Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Голландський стартап Revyve запускає виробництво порошкового замінника яєць, який має покращити склад рослинного м'яса. Сировиною для інноваційного продукту стали дріжджові відходи, що утворюються у процесі пивоваріння.

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв’язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга постачання, уникнути жорстокого поводження з тваринами, коливань цін та ризиків алергії, пов’язаних зі звичайними яйцями.

Замінник яєць не містить ГМО, є веганським та має порошковий формат, і як всі інші інгредієнти Revyve.

 стартап маркує продукт як “дріжджовий білок”

Великою перевагою розробки є те, що вона може замінити в аналогах рослинного м’яса штучні добавки, наприклад, сумнівну метилцелюлозу.

У Revyve стверджують, що їх замінник яєць має цінову паритетність зі звичайними курячими яйцями завдяки запатентованій технології. “Ми отримуємо функціональні переваги мікробного та ферментованого білка, але, працюючи з дріжджами – які широко доступні як побічний продукт – ми не використовуємо жодного ферментаційного процесу,” — пояснює генеральний директор Седрік Верстратен. Таким чином компанія мінімізує як капітальні, так і операційні витрати.

Revyve покладається на практично нескінченний запас дріжджів (з огляду на величезну кількість пива, що виробляється щорічно). 

“Спочатку ми промиваємо дріжджі за допомогою оптимізованого набору операцій, щоб видалити пивний запах, – пояснює Верстратен. – Потім вдаємося до мікропомелу дріжджів і розділення цінного білка та волокон для оптимізації здатності до геле- та піноутворення.”

Співзасновник і технічний директор Едгар Суарез Гарсія вважає, що їм вдалося підняти функціональність дріжджів на новий рівень. Стартап уже тестує використання інгредієнта у виробництві соусів, закусок та випічки, які планується запустити на ринок цього року.

Нагадаємо, останнім часом споживачі активно переходять на рослинні яйця. Ринок зростає, і на ньому з’являються все більше альтернатив.

Джерела: Revyve, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Виробник лабораторного лосося відкриє завод потужністю 90 тонн на рік

Новітні потужності, розміщені в Сан-Франциско будуть включати в себе не лише виробничий цех, а й приміщення для дегустацій та...

Грибна шаурма та бурякові бургери — рослинна їжа підкорює гігантів ринку фаст-фуду

McDonald’s нещодавно оголосив про плани масштабного розширення в США свого рослинного бургеру «McPlant» з Beyond — слідом за Burger...

Американці створили преміум-каву з конопель, що не втрачає канабідіол при заварюванні

КБР (канабідіол) — це натуральна неп’янка сполука, що міститься в коноплі та широко застосовується у медицині й функціональних продуктах...

На Kickstarter збирають фінансування на черевики, з яких виростають яблуні

Концепт кросівок від північноамериканського бренду Houle зовні нічим не відрізняється від звичної пари черевиків, але по закінченню терміну експлуатації...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Українці питимуть на Новий рік пиво із шоколадом, який здобув світове золото

Для напою використали чорний шоколад із домініканської какаовели, а також ялівцеві ягоди та вишневий сік. У результаті вийшов молочний...

Майстриня із Закарпаття поєднала “дубайський шоколад” із начинкою з сала

Серед них — шоколад зі сливовим лекваром, що нагадує смак Закарпаття, а також шоколад із в'яленим м’ясом та салом...

Може вас зацікавити

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in...

Доісторичне печиво: Виробник сумішей для випічки створив лінійку старовинного харчування

Продукти, натхненні аюрведичними принципами, є органічними та не містять...

Рок-музикант Брайан Адамс став співзасновником стартапу, що робить молоко з вівсом та травами

Компанія пропонує Moodrink — замінник молока на основі трав...

Інноваційний холодильник знищує бактерії, щоб подовжити термін зберігання їжі

Обладнання представлене на міжнародній виставці CES-2022 в США.Розумна система...

Канабіс, дизайнерський буряк та розмариновий дим: харчові тренди 2025 року

Прогнози щодо тенденцій у харчуванні у 2025 році передбачають...

Вибір редактора
В продовження теми