Стартап створив із апельсинової шкірки замінники олії та яєць

Компанія Ingredion оголосила про запуск двох нових інгредієнтів із цитрусових волокон, які можуть замінити олію та яйця.

Мінімально оброблені інгредієнти забезпечують в’язкість, гелеутворення, емульгування та стабільність текстури готової їжі. 

Виготовлені з переробленої цитрусової шкіри, вони отримали екологічні маркування на упаковці, як-от «виготовлено з натуральних джерел», «на основі фруктів» та «джерело харчових волокон».

На відміну від деяких інших продуктів з цитрусових волокон, розробка Ingredion має багато переваг, зокрема можливість частково або повністю замінити дорогі та нестабільні інгредієнти – яйця, олії, томатну пасту тощо. 

Їх можна використовувати в різноманітній їжі, включаючи альтернативи м’ясу, молочні продукти, випічку тощо

«Веганські продукти зазвичай містять серію добавок для імітації інгредієнтів, таких як яйця, що призводить до довгого та складного списку інгредієнтів», – пояснила Юліка Баседа, глобальний менеджер R&D програми в Ingredion. 

Натомість продукти Ingredion мають природний склад та широку функціональність. Вони можуть емульгувати та зв’язувати воду, забезпечуючи товщину продукту та його стабільну текстуру.

Цитрусові волокна вже доступні на ринках Європи, Близького Сходу та Африки, пізніше  вони стануть доступними в США та Канаді, а згодом і в Латинській Америці.

Нагадаємо, особливою цитрусових волокон є те, що вони оптимально замінюють синтетичні зв’язувальні речовини, такі як метилцелюлоза, в рослинному м’ясі.

Джерела: Ingredion, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Литовці пакуватимуть їжу в нанокоробки, які поглинатимуть зайвий жир

На заміну картонним харчовим контейнерам, вкритим поліетиленовою плівкою, прийшла коробка, виготовлена з твердого картону Smurfit Kappa Twin Kraft Solid.Його...

Виробництво м’яса у лабораторіях створить 90 тисяч робочих місць

Згідно з дослідженням, культивоване м'ясо матиме значний вплив на економіку, екологію та здоров’я людей по всій Європі.Ключовою умовою для...

Виробник корисних солодощів Bob Snail запускає нові продукти попри війну

Довгостроковий план Bob Snail – довести частку експорту до 80%, ділиться один із засновників компанії Євген Шугаєв. За рахунок зростання...

З ряски створили найстійкіший у світі білок. Він такий же, як яєчний

Лемна, відома як ряска, є прекрасним джерелом RuBisCO. У фотосинтезуючих рослин RuBisCO — це фермент, відповідальний за перший етап...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Експерти компанії «Перемога коноплі» розробили власну формулу альтернативного м’яса

Компанія з Кентуккі вважає, що лід у цьому напрямку...

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США...

Варять, як пиво – інноваційне молоко з’явиться на полицях супермаркетів

Сума залишається нерозкритою, але відомо, що минулого року стартап...

Виробник першої рослинної баранини отримав мільйонні інвестиції та взявся за розробку дичини

В інвестиційному раунді взяли участь AgFunder, Bessemer Venture Partners,...

Вибір редактора
В продовження теми