Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Компанія Cosun Beet Company, один з найефективніших виробників цукру в Європі, створила з жому цукрових буряків інноваційний продукт під назвою Fidesse.

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури й соковитості рослинному м’ясу. 

У компанії говорять, що витратили багато часу та ресурсів на дослідження і розробку нового продукту, адже прагнули максимально використати потенціал жому цукрових буряків.

Жом цукрових буряків, який є побічним продуктом у виробництві цукру, має унікальні властивості. Зокрема, він містить багато клітковини, що дозволяє утримувати вологу. Ця властивість робить Fidesse ідеальним для створення м’ясних альтернатив, де текстура та соковитість є критично важливими для споживачів.

Більшість інгредієнтів, що наразі використовуються для створення рослинного м’яса, є сухими й не здатні ефективно утримувати вологу. 

Натомість інгредієнт із жому робить рослинне м’ясо дуже соковитим

Іншою перевагою Fidesse є його нейтральний смак та колір, що дозволяє розробникам продуктів легко інтегрувати його в рецептуру, використовуючи власні спеції та ароматизатори. 

Першим клієнтом, який використав Fidesse, стала компанія Aviko. Вона інтегрувала перероблений жом у рослинний фалафель. 

Cosun Beet Company також дослідила можливості жому і в інших альтернативах, зокрема, рослинних сосисках та котлетах.

Нагадаємо, раніше дистриб’ютор Beyond Meat в Україні розповів про те, як рослинне м’ясо рятує світ.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Компанія GFS отримала національну бізнес-премію Private Label 2021 в номінації «Інновація року».

GFS спеціалізується на виготовленні продукції у форматі «ready meal» — тобто, порційної їжі в упаковці, яка вже готова до...

Українці роблять унікальне вино за ритмами планет, з дикими дріжджами та характером ґрунту

Винороб та власник Biologist Ігор Петренко понад 4 роки займається вивченням біодинамічного підходу та має виноградники у Лісниках та...

Пивоварня Carlsberg у Данії запустила технологію, що перероблятиме 90% води

Нова система переробки допоможе щороку економити під час виробництва пива 500 млн літрів води. Загалом її споживання зменшиться вдвічі...

Курка та риба з грибів — глобальний інкубатор “пригрів” у себе нові стартапи

Серед новачків на платформі — виробники першого в світі молока з пророщеного проса, курки та риби на основі мікопротеїнів,...

IDS Ukraine за підсумками 2024 року встановила новий рекорд зі сплати податків

Компанія IDS Ukraine, провідний український виробник бутильованої води ТМ «Моршинська», «Миргородська» та інших відомих брендів напоїв, підбила підсумки 2024...

Кількість відвідувачів McDonald’s Україна у 2024 році зросла на 16%

Компанія поступово повертається до довоєнного рівня відвідуваності: у 2021 році кількість клієнтів становила 125 млн. Завдяки чіткій стратегії розвитку та...

«Яготинське» представляє дитячу лінійку йогуртів та коктейлів «Смурфи»

Яскраві зручні пляшки з улюбленими персонажами анімаційного фільму «Смурфи» зроблять споживання корисних молочних продуктів веселим та ще смачнішим.«Ми створили...

Понад 600 нових товарів: як Fozzy Group розвивала власні торгові марки у 2024 році

Наразі Fozzy Group має 23 власні марки, серед яких «Премія», «Повна чаша», «Зелена країна», «Feels Good» тощо. Їх можна...

Може вас зацікавити

Фіни нагодують місію на Марс їжею, створеною з повітря

Solar Foods виробляє мікробний білок, використовуючи лише водень, СО2...

Український бренд досипав у йогурти попкорну та готується до експорту в ЄС

“Ми взяли наш Білий йогурт і додали хрусткий попкорн....

Стартап створив із мікроорганізмів їстівні штрих-коди

Канадська компанія Index Biosystems винайшла спосіб поєднати унікальне програмне...

Чіповані: 92% відвідувачів ресторанів після вакцинації продовжать замовляти їжу онлайн

Про це свідчать результати дослідження, опубліковані виданням Delivering On...

Перша інновація за сто років – PEPSI випустила напій, збагачений азотом

Nitro Pepsi буде доступна в банках по всій країні...

Вибір редактора
В продовження теми