Тернопільський бренд створює “живу” пасту з чорнилами каракатиці

Тернопільский бренд Pasta Mi Casa виготовляє в Україні авторську органічну пасту за італійськими традиціями.

Для виробництва пасти підприємство використовує фермерські яйця та борошно грубого помолу Semola di grano duro. Його структура нагадує манку, але з твердих сортів пшениці. 

Борошно – жовтуватого кольору, а його властивості додають пасті структурності та виразності смаку.

У процесі виробництва до пасти додають натуральні барвники – буряк, шпинат, чорнила каракатиці або листя базиліку.

Завдяки цим продуктам Pasta Mi Casa отримує природній колір, який неможливо сплутати з фабричним барвником. Під час варіння барвник стає світлішим, але це – природній процес приготування “живого” продукту. Смак пасти залишається незмінним.

Виробництво пасти здійснюється виключно вручну

Паста з базиліком та часником

“Зараз машини та заводи витіснили крафтове виробництво: здешевили його, практично зруйнували справжній смак пасти, замінивши складники на дешеве борошно та воду. Але є люди, які поважають традиції. Саме для них – Pasta Mi Casa”, – йдеться у повідомленні бренду.

Асортимент Pasta Mi Casa настільки різноманітний, що виробник навіть зробив покрокову інструкцію, що обрати для приготування справжньої італійської вечері. 

Паста з буряком
Паста з буряком

Крок 1. Обираєте форму пасти та колір (шпинатна, класична на жовтках, бурякова, базилік з часником, з чорнилами каракатиці):

  1. Garganelli – скошені хвилясті коротенькі трубочки;
  2. Tagliatelle – довга та плоска локшина, як вдома;
  3. Spaghetti – класична тонка макаронина. Зелена нагадує травичку, жовта – колос; 
  4. Farfalle – бантики;
  5. Rigatoni – коротенькі хвилясті трубочки;
  6. Pappardelle – широкі та довгі макаронини;
  7. UDON – японська тонка локшина;

Крок 2. Додаємо пряне масло на вибір – з травами й спеціями, з грибами або з анчоусами і в’яленими томатами.

Паста Spaghetti

Крок 3. Соус для завершеного смаку.

Наприклад, можна додати смажені у травах артишоки, в’ялені томати, шматочки пармезану, сиров’ялену ковбаску або пагратту (суміш трав, спецій та хлібної крихти).

Вибираючи інші інгредієнти на кожному кроці, щоразу можна отримати нову страву.

Нагадаємо, раніше локшина з відходів пивоваріння отримала нагороду в Сінгапурі.

Джерела: Pasta Mi Casa, Товариство крафту

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інноваційні рослинні яйця можна варити та смажити — виглядають як звичайні

Ці продукти можна використовувати для смаження, випічки та приготування різних страв.Одним із ключових продуктів є Poached Neggst – рослинна...

Ірландці створили морозиво із легендарного пива

Морозиво містить 5% алкоголю за об’ємом і продається лише тим, хто старше 21 року.Тим, хто ніколи не чув про...

Інноваційний, але натуральний інгредієнт пригнічує ріст цвілі у хлібі та тортах

Продукт під назвою Shield V Plus Dry є натуральним інгредієнтом, який поєднує буферизований оцет і рослинні екстракти. Інгредієнт запобігає розвитку...

Яйця навчилися дезинфікувати за мільярдну долю секунди. Прямо в упаковці

Це також допомагає вирощувати здорових курчат-бройлерів з меншою кількістю антибіотиків і сильним імунітетом до вірусних захворювань.Запаковані яйця дезінфікуються за...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

МХП запускає проєкт з організації харчування для інших компаній

Як компанія з потужним кулінарним виробництвом, багаторічною експертизою у...

Відразу кілька світових брендів перейдуть на паперові пляшки у рамках масштабних тестувань

Співпраця розпочалась у травні минулого року з розробки формованого...

Nestle будує центр за $52 млн для доставки готових страв

Новий розподільчий центр працевлаштує 665 робітників. Будівнитцво обійдеться компанії в...

Виробник курячих нагетсів з гороху залучив $50 млн, щоб потроїти свою команду

Загальна сума інвестицій з початку роботи бренду становить $61...

Продажі веганської їжі зросли на 500%: рітейлери звітують про небувалий попит

Мережа пояснює цей ривок збільшенням популярності рослинної їжі.У січні...

Вибір редактора
В продовження теми