Велика цукрова компанія створила соковите рослинне м’ясо із жому

Компанія Cosun Beet Company, один з найефективніших виробників цукру в Європі, створила з жому цукрових буряків інноваційний продукт під назвою Fidesse.

Fidesse – це інгредієнт, який має надати ідеальної текстури й соковитості рослинному м’ясу. 

У компанії говорять, що витратили багато часу та ресурсів на дослідження і розробку нового продукту, адже прагнули максимально використати потенціал жому цукрових буряків.

Жом цукрових буряків, який є побічним продуктом у виробництві цукру, має унікальні властивості. Зокрема, він містить багато клітковини, що дозволяє утримувати вологу. Ця властивість робить Fidesse ідеальним для створення м’ясних альтернатив, де текстура та соковитість є критично важливими для споживачів.

Більшість інгредієнтів, що наразі використовуються для створення рослинного м’яса, є сухими й не здатні ефективно утримувати вологу. 

Натомість інгредієнт із жому робить рослинне м’ясо дуже соковитим

Іншою перевагою Fidesse є його нейтральний смак та колір, що дозволяє розробникам продуктів легко інтегрувати його в рецептуру, використовуючи власні спеції та ароматизатори. 

Першим клієнтом, який використав Fidesse, стала компанія Aviko. Вона інтегрувала перероблений жом у рослинний фалафель. 

Cosun Beet Company також дослідила можливості жому і в інших альтернативах, зокрема, рослинних сосисках та котлетах.

Нагадаємо, раніше дистриб’ютор Beyond Meat в Україні розповів про те, як рослинне м’ясо рятує світ.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Ізраїльський стартап виготовлятиме з рожкового дерева надпоживний замінник шоколаду

Очікується, що плід рожкового дерева вийде на ринок позиціонуючись як «здорова заміна шоколаду» Рожкове дерево, має значну стійкість до посухи,...

Орбітальний ланч. Для космосу розробили ароматну їжу в інноваційній упаковці

Щоб забезпечити збереження смакових якостей, гарантуючи при цьому їхній тривалий термін зберігання за кімнатної температури, інженери Servair працювали разом...

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen....

«Колись банка пива була зі сталі, важила майже кілограм, а щоб її відкрити, треба було мати спеціальний ключ», — Юрій Гук, Carlsberg Ukraine

Баночне пиво має власний день народження  — 24 січня. Вперше в світі його виготовили в 1935 році у США....

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

У 900-літньому монастирі Ґрімберґен відкрили інноваційну пивоварню та ресторан

Ультрасучасна броварня абатства Ґрімберґен повертає мистецтво пивоваріння до його...

Ринковий гігант розробив кавуновий порошок, що заряджає воду вітамінами

Новий продукт, розроблений брендом Gatorade, отримав назву Gatorade Hydration...

Британці вироблятимуть ковбасу з культивованого м’яса: запущений найбільший біореактор в Європі

Завод площею 18 000 квадратних футів відкрила місцева компанія...

Котлета для планети. Beyond Meat готує глобальне розширення в Європі

На сьогодні продукція компанії вже присутня приблизно в 122...

Вибір редактора
В продовження теми