Стартап вирощує на дріжджах олію, яка замінить соняшникову та пальмову

Нідерландська компанія NoPalm Ingredients створила екологічно чисту мікробну олію та жир за допомогою ферментації.

Продукти є високоякісною, стійкою та місцевою альтернативою пальмовій олії. Їх можна використовувати в їжі, косметиці та мийних засобах.

Технологія ферментації допомагає створити олії з певними характеристиками, що вбудовані в мікробну основу 

Як якості сировини NoPalm використовує відходи та відбраковані продукти. Будь-яка біомаса, що залишається після виробництва, може бути реінтегрована, створюючи стійку циркулярну модель виробництва, ділиться команда стартапу.

“Олія, вироблена нашими дріжджами, надзвичайно схожа на рослинні олії, такі як пальмова, соняшникова або кокосова”, — каже Джероен Хюгенгольц, технічний директор та співзасновник NoPalm. 

Він уточнює, що унікальний штам дріжджів дає значно більше олії, ніж олійні культури, що робить загальне виробництво набагато ефективнішим і менш енергомістким, ніж виробництво рослинних олій. 

“Крім того, ми маємо велику перевагу. Ферментаційний процес є налаштовуваним, тобто дозволяє виробляти твердіші або м’якші олії залежно від потреб клієнта чи застосування”, – розповів Хюгенгольц.

Він заснував NoPalm Ingredients разом із партнером Ларсом Лангхаутом у 2022 році. В перший же рік роботи компанія зібрала 1 мільйон євро фінансування від потужних інвесторів, зокрема Future Food Fund, Green Creators та ICOS Capital.

Зараз NoPalm дійшла до повного паритету цін на свої олії порівняно, наприклад, з пальмовою. При цьому інноваційні жири мають на 90% нижчий вуглецевий слід і на 99% менше використання землі.

У 2024-му партнери планують масштабувати виробництво і досягти необхідних об’ємів для забезпечення його прибутковості.

Нагадаємо, олія з лабораторії містить вдесятеро менше «поганих жирів», ніж авокадо.

Джерела: NoPalm Ingredients, Vegconomist

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Схожі теми

Американці знайшли спосіб здешевити рослинне молоко і зробити його смачнішим

Як зазначають у компанії, частіше за все молочні альтернативні напої збагачують продукти додатковим білком, кальцієм та вітамінами, що вимагає...

Ринковий гігант розробив кавуновий порошок, що заряджає воду вітамінами

Новий продукт, розроблений брендом Gatorade, отримав назву Gatorade Hydration Booster і містить спеціальну суміш електролітів, включаючи кавуновий сік, морську...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один одного, точно оцінять шанувальники стритфуду.  «Поєднання шаурми з айраном — це...

Китайські вчені створили м’ясо з одноклітинних організмів. Воно підвищує імунітет.

Кошти від Гонконгського фонду інновацій та технологій (ITF) будуть спрямовані на підтримку проєкту з розробки передової технології ферментації з...

«Яготинське» і «Яготинське для дітей» оновили паковання для дев’яти продуктів

Упаковка Tetra Gemina Aseptic поєднує в собі функціональність та екологічність. Нова форма зі скошеним дашком забезпечує легкість використання та...

Пиво та сидр займають понад 90% обсягу на ринку слабоалкогольних напоїв в Україні – дослідження

Моніторинг ринку слабоалкогольних напоїв в Україні свідчить про значні зміни у сфері, що зумовлені як глобальними тенденціями, так і...

Кондитерська мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи

Власна кондитерська» мережі супермаркетів «Сільпо» випустила лімітовану колекцію цукерок ручної роботи у пакованні, дизайн якого створили українські ілюстраторки —...

Понад 1600 малозабезпечених літніх людей у Києві отримали продуктові набори за підтримки Corteva Agriscience та GlobalGiving

Завдяки цьому гранту було закуплено продуктові набори, які в зимовий період напередодні новорічних свят передали понад 1600 літнім киянам,...

Може вас зацікавити

У Нідерландах з картопляного лушпиння з допомогою мікробів роблять олію, що замінить пальмову

«Новий продукт надзвичайно схожий з пальмовою, соняшниковою та кокосовою...

Зі смаком алкоголю та кави: на Чернігівщині варять унікальну карамель

Засновник виробництва Валентин Назарина говорить, що ідея створення мануфактури...

Coca‑Cola змішає популярний напій з горілкою зі шведської пшениці

Коктейль дебютує на початку 2024 р. в деяких європейських...

Український бренд консервує унікальні мініовочі та пече крекери з капустою

Засновник господарства Ян Островський почав цю діяльність у 2014...

Смачна колаборація: «Яготинський» айран в мережі Döner Маркет

Співпрацю двох брендів, чиї автентичні продукти чудово доповнюють один...

Вибір редактора
В продовження теми