Студенти отримали майже $1 млн на створення морепродуктів за допомогою ШІ

Кевін Шен і Рікард Саке, студенти факультетів природничих наук та математики Університету Ватерлоо, отримали понад $700 тис. грантів від Good Food Institute (GFI), Mitacs та New Harvest для досліджень у галузі культивованих морепродуктів з використанням штучного інтелекту (ШІ).

В межах проєкту Waterloo Alt Protein Project вони працюють над масштабним виробництвом лабораторної риби

Використовуючи ШІ, дослідники створюють геномні та протеомні профілі, застосовують мультиомічні технології та секвенування РНК однієї клітини для покращення поведінки клітин.

Зібрані дані допоможуть розробити моделі для регуляції генів, росту та розвитку клітин, вирішуючи виклики, такі як створення безсироваткових середовищ, індукція безсмертності клітин і покращення їх проліферації та диференціації.

Шен, магістр з біології з дипломом з комп’ютерних наук, і Саке, студент бакалаврату з математики, захопилися біоінформатикою через інтерес до змін клімату та альтернативних білків. Їх дослідження мають потенціал зменшити екологічний вплив рибальства й усунути з їжі забруднювачі, як-от ртуть і мікропластик.

“Зміна клімату та продовольча безпека є двома найбільшими викликами нашого часу”, – говорить Шен.

На його погляд, саме альтернативні білки та клітинне сільське господарство забезпечують стійку альтернативу традиційним м’ясним продуктам.

Нагадаємо, раніше компанія, в яку інвестував Ді Капріо, застосувала ШІ для здешевлення лабораторних стейків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Інвестори вклали $3 млрд у вітчизняний харчопром

Харчова промисловість увійшла до нечисленної групи галузей з найкращими перспективами подальшого зростання і залучення іноземних інвестицій. Такими є результати...

Неможливе можливо: Impossible Foods готується до виходу на IPO з оцінкою в $10 млрд

Наступного року компанія проведе первинне публічне розміщення – традиційне або шляхом злиття зі спеціальною компанією типу SPAC.Таку інформацію розкрити...

Смажену індичку на святковому столі пропонують замінити молюсками та водоростями

Фактично, 39% респондентів – віком від 18 до 30 років — сказали, що ніколи не їдять індичку, 88% «терпіти...

Молочний гігант Fonterra запустив виробництво сироватки без корів

Стартап з’явився через три роки після того, як Fonterra та DSM вперше об’єдналися в пошуку способів, щоб “підірвати” молочну...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Стартап, що друкує лабораторний жир та карпаччо, оголосив про будівництво заводу

Компанія Mea Tech має намір створити експериментальний завод попередньо...

Насіння отруйного дерева допомагає кинути палити. Дослідження

Тобто рослини можуть бути не лише найкращою основою дієти,...

Найкращим джерелом рослинного білка виявився чайот, який культивували ще інки

На поживні властивості чайоту звернув свою увагу еквадорець, спортсмен...

Вчені взялися надрукувати рибу без кісток — за допомогою водоростей, стовбурових клітин та струму

Команда вчених приступила до розробки інноваційної технології вирощування філе...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює...

Вибір редактора
В продовження теми