Британці з найпопулярнішої каші українців зробили чай

Стартап Grechka популяризує гречку у Великій Британії. Співзасновники компанії Дарія Мура, Василіса Соло та Маліка Датта сподіваються, що гречка зможе повторити успіх таких продуктів, як кіноа та кефір, і стати популярною на Заході після того, як вона вже давно відома в інших частинах світу.

Гречка є безглютеновим продуктом, який містить низку важливих поживних речовин, включаючи білок та особливо клітковину, що є її основним компонентом. Гречка може використовуватися як безглютенова альтернатива для тих, хто страждає на целіакію. За даними платформи маркетингових досліджень Mintel, вона, наприклад, досить популярна в Німеччині.

Grechka виробляє продукти з гречки в різних формах, включаючи гречане зерно та гречаний чай (натуральний та зі смаком персика). “Це практично як чай матча. Він поживний, без кофеїну і смакує як печиво, ” – сказала Датта.

Історія Grechka почалася з того, що одна зі співзасновниць під час карантину відчувала проблеми зі своїм харчуванням і вагою, що вплинуло на інші аспекти її життя. Це привело її до вивчення принципів харчування та розуміння зв’язку між звичками у споживанні їжі та їхніми наслідками. Гречка, як простий і поживний продукт, стала її першим кроком до покращення самопочуття. Так виникла місія Grechka – донести корисні властивості гречки до британців.

“Наша гречка проходить процес пропарювання (як пропарений рис), що допомагає зберегти поживність та покращити смак. Деякі виробники підсмажують гречку, це руйнує багато корисних елементів, ” – пояснює Датта.

100 грамів гранульованого гречаного чаю на сайті стартапу коштує £14,90

Він багатий антиоксидантами та рутином і, природно, не містить кофеїну.

Нагадаємо, раніше хрусткі закуски з пророщеної гречки привернули увагу покупців та інвесторів.

Джерела: Grechka, FoodNavigator

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

«Протягом 10 років альтернативне м’ясо стане повноцінною галуззю» — топменеджер Cargill

“Глобальне споживання білка продовжуватиме зростати. Щоб задовольнити цей попит, знадобляться тварини, рослини, ферментація, культивовані інгредієнти, гібриди та нові інноваційні...

Великий завод перетворить відпрацьоване зерно на піцу, чіпси та замінники м’яса

Підприємство, розташоване в Аппенцелі (Швейцарія), здатне щорічно переробляти 25 тис. т відпрацьованого зерна, яке є побічним продуктом пивоварної індустрії. На...

Італійці створили веганське морозиво із рідкісних горіхів кенарі, що ростуть у тропічних лісах

Продукт FairFlavor Foods – це веганське морозиво Nth Wonder із горіхів кенарі, які походять з південних індонезійських тропічних лісів. Джелато...

Стартап розклав стевію на молекули, щоб створити ідеально підсолоджувач

PureCircle розробили власні сорти стевії та пропонують найширший, з їх слів, асортимент модифікаторів смаку та підсолоджувачів. У компанії встановили, що...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Зірка «Форсажу» створив енергетик з амазонських ягід та отримав на них мільйони

«Це — надзвичайно інноваційна компанія, яка продовжує рости», —...

Енергетичне молоко — нове покоління продукту матиме у складі креатин, який додають у спортивні енергетики

Німецький виробник інгредієнтів Alzchem Group презентував найчистішу форму моногідрату...

Латте вже не те. З грибів та конопель розробили ідеальне рослинне молоко для кави

Обидва варіанти рослинного молока пройшли успішні тести серед баристів,...

Biobake Fresh Rich — новий фермент, який продовжує термін придатності солодкої випічки

Biobake Fresh Rich – це ферментний розчин для солодкої...

Аромат землі та поту: українці готують унікальний сир у попелі

Це — оригінальна інтерпретація рецепта сиру «реблошон» у сучасному...

Вибір редактора
В продовження теми