Японці створили рослинні версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі

Дві японські харчові компанії — Next Meats та її “дочка” Dr. Foods — стали фіналістами у категорії “Альтернативні Протеїни – Культивоване М'ясо” на світовому саміті FoodNiche, який відбувся в Нью-Йорку.

На заході вони представили стійкі версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі: веганські фуа-гра, ікру та трюфельне масло.

FoodNiche Summit, який проводиться вже восьмий рік, має на меті поєднати академічні наукові відкриття з виробництвом їжі, створивши справжні інновації для споживчого ринку.

Зараз японські фіналісти шукають місцевих дистриб’юторів для виходу у найближчі місяці на ринок Нью-Йорка зі своїми рослинними продуктами. 

Обидві компанії базуються в Токіо та спеціалізуються на розробці преміальних рослинних харчових продуктів. Вони зосереджені на стійкому виробництві їжі та прагнуть знайти розв’язування проблем майже зниклих ресурсів та неетичних методів виробництва. Наприклад, для виготовлення рослинного варіанту фуа-гра Dr. Foods використовує японську традиційну культуру ферментованих продуктів під назвою “кої”.

Минулого року Dr. Foods уже почала подавати фуа-гра у 28 японських готелях. З того часу вдалося продати 160 тис. порцій рослинного делікатесу його поціновувачам.

Тим часом Next Meats, яка працює переважно у США та Канаді, пішла ще далі та на сьогодні представила уже 33 продукти на основі альтернативних протеїнів, включаючи перші у світі рослинні реберця та стейки. 

Компанія виготовляє рослинні страви як альтернатива яловичині, курятині, котлети для бургерів, свинину, тунець та молоко, спеціалізуючись на продуктах у японському стилі.

Нагадаємо, раніше японці створили ідеальний веганський омлет за секретним рецептом.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Німці друкують молоко у вигляді аркушів А4. Щоб випити, треба додати води

Продукт має вигляд квадратних аркушів карамельного відтінку. Вони мають розмір А4 і зручні до пересилання через поштові скриньки.З кожного...

В рослинне м’ясо із люпину, буряку та картоплі інвестували 30 млн євро

Завдяки цьому підходу компанія створила нове покоління смачних і корисних рослинних альтернатив м’яса, які задовольняють вимоги до смаку та...

Гігант ринку моди H&M разом із Біллом Гейтсом вклали мільйони у лабораторну бавовну

Серед них – Breakthrough Energy Ventures Білла Гейтса та модні гіганти H&M Group і Inditex (бренди Zara, Bershka, Massimo...

Пиво зі смаком пончиків, ванілі та піци — харчові гіганти шукають унікальні смаки

Обмежена серія пива, відома під назвою Project Happy Hole-idayz, виготовляється з додаванням одного фунта пончиків Sheetz Shweetz Glazed Vanilla...

Виробник соків «Коник» та співзасновниця Young Business Club запускають виробництво крафтового сидру

Очікується, що продукт з'явиться на полицях мережі «Сільпо» до кінця квітня. У планах — експорт та завоювання до 80%...

Alviva Group виводить на ринок нову категорію хліба під брендом «Київхліб»

Продукцію з нової категорії виготовляють на підприємстві ТОВ «Український пекарний дім» у місті Біла Церква Київської області. Сума інвестицій...

У Food Market від Епіцентр продажі кулінарії зросли більш ніж на 50%

Мережа Food Market від «Епіцентр» — один із наймолодших продуктових ритейлерів України: напрямку ще немає й п’яти років. Станом...

Українська пивоварня отримала дві нагороди World Alcohol-Free Awards

Темне безалкогольне пиво Dark Non-alcohol (ABV 0,5%, IBU 13, Plato 7) отримало золоту медаль. Судді відзначили у ньому "аромати...

Може вас зацікавити

Родина військового пече на Сумщині бельгійські вафлі з українським салом

Кафе створив зі своєю родиною 45-річний військовослужбовець Дмитро Пасічнюк....

Піца із цвітної капусти та шоколад із вівса: оголошені переможці Vegan Food Awards 2024

Цьогоріч нагороди отримали як традиційні торгові марки, так і...

Виробник веганського меду удосконалив технологію та готується до запуску в Європі

Рік тому компанія провела два стартові раунди залучення інвестицій...

З’явилося перше у світі пиво з листям коки – слабоалкогольне, зі “смаком пригод”

Ідея інноваційного пива виникла у телевізійного шеф-кухаря Джеремі Вермолена,...

З брокколі та чорниці створили перший коктейль, що стабілізує рівень цукру в крові

Це перший у своєму роді напій, розроблений для забезпечення...

Вибір редактора
В продовження теми