Український стартап створив девайси, які очищають воду з річки за 20 хвилин

Український стартап Melt Water Club очищує питну воду методом заморозки.

Заснований випускником економічного факультету Києво-Могилянської академії Андрієм Осадчим, стартап уже досяг оцінки вартості у  $5 млн. Виторг компанії у 2023 році склав $210 тис.

Мета Melt Water Club — забезпечити чистою питною водою щоденно принаймні 1 мільярд людей по всьому світу до 2033 року. Для досягнення цього стартап озброївся технологічними інноваціями та знаннями про природу води.

Компанія створює портативні та стаціонарні пристрої для очищення води, які працюють на принципі заморожування. Під час заморожування вода очищається від домішок, які залишаються в рідкому стані й автоматично видаляються. Очищена вода може бути холодною, гарячою або газованою. У майбутньому пристрої будуть мати додаткові цікаві опції та можливість регулювання швидкості роботи.

Особливо цікава розробка компанії – портативний пристрій для очищення води, який можна наповнювати водою без підключення до водопостачання. Крім того, команда розробляє додаток, який буде нагадувати користувачам, коли потрібно чистити пристрій.

“Наша передова технологія, процес заморожування, може очистити воду з кранів, озер, річок і морів лише за 20 хвилин, усуваючи потребу у дорогих фільтрах, які не підлягають переробці, або зворотному осмосі”, – розповідає Андрій.

Стартап уже встановив партнерство з кількома компаніями, включаючи Al-Sayer Soft Drinks Factory в Кувейті, що відкрило великий потенціал ринку Катару, Саудівської Аравії, ОАЕ, Кувейту та інших країн Перської затоки.

На початку 2021 року Андрій разом із командою запустили брендовану воду Melt Water Club, яку сьогодні можна знайти в мережі магазинів “Еколавка”, деяких спортклубах та ресторанах. Проте війна змусила команду зробити паузу і зосередитися на технологічній частині проєкту.

У 2022 році стартап відродився і команда створила пристрій для незалежного очищення води, який випробували вдома та на виробництві. Стартапери створили системи очищення води для госпіталів, забруднених районів та фронту. 

Нагадаємо, раніше британці створили напої в мікрокубиках.

Джерела: Melt Water Club, Dev.ua

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Створили жуйки для покращення роботи мозку. Вони м’які та желеподібні

Виробникк харчових добавок Vitux спільно з корпорацією Amway розробили желеподібну м’яку жуйку ConCordix для покращення здоров’я мозку дітей та...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Австралійці створили першу у світі веганську суміш для немовлят

Sprout Organic стверджує, що після п’яти років розробки високоякісних органічних інгредієнтів вони створили першу у світі суміш для немовлят,...

Масло масляне. З кокосової олії створили замінник столового масла для веганів

Масло вироблене однойменним швейцарсько-філіппінським соціальним підприємством, заснованим Шарон Каттлеєю Ромеро-Фауд та її сестрою з Маніли Шейлою, а також трьома...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

Може вас зацікавити

Австралійці виростили з гену мамонта м’ясо та зварили з нього фрикадельки

Мамонтова фрикаделька — символічний продукт, який демонструє можливості створення...

З рослини зі спаржевих виготовили лінійку слабоалкогольних столових вин

AgaVida — тонко-солодке, злегка шипуче вино, виготовлене з агави...

Стартап розробив макарони для схуднення із рідкісної японської рослини

У продукті немає жиру, глютену чи цукру, лише –...

Чи є майбутнє в їжі майбутнього? Про перспективи функціональної та корисної їжі в Україні

Через повномасштабну війну сегмент корисної їжі та напоїв в...

Візитівка столиці. Виробник «Київського Сухого Варення» розробив нові продукти — з буряку та гарбузів

Як розповів newfood.ua Ярослав Семенець, який заснував крафтове виробництво...

Вибір редактора
В продовження теми