В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють над масштабним виробництвом лабораторної риби
Використовуючи ШІ, дослідники створюють геномні та протеомні профілі, застосовують мультиомічні технології та секвенування РНК однієї клітини для покращення поведінки клітин.
Зібрані дані допоможуть розробити моделі для регуляції генів, росту та розвитку клітин, вирішуючи виклики, такі як створення безсироваткових середовищ, індукція безсмертності клітин і покращення їх проліферації та диференціації.
Шен, магістр з біології з дипломом з комп’ютерних наук, і Саке, студент бакалаврату з математики, захопилися біоінформатикою через інтерес до змін клімату та альтернативних білків. Їх дослідження мають потенціал зменшити екологічний вплив рибальства й усунути з їжі забруднювачі, як-от ртуть і мікропластик.
“Зміна клімату та продовольча безпека є двома найбільшими викликами нашого часу”, – говорить Шен.
На його погляд, саме альтернативні білки та клітинне сільське господарство забезпечують стійку альтернативу традиційним м’ясним продуктам.
Нагадаємо, раніше компанія, в яку інвестував Ді Капріо, застосувала ШІ для здешевлення лабораторних стейків.