Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014 році з волонтерства, готуючи консервацію для бійців у сімейному ресторані. Його захоплення вирощуванням городини переросло у створення STODOLA — підприємства, де виготовляють закрутки та снеки з органічних овочів.
STODOLA має власний замкнутий цикл виробництва. Усі овочі вирощуються на сертифікованому органічному полі, розташованому в унікальному районі Миколаївської області під назвою “Богопіль”, що означає ”Боже поле”.
Асортимент продукції формують виходячи з двох принципів: продукти мають бути незвичайними, а їх вирощування має відбуватися без використання хімікатів.
Серед унікальних овочів бренду можна знайти бамію, різноколірну моркву і помідори, спаржу, квасолю та трюфельну картоплю з фіолетовою м’якоттю.
STODOLA консервує унікальні овочі та виготовляє продукти, які не можна купити у звичайних магазинах: цукіні, італійську жардиньєрку, патисони, різноманітні соуси (брокомоле, чилі, гірчично-медовий) та корисні органічні снеки.
Вирощені органічним способом овочі збирають вручну і маринують за унікальною рецептурою – без консервантів (приміром, таких як оцтова кислота), стабілізаторів чи підсилювачів смаку.
Серед готових овочевих снеків – мариновані міні-овочі (патисони, цукіні), чипси з листової капусти кале, крекери з цукіні, морквою та гарбузом, а також з червоним буряком та капустою.
Нагадаємо, раніше «Стодола» виготовила унікальні соуси брокомоле, що являють собою суміш найрізноманітнішої капусти – броколі, кольрабі, цвітної капусти й капусти кале.
Джерела: STODOLA