Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Голландський стартап Revyve запускає виробництво порошкового замінника яєць, який має покращити склад рослинного м'яса. Сировиною для інноваційного продукту стали дріжджові відходи, що утворюються у процесі пивоваріння.

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв’язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга постачання, уникнути жорстокого поводження з тваринами, коливань цін та ризиків алергії, пов’язаних зі звичайними яйцями.

Замінник яєць не містить ГМО, є веганським та має порошковий формат, і як всі інші інгредієнти Revyve.

 стартап маркує продукт як “дріжджовий білок”

Великою перевагою розробки є те, що вона може замінити в аналогах рослинного м’яса штучні добавки, наприклад, сумнівну метилцелюлозу.

У Revyve стверджують, що їх замінник яєць має цінову паритетність зі звичайними курячими яйцями завдяки запатентованій технології. “Ми отримуємо функціональні переваги мікробного та ферментованого білка, але, працюючи з дріжджами – які широко доступні як побічний продукт – ми не використовуємо жодного ферментаційного процесу,” — пояснює генеральний директор Седрік Верстратен. Таким чином компанія мінімізує як капітальні, так і операційні витрати.

Revyve покладається на практично нескінченний запас дріжджів (з огляду на величезну кількість пива, що виробляється щорічно). 

“Спочатку ми промиваємо дріжджі за допомогою оптимізованого набору операцій, щоб видалити пивний запах, – пояснює Верстратен. – Потім вдаємося до мікропомелу дріжджів і розділення цінного білка та волокон для оптимізації здатності до геле- та піноутворення.”

Співзасновник і технічний директор Едгар Суарез Гарсія вважає, що їм вдалося підняти функціональність дріжджів на новий рівень. Стартап уже тестує використання інгредієнта у виробництві соусів, закусок та випічки, які планується запустити на ринок цього року.

Нагадаємо, останнім часом споживачі активно переходять на рослинні яйця. Ринок зростає, і на ньому з’являються все більше альтернатив.

Джерела: Revyve, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

В Ізраїлі представили перший в світі стейк рибай на основі клітин, надрукований на 3D принтері

Технологія 3D-біодруку Aleph Farms поєднує в собі культивування клітин і 3D-друк. Як зазначають в компанії, живим клітинам коров'ячої тканини...

Бельгійці створили «спортивне» пиво — з вітамінами та протеїном

З новим пивом компанія прагне розширити свою цільову аудиторію. До цього Thrive уже запустила безалкогольне спортивне пиво для спортсменів з...

Корінний бельгієць варить на Львівщині французький томет, який весь час перевертають для кращого смаку

Виробництво розташоване у екологічно чистій місцевості, а сама ферма з початку її заснування базувалася на принципах “біо”. Тут створюють велику...

Компанія, в яку вклався Білл Гейтс, спільно з китайським гігантом фаст-фуду виводить страви з рослинною яловичиною

Новинки можна буде скуштувати в Panda Express Innovation Kitchen в Пасадені (Каліфорнія) уже в лютому.Дві нові страви Beyond Meat...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Ті ще овочі: OVO, в який повірив Федорів, закриває новий раунд інвестицій

Розмір поки не розголошують, проте засновники говорять, що ці...

Стартап додав відходи цукрової тростини у хліб, щоб покращити тісто

Род Льюїс, генеральний директор компанії, говорить, що разом з...

Питна формула. Херсонська компанія робить амарантові вершки за технологією гідроудару

Тетяна Осипенко, керівник компанії, розповіла newfood.ua: на ці лінійки...

Вчені створили біопластик з дріжджів з антимікробними властивостями

Такий біопластик має потенціал до використання в «розумній упаковці»...

Тепер без похмілля: в алкоголь з адаптогенними грибами інвестують мільйони доларів

Функціональні напої містять специфічні інгредієнти, які сприяють здоров’ю споживачів....

Вибір редактора
В продовження теми