Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Mosa Meat, компанія, заснована творцем першої у світі котлети із культивованого м’яса, провела першу офіційну дегустацію яловичини, вирощеної з клітин.

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.

Захід став першою офіційною дегустацією культивованої яловичини в ЄС, та другою – культивованого м’яса загалом (нагадаємо, у квітні європейці мали змогу продегустувати культивовані свинячі ковбаски Meatable).

На довгоочікувану дегустацію Mosa Meat зібрала нідерландських фермерів, розробників продуктів харчування та експертів м’ясної індустрії.

Говорить, що всі були схвильовані автентичністю, соковитістю та справжнім м’ясним смаком котлети із культивованих клітин.

“Бургер дійсно смакував як м’ясо, – розповів один із учасників дегустації. – Зазвичай я не їм м’яса, і дуже сумую за його смаком, але сподіваюся, що тепер зможу знову додати його до свого раціону”. 

Мета дегустації полягала у перевірці готовності виходу культивованої яловичини на ринок. Крім того, компанія досліджувала потенціал змішування культивованого яловичого жиру з рослинними інгредієнтами.

Маартен Босх, генеральний директор Mosa Meat, говорить, що культивований яловичий жир має великий потенціал покращити кулінарний досвід для любителів яловичини та поліпшити рослинні м’ясні продукти.

“Це означає, що, окрім культивованої яловичини, для якої ми подали заявку на регуляторне схвалення в Сінгапурі, ми можемо запропонувати ринку і ліпші рослинні продукти”, – сказав він.

Перед дегустацією, Mosa Meat залучила понад €40 млн для масштабування виробництва та підготовки до виходу на ринок. Їй навіть вдалося отримати інвестиції від PHW Group, одного з найбільших виробників птиці в Європі.

Нагадаємо, раніше компанія отримала підтримку від інших відомих інвесторів, включаючи Bell Food Group, Mitsubishi Corporation, Nutreco та Леонардо Ді Капріо. Mosa Meat стверджує, що має найбільший у світі кампус з вирощування м’яса без тварин.

Джерела: Mosa Meat, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Вчені винайшли желатин із гороху, який перетворюється в гель і назад

Відкриття такої можливості відбулося випадково у 2022 році доктором Лінг’юнь Чен та її командою з Департаменту сільськогосподарських, продовольчих і...

New Food Summit 2023 вперше обʼєднає корпорації, продуктові мережі, інвесторів та Food tech-стартапи

За тиждень на ключовій події для розвитку українського Agri-Food-сектору — New Food Summit — 21–22 листопада в Києві експерти...

Борис Шестопалов, співвласник компанії HD-group про майбутнє харчової галузі і foodtech

Борис Шестопалов — український підприємець у сфері агріфуд, віце-президент Всеукраїнської асоціації пекарів, член аграрного комітету Спілки українських підприємців і...

Робот, який годуватиме тисячі співробітників за день, замінить корпоративну їдальню найбільшого у світі онлайн-супермаркета

“Наші інвестиції в ​​Karakuri виходять за рамки фінансової підтримки. Ми пропонуємо свою їдальню як живу лабораторію для випробувань. Крім...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Може вас зацікавити

Клієнтам Uber Eats ланчі доставлятимуть роботи

Роботизована служба доставки на вимогу буде доступна клієнтам Uber...

Курячу грудку чи стейк вирощуватимуть із клітин тварин за три тижні

Такої думки Емі Чен, головний операційний директор UPSIDE Foods,...

Шоколад із квасолі та риба із водоростей: ЄС підтримає 50 інноваційних харчових стартапів

На участь в акселераторі подало заявки п’ять сотень компаній,...

23 млн грн на яблуках: український бренд переробляє фрукти на цукерки та чипси

Основний продукт компанії — фруктові цукерки, які приносять 80%...

Американський рітейлер тестує «розумні» візки, за допомогою яких можна оплачувати товари

Американська продуктова мережа Kroger випробовує смарт-візки KroGo за технологію...

Вибір редактора
В продовження теми