Сінгапур інвестує $15 млн у перетворення неїстівних відходів на сучасну їжу

Сінгапурська Національна дослідницька фундація (NRF) оголосила про інвестицію у розмірі $14,8 млн у створення Центру прецизійної ферментації та сталого розвитку (PreFerS).

Центр зосередиться на передових технологіях мікробного клітинного інжинірингу для створення “безпечної, поживної та апетитної” їжі.

Проект фінансується NRF і буде реалізований Іллінойським дослідницьким центром, який розгорне об’єкт для прецизійної ферментації на базі університетського кампусу у Сінгапурі.

У центрі PreFerS команда дослідників планує використовувати передові методи ферментації для перетворення цукрів і неїстівних частин рослин на цільові, поживні молекули, такі як альтернативні білки, корисні ліпіди та вітаміни. Це дозволить масштабувати виробництво від лабораторного до пілотного рівня.

Ключовими напрямками досліджень буде покращення інструментарію для максимально ефективного виробництва цільових харчових продуктів і мінімізації побічних продуктів, а також зосередження на масштабуванні ферментаційних процесів у економічно вигідний та екологічний спосіб.

Директор Інституту сталого розвитку, енергетики та навколишнього середовища, який підтримує реалізацію проєкту, Мадху Кханна, також зазначає, що робота нової дослідницької команди сприятиме досягненню мети Сінгапуру – виробляти 30% від національних харчових потреб локально до 2030 року.

Дослідники працюватимуть над виробництвом макронутрієнтів, таких як білки та ліпіди, а також над розв’язанням проблеми дефіциту мікронутрієнтів, відомої як “прихований голод”. 

Мікробна ферментація також може бути використана для виробництва альтернатив м’яса.

Нагадаємо, раніше сінгапурський стартап винайшов машину для створення рослинних жовтків.

Джерело

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Іспанці створили кошерну «чорну ікру» із японських водоростей

Альтернативу ікрі Eurocaviar винайшла із морських водоростей вакаме та кодіум. «Ми застосовуємо техніку сферифікації, щоб перетворити зелені вакаме, які вважаються...

Українська компанія виготовила для Ізраїля кошерний пряник до єврейського нового року

Після складнощів в логістиці, викликаних воєнним станом в країні, в цьому році HD-group відновила співпрацю з партнерами із Ізраїлю...

Ukraine Creates Its First Innovative Food Industry Park

The VOLIA industrial park unites three locations specializing in separate production stages and promotion of its residents' products.A production...

Французький виробник зібрав $10 млн на лабораторну фуа-гра

Фінансування очолили Point Nine спільно з Air Street Capital. В раунді взяти участь VC Heartcore та Partech. Окрім того,...

Українське крафтове пиво отримало нагороду World Beer Award

Два сорти пива від власної крафтової броварні «Сільпо» Beermaster Brewery здобули відзнаку World Beer Award в одразу двох категоріях:золото в...

Mars інвестує $2 млрд у виробництво в США

Нові інвестиції Mars спрямовані на зміцнення виробничої інфраструктури та впровадження інновацій у портфоліо з понад 40 брендів — від...

IDS Ukraine у І півріччі 2025 року сплатила на третину більше податків

За підсумками діяльності в першому півріччі 2025 року група IDS Ukraine та її ключові підприємства сплатили понад 492,6 млн...

HD-group випустила лінійку крафтових хлібів

Для випікання хліба в компанії використовують лише натуральні інгредієнти високої якості. Жодних штучних добавок, поліпшувачів борошна чи прискорювачів закваски....

Може вас зацікавити

Прикарпатський фермер створив хамон із баранини. Рецепту — сотні років

Василь Стефурак очолює ГО «Асоціація вівчарів» та має великі...

Американці розробили пончик майбутнього — містить стільки ж вуглеводів, як два шматочки банана

Тоді як традиційний пончик — це справжня вуглеводна «бомба»,...

Схрумати хробака: вчені ЄС підтвердили безпечність білку з личинок комах

Європейське управління з безпеки харчових продуктів (EFSA — Далі)...

Харчові гіганти та стартапи створюють їжу для сну – шоколад, каші та напої

Американська психологічна асоціація повідомляє про сплеск розладів сну після...

Андрій Черуха, власник компаній Etnodim та Eat me at: «Карантин зіграв для нашого продукту позитивну роль»

Звідки з’явилася ідея виготовляти рослинне м’ясо? Яка була еволюція...

Вибір редактора
В продовження теми