Шовкопряди, черв’яки та коники: 16 видів комах погодили для вживання у їжу

Сінгапур затвердив використання 16 видів комах у якості їжі та розробив регуляторну базу для забезпечення безпеки таких продуктів.

Серед комах, які визнані безпечними для споживання людьми, є домашні цвіркуни, сарана, борошняні черв’яки, коники та шовкопряди на різних стадіях життя. 

Такий крок спрямований на зменшення залежності Сінгапуру від імпорту харчових продуктів, що наразі становить 90%.

“Ці комахи та продукти з них можуть використовуватися для споживання людьми або як корм для тварин, що споживаються у їжу”, – йдеться у публічному циркулярі SFA до трейдерів.

Також зазначено, що комахи не повинні бути “зібрані в дикій природі”

Для продажу готових до вживання продуктів, наприклад, смажених закусок чи білкових батончиків з перетертими комахами, від продавців вимагається надання сертифіката здоров’я, що підтверджує проходження продуктами достатньої термічної обробки або еквівалентного процесу знищення патогенів перед споживанням.

Комах, яких ще немає у затвердженому списку, SFA  також збирається оцінити. Щонайперше регуляторний орган має переконатися, що їх можна використовувати для споживання людиною.

Нагадаємо, британський ресторан подає унікальні страви, де замість рису, молока та бананів використовує комах.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Власник онлайн-ресторану Smilefood Олександр Соколов про кайдзен, власну крипту та майбутнє ринку «‎темних кухонь» 

Після невдалих спроб замовити їжу додому, Олександр Соколов відкрив в Одесі перший в Україні онлайн-ресторан Smilefood. Досвіду в ресторанному...

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014 році з волонтерства, готуючи консервацію для бійців у сімейному ресторані....

Щоб змінити смак віскі, рокери Metallica приставили до бочок сабвуфери

У Великобританії нещодавно запустили новий бренд міцних алкогольних напоїв, які створювали цілих десять років – Blackened American Whisky. З’явившись...

Діабетик створив фарш із спор грибів, щоб зробити свою дієту смачніше

Goodside Foods дебютує в сегменті безм’ясного фаршу, виготовленого з рослинного білка за допомогою ферментації. Незважаючи на те, що існує багато...

Як змінився ресторанний ринок України у 2024 році — дослідження

Виторг закладів громадського харчування України у 2024 році зріс на 10% у порівнянні з 2023 роком, середній чек —...

«Чорноморка» запускає автомати для продажу устриць

У січні в столичному ТРЦ Respublika Park відкриється новий ресторан «Чорноморка» з новою послугою — автоматом з устрицями.У компанії...

Співвласник «Галі Балуваної» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі

Володимир Матвійчук, співвласник мережі магазинів заморожених страв «Галя Балувана» запустив перший Multicook з фастфудом MultiBar у Лос-Анджелесі. Про це...

Дослідження: ринок кормів для домашніх тварин відновився і зростає

Глобальне зростання pet foodСвітовий ринок кормів для домашніх тварин швидко зростає. За оцінками Mordor Intelligence, у 2024 році його...

Може вас зацікавити

Крихітні комахи з горіховим смаком: у ресторанах Данії з’явилися бургери з фаршем із жуків

Продукт у вигляді фаршу виготовляється з горохового білка та...

Сінгапурський стартап перетворить відходи соєвого молока на рослинне м’ясо

Завдяки підтримці інвесторів та урядових агенцій, компанія наразі займається...

Мільярд на рослинному тунці, веганських яйцях та креветках — світовий гігант заробив на foodtech

Портфель рослинних продуктів Nestlé включає вегетаріанські бренди Garden Gourmet,...

TikTok стає драйвером продажів ресторанів: 36% замовляє їжу, побачивши її в додатку

Близько 55% користувачів TikTok відповіли, що хотіли б відвідувати...

Вибір редактора
В продовження теми