Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку, але з твердих сортів пшениці.
Борошно – жовтуватого кольору, а його властивості додають пасті структурності та виразності смаку.
У процесі виробництва до пасти додають натуральні барвники – буряк, шпинат, чорнила каракатиці або листя базиліку.
Завдяки цим продуктам Pasta Mi Casa отримує природній колір, який неможливо сплутати з фабричним барвником. Під час варіння барвник стає світлішим, але це – природній процес приготування “живого” продукту. Смак пасти залишається незмінним.
Виробництво пасти здійснюється виключно вручну

“Зараз машини та заводи витіснили крафтове виробництво: здешевили його, практично зруйнували справжній смак пасти, замінивши складники на дешеве борошно та воду. Але є люди, які поважають традиції. Саме для них – Pasta Mi Casa”, – йдеться у повідомленні бренду.
Асортимент Pasta Mi Casa настільки різноманітний, що виробник навіть зробив покрокову інструкцію, що обрати для приготування справжньої італійської вечері.

Крок 1. Обираєте форму пасти та колір (шпинатна, класична на жовтках, бурякова, базилік з часником, з чорнилами каракатиці):
- Garganelli – скошені хвилясті коротенькі трубочки;
- Tagliatelle – довга та плоска локшина, як вдома;
- Spaghetti – класична тонка макаронина. Зелена нагадує травичку, жовта – колос;
- Farfalle – бантики;
- Rigatoni – коротенькі хвилясті трубочки;
- Pappardelle – широкі та довгі макаронини;
- UDON – японська тонка локшина;
Крок 2. Додаємо пряне масло на вибір – з травами й спеціями, з грибами або з анчоусами і в’яленими томатами.

Крок 3. Соус для завершеного смаку.
Наприклад, можна додати смажені у травах артишоки, в’ялені томати, шматочки пармезану, сиров’ялену ковбаску або пагратту (суміш трав, спецій та хлібної крихти).
Вибираючи інші інгредієнти на кожному кроці, щоразу можна отримати нову страву.
Нагадаємо, раніше локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі.
Джерела: Pasta Mi Casa, Товариство крафту