Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Тернопільский бренд Pasta Mi Casa виготовляє в Україні авторську органічну пасту за італійськими традиціями.

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку, але з твердих сортів пшениці. 

Борошно – жовтуватого кольору, а його властивості додають пасті структурності та виразності смаку.

У процесі виробництва до пасти додають натуральні барвники – буряк, шпинат, чорнила каракатиці або листя базиліку.

Завдяки цим продуктам Pasta Mi Casa отримує природній колір, який неможливо сплутати з фабричним барвником. Під час варіння барвник стає світлішим, але це – природній процес приготування “живого” продукту. Смак пасти залишається незмінним.

Виробництво пасти здійснюється виключно вручну

Паста з базиліком та часником

“Зараз машини та заводи витіснили крафтове виробництво: здешевили його, практично зруйнували справжній смак пасти, замінивши складники на дешеве борошно та воду. Але є люди, які поважають традиції. Саме для них – Pasta Mi Casa”, – йдеться у повідомленні бренду.

Асортимент Pasta Mi Casa настільки різноманітний, що виробник навіть зробив покрокову інструкцію, що обрати для приготування справжньої італійської вечері. 

Паста з буряком
Паста з буряком

Крок 1. Обираєте форму пасти та колір (шпинатна, класична на жовтках, бурякова, базилік з часником, з чорнилами каракатиці):

  1. Garganelli – скошені хвилясті коротенькі трубочки;
  2. Tagliatelle – довга та плоска локшина, як вдома;
  3. Spaghetti – класична тонка макаронина. Зелена нагадує травичку, жовта – колос; 
  4. Farfalle – бантики;
  5. Rigatoni – коротенькі хвилясті трубочки;
  6. Pappardelle – широкі та довгі макаронини;
  7. UDON – японська тонка локшина;

Крок 2. Додаємо пряне масло на вибір – з травами й спеціями, з грибами або з анчоусами і в’яленими томатами.

Паста Spaghetti

Крок 3. Соус для завершеного смаку.

Наприклад, можна додати смажені у травах артишоки, в’ялені томати, шматочки пармезану, сиров’ялену ковбаску або пагратту (суміш трав, спецій та хлібної крихти).

Вибираючи інші інгредієнти на кожному кроці, щоразу можна отримати нову страву.

Нагадаємо, раніше локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі.

Джерела: Pasta Mi Casa, Товариство крафту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Бийте посуд, я плачу. Луганчани готові випускати біопосуд з пшениці та кукурудзи

«Тана» уже розробила стратегію на найближчі 3 роки й міркує, як розпочати самостійне виробництво. Іншим варіантом є реалізація композитної...

Римські канікули. Італійці поклали лазанью в тюбики та змушують відвідувачів лизати тарілки

23-річний шеф-кухар із Італії Валеріо Браскі створив страву, яка може виявитися надто екстремальною для ортодоксальних відвідувачів його ресторану, проте...

Одноразові горнятка для кави після використання розпадаються на пил

Розроблені за допомогою 3D-друку, глиняні контейнери, тарілки та горнятка виготовлені лише з трьох простих інгредієнтів – глини, води та...

Чіпси зі смаком квашеної капусти та шоколад із манго — хіти китайського ринку фастфуду

Такими результатами аналізу ринку поділилася Dada Group, що керує китайською платформою доставки та роздрібної торгівлі JDDJ.Аналіз базується на наборі...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Вдалий стрибок: $6 млн на пельмені з лабораторної кенгурятини

Не яловичиною та свининою єдиною. У січні цього року...

Супермаркети продаватимуть веганські яйця, які виглядають точно як справжні

Це не перше веганське яйце, але перше, яке виглядає...

Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та...

Злиття виробників пива та канабісу: гіганти готують випуск унікальних напоїв

Запропоноване злиття між двома компаніями має на меті створити...

Вибір редактора
В продовження теми