

Кошти підуть на комерціалізацію розробки на ринку Північної Америки. CoffeeTech відкриває нову еру в кавовій індустрії з оборотом в $300...

Американці створили порошкові натуральні соки, які поліпшують травлення

Американська MCB випустила на ринок FiberJuice — лінійку порошків фруктових соків, що містять чотири пребіотики: три харчових волокна (інулін,...

У Франції почали шити люксові сумки зі шкіри, вирощеної із клітин

Шляхом нового фінансування компанія планує збільшити команду та розробити обладнання для масштабування виробництва.Faircraft базується в Парижі й вже працює...

Чорна піца та рожевий багет: як «Сільпо» додає кольору Чорній п’ятниці

Мережа супермаркетів «Сільпо» вирішила додати фарб Чорній п’ятниці та запропонувати альтернативу традиційному шопінг-хаосу. З 23 по 30 листопада «Сільпо»...

Сирна «Корона» та кульки у чорному перці — українські сири, які визнав світ

5 листопада в Португалії, місті Візеу, офіційно завершився міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2024. Цього року на конкурсі...

Тренди у споживанні м’яса в Україні: виклики та перспективи

У сучасному світі м’ясна індустрія зазнає значних змін під впливом соціальних, економічних і технологічних факторів. Споживчі вподобання змінюються разом...

Може вас зацікавити

Center42 запрошує виробників продуктів та агропереробників взяти участь в освітньо-менторській програмі UA AgroGlobal Accelerator

Агенція інновацій Center42 пропонує агропереробникам (виробникам готових продуктів) приєднатися...

Виробник кефіру створив напої з грибів, що зменшують тривожність та піднімають настрій

Адаптогенні напої є останнім доповненням до портфоліо ферментованих напоїв...

Попит на рослинне м’ясо настільки виріс, що основний інгредієнт подорожчав у 2 рази

Для порівняння, традиційне м’ясо свиней та ВРХ у США...

Шоколад та кава з молекул — каліфорнійці створили інноваційні продукти

Поєднуючи нові та вже існуючі технології з «архітектурою їжі»,...

Сироварня на Львівщині варить індійський сир зі смаженою цибулею

Серед них – індійський сир з волоським горіхом та...

Вибір редактора
В продовження теми