Перша публічна дегустація лабораторної яловичини: це дійсно смакує як м’ясо

Mosa Meat, компанія, заснована творцем першої у світі котлети із культивованого м’яса, провела першу офіційну дегустацію яловичини, вирощеної з клітин.

Дегустація відбулася в Нідерландах, які на законодавчому рівні дозволили публічно куштувати м’ясо, вирощене в лабораторії.

Захід став першою офіційною дегустацією культивованої яловичини в ЄС, та другою – культивованого м’яса загалом (нагадаємо, у квітні європейці мали змогу продегустувати культивовані свинячі ковбаски Meatable).

На довгоочікувану дегустацію Mosa Meat зібрала нідерландських фермерів, розробників продуктів харчування та експертів м’ясної індустрії.

Говорить, що всі були схвильовані автентичністю, соковитістю та справжнім м’ясним смаком котлети із культивованих клітин.

“Бургер дійсно смакував як м’ясо, – розповів один із учасників дегустації. – Зазвичай я не їм м’яса, і дуже сумую за його смаком, але сподіваюся, що тепер зможу знову додати його до свого раціону”. 

Мета дегустації полягала у перевірці готовності виходу культивованої яловичини на ринок. Крім того, компанія досліджувала потенціал змішування культивованого яловичого жиру з рослинними інгредієнтами.

Маартен Босх, генеральний директор Mosa Meat, говорить, що культивований яловичий жир має великий потенціал покращити кулінарний досвід для любителів яловичини та поліпшити рослинні м’ясні продукти.

“Це означає, що, окрім культивованої яловичини, для якої ми подали заявку на регуляторне схвалення в Сінгапурі, ми можемо запропонувати ринку і ліпші рослинні продукти”, – сказав він.

Перед дегустацією, Mosa Meat залучила понад €40 млн для масштабування виробництва та підготовки до виходу на ринок. Їй навіть вдалося отримати інвестиції від PHW Group, одного з найбільших виробників птиці в Європі.

Нагадаємо, раніше компанія отримала підтримку від інших відомих інвесторів, включаючи Bell Food Group, Mitsubishi Corporation, Nutreco та Леонардо Ді Капріо. Mosa Meat стверджує, що має найбільший у світі кампус з вирощування м’яса без тварин.

Джерела: Mosa Meat, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Доставка їжі: тенденції, секрети, фішки, майбутнє ринку онлайн-доставки продуктів

Основні екологічні тренди продуктового ритейлу:Відмова від пластику; Етичне ставлення до тварин; Піклування про екологію.Як грамотно доставляти їжу: які...

Для українських військових створять халяльні, кошерні та веганські сухпайки

Нові сухпайки мають на меті задовольнити потреби військових, враховуючи їхні релігійні переконання, здоров'я та етичні принципи. Вони будуть впроваджені...

Технології харчування: як новітні розробки та інновації в їжі змінюють наш раціон

Технології проникають у всі сфери життя, не оминувши й харчову індустрію. Харчові технології постійно розвиваються, і новітні розробки та...

Інноваційний сир із картоплі добре плавиться у піці і тягнеться, як справжній

«Ми були жителями Нью-Йорка довше, ніж веганами, – пояснює Кобі Регев, співзасновник і генеральний директор Pleese Foods. – Коли...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають рік незвичного вибору: соуси до усього, експерименти з кавою та...

Укрзалізниця запускає продаж обідів у поїздах

З цього тижня Укрзалізниця в тестовому режимі запускає продаж повноцінних обідів на обраних поїздах. «Меню гарячих страв у...

IDS Ukraine відновлює довоєнний рівень виторгу та демонструє зростання вартості активів у 2024 році

Згідно із прогнозами виторг компанії за рік становитиме 6,8 млрд грн, що відповідає довоєнному рівню. Це дозволить IDS Ukraine...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Може вас зацікавити

Молоді науковці із Німеччини створили нейропляшку, яка «обманює» смакові рецептори людини

По суті споживачі «обманюють мозок», використовуючи пляшку Air Up.Система...

Колишній виконавчий директор Cargill просуватиме на ринок м’ясо із міцелію

Стартап Meati Foods уже доволі гучно заявив про себе...

Стартап, що вирощує свинину за 4 дні, набрав у команду ветеранів м’ясного ринку

У червні новим генеральним директором Meatable стане ветеран м’ясного...

Сподобалось навіть принцу: в ЕС вперше дегустували м’ясо із клітин

Приватна дегустація культивованих свинячих ковбасок пройшла у новій штаб-квартирі...

Вчені взялися надрукувати рибу без кісток — за допомогою водоростей, стовбурових клітин та струму

Команда вчених приступила до розробки інноваційної технології вирощування філе...

Вибір редактора
В продовження теми