Ізраїльський стартап привіз у Європу 3D-стейки із картоплі та борошна

Ізраїльський стартап Redefine Meat вивів на полиці європейських супермаркетів 3D-друковані стейки з рослинного м'яса. Продажі стартували у Великобританії та Швейцарії.

Досі стейк можна було скуштувати у ресторанах понад дев’яти країнах, де він отримав схвальні відгуки іменитих шеф-кухарів. Тепер інноваційний продукт доступний у британському Ocado та швейцарському Coop. 

Невдовзі рослинні стейки почнуть продавати у нідерландських супермаркетах Jumbo, Albert Heijn та Crisp. Далі інноваційне м’ясо повезуть у Німеччину та Італію.

Зі словами Зі Ахмада, старшого байєра заморожених продуктів в Ocado, рослинний стейк показує хорошу динаміку продажів та отримує хороші відгуки від покупців.

Стейк із рослинного м’яса виробляється з білка пшениці, сої та картоплі, доповненої борошном сої та пшениці, ріпаковою олією, крохмалем, натуральними ароматизаторами, мальтодекстрином, ячмінним солодом, сіллю та барвниками.

Стейки Redefine Meat друкують на заводі в Нідерландах

Унікальний технологічний процес отримання м’яса ізраїльський стартап називає “інженерією рослинних тканин”. 

Цей метод передбачає розподіл текстурованого рослинного білка на волокна, що змішуються з тістом із соєвих або горохових ізолятів білка. Компоненти м’язів відтворюють анізотропну волокнисту структуру яловичини, а жирові компоненти моделюються через ліпідну інкапсуляцію у матриці гідроколоїду.

Кожна порція 3D-друкованого стейка містить 25 грамів білка, 3 грами клітковини та не містить холестерину. 

З огляду на значущість для європейських споживачів, продукт отримав оцінку А – найвищий бал шкали Nutri-Score, що оцінює поживну цінність продукту.

Джерела: Redefine Meat, The Green Queen

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Рейтинг морепродуктів: найбільш поживні види риби

Включення риби в раціон – це гарантія отримання поживних мікроелементів та корисних речовин, які нормалізують роботу внутрішніх органів, та...

Іспанці створили енергетик із священного дерева індіанців

Ключовий інгредієнт напою – листя йерба мате, яке природним чином містить кофеїн і вивільняє набагато більш плавну та тривалу...

Льодяний борщ. Український сервіс iceFood заморожує готові страви за унікальною технологією

iceFood — це сервіс заморожених ready-to-eat корисних страв, на приготування яких піде від 3 до 5 хвилин. За цей...

Вінницькі ресторатори готують делікатес з паразитів, що вражають кукурудзу

Ініціатором приготування та популяризації страви на Вінничині став Михайло Нагорняк, селекціонер, директор та власник компанії «Мнагор», що спеціалізується на...

Рік із Glovo: що і як замовляли користувачі у 2024 році 

У грудні 2024 року глобальний Glovo перетнув позначку в 1 мільярд замовлень з моменту заснування компанії майже 10 років...

Кока-Кола дарує 1,5 млн пляшок напою сім’ям, що опинилися в складних ситуаціях

Ініціатива спрямована на підтримку родин, що опинились у складних життєвих обставинах, багатодітних сімей, внутрішньо переміщених осіб, людей похилого віку,...

Які заклади харчування в Україні заробили найбільше і як змінилася галузь?

Аналітики YC.Market дослідили динаміку в сегменті ресторанних послуг в Україні та з’ясували, що чистий дохід ресторанного бізнесу в Україні...

«Молочний альянс» та Українська молочна компанія спільно з БФ «Управляй Майбутнім» передали молочну продукцію польовому госпіталю

Група компаній «Молочний альянс», Українська молочна компанія та БФ «Управляй Майбутнім» об'єднали зусилля для підтримки українських захисників, які перебувають на лікуванні у Головному...

Може вас зацікавити

Кейтеринговий гігант запускає робота для друку рослинних гамбургерів

Розгортання робота шеф-кухаря SavorEat знаменує собою перше впровадження технології...

Німці створили із картоплі низькокалорійний попкорн для собак

Цей снек вперше з’явився в адвент-календарі компанії у 2023...

Виробник грудного молока створив за гроші Coca-Cola перший у світі клітинний йогурт

Цього разу Wilk представила перший у світі йогурт, виготовлений...

Amazon створює розумний холодильник, який перевіряє придатність їжі і поповнює запаси

Ініціативу під назвою Project Pulse очолює відділ фізичного магазину...

Супермаркети вперше почнуть продавати рибу із 3D-принтера

Це буде цільне філе лосося на основі мікропротеїну, розроблене...

Вибір редактора
В продовження теми