Стартап створив із апельсинової шкірки замінники олії та яєць

Компанія Ingredion оголосила про запуск двох нових інгредієнтів із цитрусових волокон, які можуть замінити олію та яйця.

Мінімально оброблені інгредієнти забезпечують в’язкість, гелеутворення, емульгування та стабільність текстури готової їжі. 

Виготовлені з переробленої цитрусової шкіри, вони отримали екологічні маркування на упаковці, як-от «виготовлено з натуральних джерел», «на основі фруктів» та «джерело харчових волокон».

На відміну від деяких інших продуктів з цитрусових волокон, розробка Ingredion має багато переваг, зокрема можливість частково або повністю замінити дорогі та нестабільні інгредієнти – яйця, олії, томатну пасту тощо. 

Їх можна використовувати в різноманітній їжі, включаючи альтернативи м’ясу, молочні продукти, випічку тощо

«Веганські продукти зазвичай містять серію добавок для імітації інгредієнтів, таких як яйця, що призводить до довгого та складного списку інгредієнтів», – пояснила Юліка Баседа, глобальний менеджер R&D програми в Ingredion. 

Натомість продукти Ingredion мають природний склад та широку функціональність. Вони можуть емульгувати та зв’язувати воду, забезпечуючи товщину продукту та його стабільну текстуру.

Цитрусові волокна вже доступні на ринках Європи, Близького Сходу та Африки, пізніше  вони стануть доступними в США та Канаді, а згодом і в Латинській Америці.

Нагадаємо, особливою цитрусових волокон є те, що вони оптимально замінюють синтетичні зв’язувальні речовини, такі як метилцелюлоза, в рослинному м’ясі.

Джерела: Ingredion, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Українська компанія пакує сир у стіки та змішує з червоною ікрою

Сир створено спеціально як снек до ранкової кави, і компанія сподівається, що він стане новим щоденним ритуалом для українців. «А...

Японці створили рослинні версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі

На заході вони представили стійкі версії трьох найпопулярніших делікатесів у світі: веганські фуа-гра, ікру та трюфельне масло.FoodNiche Summit, який...

Добрі гени: ТОП-5 тенденцій, які формуватимуть інновації у світі їжі

Якщо торік головною тенденціїєю  у сфері харчових продуктів була безпека, то у 2021-му на передній план вийдуть технології. У...

Корейці за допомогою точного бродіння створили досконалий сир з вівса

Минулого року Armored Fresh залучила $23 млн інвестицій, щоб розширити наявну лінійку популярних закусок в американському стилі.Компанія стверджує, що...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Молокія розширила безлактозну лінійку — кисломолочним сиром

Як і вся продукція Молокія, кисломолочний безлактозний сир виготовлений на основі молока екстра ґатунку. Його склад від звичайного відрізняється...

СМАК ПЕРЕМОГИ. Повний рейтинг інноваційних харчових компаній України – 2024

NEWFOOD.UA — портал про нові харчові технології, склав перший в Україні Рейтинг «ТОП-25 інноваційних харчових компаній». У список переможців...

Може вас зацікавити

Найбільший виробник культивованої риби в Європі запустив перший пілотний завод

Новий об’єкт має площу 2000 кв. м, призначену для...

Желе з біореактора: стартапи шукають нові способи створення желатину

Textura Tempo позиціонується як «новий тип желатину», може використовуватися...

Інноваційний робот-бармен міксує коктейлі за допомогою штучного інтелекту

У новій розробці Barsys поєднала досвід міксування коктейлів з...

Вибір редактора
В продовження теми