Стартап створив новий замінник яєць із відходів виробництва пива

Голландський стартап Revyve запускає виробництво порошкового замінника яєць, який має покращити склад рослинного м'яса. Сировиною для інноваційного продукту стали дріжджові відходи, що утворюються у процесі пивоваріння.

Альтернативні яйця мають ті ж властивості зв’язування та емульгування, що і звичайні яйця. Їх використання має усунути нестабільність ланцюга постачання, уникнути жорстокого поводження з тваринами, коливань цін та ризиків алергії, пов’язаних зі звичайними яйцями.

Замінник яєць не містить ГМО, є веганським та має порошковий формат, і як всі інші інгредієнти Revyve.

 стартап маркує продукт як “дріжджовий білок”

Великою перевагою розробки є те, що вона може замінити в аналогах рослинного м’яса штучні добавки, наприклад, сумнівну метилцелюлозу.

У Revyve стверджують, що їх замінник яєць має цінову паритетність зі звичайними курячими яйцями завдяки запатентованій технології. “Ми отримуємо функціональні переваги мікробного та ферментованого білка, але, працюючи з дріжджами – які широко доступні як побічний продукт – ми не використовуємо жодного ферментаційного процесу,” — пояснює генеральний директор Седрік Верстратен. Таким чином компанія мінімізує як капітальні, так і операційні витрати.

Revyve покладається на практично нескінченний запас дріжджів (з огляду на величезну кількість пива, що виробляється щорічно). 

“Спочатку ми промиваємо дріжджі за допомогою оптимізованого набору операцій, щоб видалити пивний запах, – пояснює Верстратен. – Потім вдаємося до мікропомелу дріжджів і розділення цінного білка та волокон для оптимізації здатності до геле- та піноутворення.”

Співзасновник і технічний директор Едгар Суарез Гарсія вважає, що їм вдалося підняти функціональність дріжджів на новий рівень. Стартап уже тестує використання інгредієнта у виробництві соусів, закусок та випічки, які планується запустити на ринок цього року.

Нагадаємо, останнім часом споживачі активно переходять на рослинні яйця. Ринок зростає, і на ньому з’являються все більше альтернатив.

Джерела: Revyve, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Сторічний бренд створив курятину в порошку, яка за хвилину перетворюється на м’ясо

Нова лінійка продуктів включає Plant-Based Chick’n, виготовлений лише з одного інгредієнта — конопляного протеїну.Продукт від TerraMeat є зручним для...

Стартап вперше в світі буде виробляти білок з водоростей, цукру та світла в промисловому масштабі

Перші продукти, що містять альтернативний білок Brevel, з’являться на полицях у 2024 році.Йонатан Голан, генеральний директор і співзасновник Brevel,...

Коктейлі з самогоном — новий напій «народного» бренду, що працював з зірками кантрі-музики

Sugarlands Distilling Company — це ремісничий спиртзавод, чия продукція, включаючи самогон, ром, вершкові лікери та житній віскі відзначені нагородами,...

Сухе пиво — американці створили інноваційну приправу, яка підкорює ринок

"Так само, як New Belgium Brewing робить пиво світового класу, Spiceology створює кращий "смак" пива", — говорять у компанії.У...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Nestlé планує інвестувати 9,5 млрд грн у 2025 році в модернізацію бізнесу в Україні

Компанія Nestlé має намір у 2025 році вкласти 8 млрд грн у розвиток своєї комерційної діяльності в Україні, зокрема...

Може вас зацікавити

Швейцарці створили першу в світі кавомашину зі штучним інтелектом, яка заварює гарячу та холодну каву

Виробники кавомашин JURA запропонували інноваційне рішення, що подвоює асортимент...

На Закарпатті збивають морозиво з пива та сидру та варять варення з гострого перцю

“Гуцало Джелато” має широкий асортимент. Це ягідні щербети, пивне...

13 українських сирів визнані найкращими у світі: з бюряком, кавою та митою скоринкою

Цього року на міжнародному конкурсі, який завершився 28 жовтня,...

TikTok стає драйвером продажів ресторанів: 36% замовляє їжу, побачивши її в додатку

Близько 55% користувачів TikTok відповіли, що хотіли б відвідувати...

Вибір редактора
В продовження теми