Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури й соковитості рослинному м’ясу.
У компанії говорять, що витратили багато часу та ресурсів на дослідження і розробку нового продукту, адже прагнули максимально використати потенціал жому цукрових буряків.
Жом цукрових буряків, який є побічним продуктом у виробництві цукру, має унікальні властивості. Зокрема, він містить багато клітковини, що дозволяє утримувати вологу. Ця властивість робить Fidesse ідеальним для створення м’ясних альтернатив, де текстура та соковитість є критично важливими для споживачів.
Більшість інгредієнтів, що наразі використовуються для створення рослинного м’яса, є сухими й не здатні ефективно утримувати вологу.
Натомість інгредієнт із жому робить рослинне м’ясо дуже соковитим
Іншою перевагою Fidesse є його нейтральний смак та колір, що дозволяє розробникам продуктів легко інтегрувати його в рецептуру, використовуючи власні спеції та ароматизатори.
Першим клієнтом, який використав Fidesse, стала компанія Aviko. Вона інтегрувала перероблений жом у рослинний фалафель.
Cosun Beet Company також дослідила можливості жому і в інших альтернативах, зокрема, рослинних сосисках та котлетах.
Нагадаємо, раніше дистриб’ютор Beyond Meat в Україні розповів про те, як рослинне м’ясо рятує світ.